Saint Denis-kathedraal en markt: dagtrip naar Parijs

Als je een fan bent van de Notre-Dame-kathedraal, maar niet van de menigte die hem een ​​uur lang omringt, overweeg dan een uitstapje naar Saint-Denis. Met zoveel beroemde kathedralen en kapellen in Parijs, wordt de Saint Denis-basiliek vaak over het hoofd gezien door toeristen.

Maar deze grote, ontzagwekkende kathedraal, vol met luchtbogen en waterspuwers, wedijvert met de Notre Dame in grootte en esthetiek. Het werd voltooid in 1144 en wordt ook beschouwd als de eerste gotische kerk ooit gebouwd. Gezien dat, en het feit dat er nooit toeristen zijn, is deze kathedraal de reis vanuit Parijs meer dan waard.

De kerk zelf is op elk moment gratis te bezoeken, maar toegang tot de crypte, die de laatste rustplaats van verschillende Franse koningen bevat, kost € 8,50.

Bazaar

Ook dicht bij de kathedraal is de bruisende markt, le Marché de Saint Denis. Omdat de stad Saint Denis zelf een mix is ​​van Franse, Afrikaanse, Midden-Oosterse en Zuid-Aziatische culturen, heeft deze markt een prachtige multiculturele sfeer en verkoopt een verscheidenheid aan voedsel en stoffen van over de hele wereld.

De markt is drie dagen per week, dinsdag, vrijdag en zondag, geopend van 7.30 uur tot 13.30 uur. Het is ook relatief goedkoop, wat een mooi contrast vormt met de hoge prijzen op veel Parijse openluchtmarkten.

logistiek

Reistijd:
25 minuten van het centrum van Parijs

Hoe daar te komen:
Neem metrolijn 13 naar Basilique de Saint-Denis

Reisprijs:
Standaard metrokaartje

Andere dagtochten

Dit is slechts een van onze aanbevolen dagtochten uit onze Fantastic Day Trips Less than an Hour from Paris-gids. Klik hieronder om meer te lezen:

• Saint Germain en Laye

• Chateau de Vincennes en Parc Floral

• Kasteel Malmaison

• Parc de Sceaux

• Eiland van de impressionisten

• Saint Maur des Fossés

• Drink, dans en maak een boottocht op de rivier de Marne