Sintra, Cascais en Coimbra: 10-daagse reisroute Portugal

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Sintra, Cascais en Coimbra zijn de derde en vierde dag op de 10-daagse Portugal-reisroute van EuroCheap.

Met beide bestemmingen op ongeveer een half uur van de Portugese hoofdstad voor € 5 of minder, is het geen verrassing dat Sintra en Cascais hoog scoren onder populaire dagtochten vanuit Lissabon. Als je reissnelheid een wervelwind is, kom je misschien zelfs in de verleiding om ze allebei op dezelfde dag te bezoeken.

Sintra (dag 3)

Verken de 18e eeuw de koninklijke haven van Sintra met zijn door UNSECO op de Werelderfgoedlijst geplaatste binnenstad van Sintra-Vila, die eruitziet als iets uit een kinderverhaal met zijn pastelkleurige herenhuizen en nobele villa’s die de diepgroene beboste uitlopers in kruipen. gelijknamige bergen.

Boven hen, soms gehuld in dikke mist, bevinden zich de dramatische 19e-eeuwse gebouwen. Nationale Kamer van Pena.

Wanneer de zomer in Sintra aanbreekt, wegen de hotels hier zwaarder dan die in Lissabon en zitten ze snel vol, dus het is beter om zo vroeg mogelijk een kamer te reserveren. Als je een eenvoudige kamer voor jezelf wilt, boek dan een privékamer in het toepasselijk genaamde Portugal Hostel (Largo Afonso de Albuquerque 1), een betaalbare en handige vijf minuten lopen van Portela de Sintra, waar je naar Cascais kunt gaan. op de ochtendbus 417.

Cascais en Coimbra (dag 4)

Ooit een gezellig vissersdorpje, is Cascais tegenwoordig vooral bekend als een zanderige speeltuin en een populaire zomerbestemming voor surfers en zonaanbidders uit Lissabon. Afgezien van het strand, is de charmante oude binnenstad alleen voor voetgangers een wandeling waard. Voor een spectaculair uitzicht op het glinsterende water van de Atlantische Oceaan, maak een koele wandeling in de afgrond van Boca do Inferno (mond van de hel).

Breng de avond van de vierde dag door in Coimbra. Op slechts twee uur met de trein van Lissabon (twee en een half van Cascais), is deze centraal gelegen stad vooral bekend om zijn historische Fado in Coimbra-stijl en zijn 500 jaar oude universiteit.

Misschien is dit de reden waarom Coimbra een van de beste plaatsen in Portugal is om live fado te horen met een beperkt budget of zelfs gratis. In Cafe Santa Cruz (Praça 8 de Maio) kosten weekend Fado-concerten de prijs van een drankje of een maaltijd.

Daarnaast dagelijks om 18.00 uur optredens van 50 minuten van Fado ao Centro. verkocht voor 10 euro – veel minder dan je zou moeten betalen voor een vergelijkbare show in Lissabon.

Geniet van een goede nachtrust zonder concessies te doen bij NS Hostel & Suites (Rua Lourenço de Almeida Azevedo, 3/4) – inclusief ontbijt, beddengoed en wifi.

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Sintra, Cascais en Coimbra zijn dag drie en vier van onze aanbevolen 10-daagse reisroute door Portugal. Klik hieronder om verder te gaan!

Dag 1 en 2: Lissabon

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães

Dag 9 en 10: Haven