Tips voor het rijden op de Duitse Autobahn

Duitse autobaan. Wie heeft er niet van gedroomd om over de snelwegen van het land te racen in een rode cabriolet met pedaal op het metaal helemaal?

Maar voordat u naar Duitsland gaat, in uw auto stapt en de dichtstbijzijnde snelweg oprijdt, zijn er een paar dingen die u moet weten over het rijden op de snelweg. Hieronder hebben we de belangrijkste tips verzameld.

6. Vermijd vakanties en vakantieweken

Houd ook rekening met eventuele schoolvakanties in de omgeving om files te vermijden. Duitse scholen hebben herfstvakantie (twee weken in oktober), kerstvakantie (tien dagen met Kerstmis en Nieuwjaar), wintervakantie (één week in februari), paasvakantie (twee weken met Pasen) en zomervakantie (zes weken).

Als je tijdens een van deze periodes reist, rijd dan niet op de Autobahn in het eerste of laatste weekend van de schoolvakanties, omdat deze gegarandeerd vol is. Aangezien de startdatums van staat tot staat verschillen, is het het beste om het schema te bekijken van het gebied waar je naartoe gaat (hier is een lijst met schoolvakantiedata).

7. Passeren van rechts is illegaal

De meeste verkeersregels zijn hetzelfde als autorijden in de VS (gebruik bijvoorbeeld een richtingaanwijzer, langzamer verkeer blijft aan de rechterkant, enz.). Het is echter belangrijk om te weten dat het rechts passeren van een voertuig illegaal is.

Om te kunnen passeren, moet je eerst naar de linkerrijstrook gaan – anders is het niet toegestaan ​​- en het kan erg gevaarlijk zijn omdat niemand het zal verwachten. De enige uitzondering op deze regel is wanneer het verkeer heel langzaam rijdt, zoals tijdens de spits.

8. Voor een mooiere rit, stap uit de Autobahn

Hoewel het rijden op de Autobahn zeker een opwindende ervaring is voor elke toerist, als je geen haast hebt, is het misschien beter om een ​​meer schilderachtige route langs de Landstrassen of Kreisstrasse te nemen. De Kreisstrasse zijn kleinere landwegen, terwijl de Landstrassen over het algemeen drukker zijn.

Beide wegen leiden u door het platteland en de steden. In tegenstelling tot snelwegen hebben beide een maximumsnelheid, meestal 80 of 100 km/u (ongeveer 50-60 mph). Niet bepaald voor snelheidsduivels, maar je zult meer van het land zien en uiteindelijk het gevoel hebben dat 60 mph snel genoeg is!

Zoek naar huurauto’s

Weet jij je reisdata? Zoek nu naar autoverhuur in Duitsland en vergelijk prijzen van autoverhuurbedrijven in heel Duitsland om de beste deal te vinden.