Reykjavik Goedkope reistips | EuroGoedkoop

Reykjavík is klein en gemakkelijk te verkennen in slechts een paar dagen. Hoewel de stad notoir duur is, hoeft dat niet zo te zijn! Lees verder voor de beste reistips voor een budget in Reykjavik.

Opmerking: Dit artikel maakt deel uit van onze budgetreisgids naar IJsland.

Reykjavik goedkope reistips

Er gaat niets boven de hoofdstad van IJsland. Je kunt de tijd doden door coole platenwinkels te bezoeken, rond te hangen in lokale cafés en te winkelen langs Laugavegur, de belangrijkste voetgangersroute door het stadscentrum.

Cultuur is er ook in overvloed, en je kunt het brutale (en helaas dure!) Saga Museum bezoeken om meer te weten te komen over de Vikinggeschiedenis, of het hele verhaal van deze hartelijke natie leren in het Nationaal Museum van IJsland.

Maar hoe kunt u besparen? Simpel – volg deze tips:

Reykjavik-tour

Je zult geen forenzentrein of metro in de stad vinden (slechts 130.000 inwoners!), maar je kunt voor ongeveer € 2,50 met openbare bussen rijden. Betaal de rit met gepast geld aan boord of gebruik de app om tickets op je smartphone te kopen. Houd er rekening mee dat uw ticket wordt geleverd met een gratis transfer. Lees meer over het openbaar vervoer in Reykjavík en download de handige bus-app.

Als je de stad op de fiets wilt zien, kun je fietsen huren of een fietstocht boeken bij Reykjavik Bike Tours, met prijzen vanaf € 40 voor 24 uur.

Gratis attracties in Reykjavik

U kunt gratis genieten van enkele van de topattracties van de stad, waaronder:

Hallgrímskirkja
Deze indrukwekkende kerk steekt boven de stad uit en is een van de meest zichtbare bezienswaardigheden. Als je betaalt om de toren te beklimmen (toegangsprijs ongeveer € 8), word je beloond met een van de beste uitzichten in Reykjavik. Hallgrímskirkja is elke dag open, met diensten op zondag om 11.00 uur.

Einar Jonsson Beeldentuin
Het museum gewijd aan de beroemdste beeldhouwer van IJsland rekent een vergoeding, maar de beeldentuin, die zijn prachtige en soms vreemde kunstwerken bevat, is altijd gratis.

Harp
Deze state-of-the-art concertzaal, indrukwekkend gelegen direct aan de haven, is overdag open voor publiek. Harpa heeft winkels en restaurants, maar er zijn ook zitplekken en veel interessante hoekjes om te verkennen.

Gratis wandeltocht door Reykjavik
Deze tour van 80 minuten neemt je mee naar de hoogtepunten van de stad en is een geweldige introductie tot Reykjavík. De gratis wandeltocht in Reykjavik, geleid door de lokale bevolking, is inderdaad gratis, maar je wordt aangemoedigd om de gids een fooi te geven als je ervan geniet.

Andere manieren om te besparen op attracties

Reykjavik stadskaart
Als je van plan bent om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de hoofdstad te zien, overweeg dan om de Reykjavík City Card aan te schaffen. Deze omvatten toegang tot grote musea, onbeperkt reizen met het openbare bussysteem, kortingen op bepaalde tours en zelfs toegang tot openbare zwembaden (zie hieronder). Een pas kost € 30 voor 24 uur, € 41 voor 48 uur en € 48 voor 72 uur.

Blauwe lagune en openbare zwembaden
Veel bezoekers maken een stop bij de Blue Lagoon op weg naar Reykjavik. Zwemmen in de geothermische zwembaden direct buiten het vliegtuig is een rustgevende ervaring, maar zorg ervoor dat u uw tickets van tevoren koopt, want u moet van tevoren reserveren. Als u echter wilt genieten van een middag in de spa zonder alle toeristen, wilt u misschien een van de verschillende openbare zwembaden van Reykjavik bezoeken. Alle zwembaden zijn bereikbaar met de openbare bus en voor ongeveer € 7 kun je de hele dag luieren in de hete baden, baantjes trekken of zelfs van de waterglijbanen gaan!

Bespaar op je aankoop

Rommelmarkten en kringloopwinkels

Het centrum van Reykjavík staat vol met winkels die stijlvolle en dure Scandinavische kleding, huishoudelijke artikelen en souvenirs verkopen. Het is leuk om op zoek te gaan naar knusse truien en dekens, maar zelfs met belastingvrije voordelen voor bezoekers, kunnen ze nog steeds een klein fortuin kosten om mee naar huis te nemen.

Als alternatief zou Cheapos in het weekend de Kolaportid-vlooienmarkt moeten bezoeken. We kozen het perfecte souvenir – een ouderwetse flesopener met de IJslandse vlag. De lokale bevolking weet in de schappen van Spúútnik te zoeken naar vintage van hem en haar.

Onze gids voor budgetreizen in IJsland

Lees meer in onze gids voor sparen in IJsland: