Treintip Frankrijk: hoe vind je goedkope TGV-tickets?

Goed nieuws voor Cheapos die van plan is om met de trein in Frankrijk te reizen: SNCF biedt een “Best Price Calendar” waarmee u gemakkelijk goedkope TGV-tickets voor uw reis kunt vinden en boeken.

Maar eerst een snelle herinnering: boek uw tickets van tevoren op de officiële website van de Franse spoorwegen SNCF.

Waarom boeken bij SNCF?

Zoals we in verschillende eerdere berichten hebben vermeld, is de goedkoopste manier om treinkaartjes in Frankrijk (en in heel Europa) te kopen, ze rechtstreeks van de officiële spoorwegwebsites te kopen, in plaats van via een extern bureau. Het is gewoon niet nodig – de officiële websites hebben Engelse versies en accepteren buitenlandse creditcards. Je kunt het!

Zodra je je tickets hebt gekocht, kun je ze gewoon thuis afdrukken (of, in bepaalde omstandigheden, ophalen in een station in Frankrijk op vertoon van de creditcard waarmee je ze hebt gekocht). Je hebt geen ander bedrijf nodig om je iets te mailen.

Maar onthoud: wanneer u op de Engelse website van de SNCF aankomt, kunt u kiezen of u verder wilt gaan op Voyages-SNCF.com of dat u naar Rail Europe, het in de VS gevestigde treinreisbureau, wilt worden gestuurd. We raden u aan SNCF te blijven gebruiken, omdat u dan dezelfde aanbiedingen kunt zien die beschikbaar zijn voor Franse klanten, inclusief alle kortingen en verkopen. Veel van deze speciale aanbiedingen worden niet geadverteerd op de website van Rail Europe.

In feite zijn er zeker enkele goede redenen waarom Amerikaanse reizigers via Rail Europe zouden willen boeken. Klanten die met iemand aan de telefoon willen praten of klantenservice willen in de VS, zullen deze dingen zeker waarderen. Bovendien moet iedereen die Eurail-passen wil kopen contact opnemen met het agentschap.

Maar om de beste deals voor treinreizen van punt naar punt in Frankrijk te boeken, kunt u het beste rechtstreeks naar (en blijven!) de officiële website gaan: Voyages.sncf.com.

Beste prijs kalender

Eenmaal op de website klikt u op de SNCF Best Fares Calendar, waar u vertrek- en bestemmingssteden en reisdatums kunt invoeren. De site toont vijf weken lang de beste ticketprijzen, waarbij de beste deals worden uitgelicht.

Bovenstaande screenshot toont de zoektocht die we vanmorgen deden in de hogesnelheidstrein tussen Parijs en Avignon zes weken later. Kijk die prijzen! Zelfs 25 euro voor een reis van drie uur met de TGV! Dit is echt een goede deal.

Merk op dat deze resultaten tickets tonen voor reguliere hogesnelheids-TGV-treinen en voor iDTGV, een exclusieve TGV-trein die net zo snel reist, maar goedkopere tickets en beperkte online klantenservice biedt. Ze delen echter dezelfde treinstations en bieden een redelijk vergelijkbare ervaring.

Na het kiezen van een reis kun je een plaats kiezen, betalen, downloaden en het ticket printen.

Veel plezier, goedkoop!