Tsjechië: 3 geweldige budgetbestemmingen buiten Praag

Dit was mijn tweede bezoek aan dit prachtige land. Ik had beter moeten weten dan de serveerster te vragen of ze iets voorstelden om te eten dat “niet zo zwaar was”.

“Alles is moeilijk in Tsjechië! kwam het korte antwoord.

Dus gaf ik toe, terwijl ik me overgaf aan enorme porties knapperige geroosterde eend met dikke Knedliky-knoedels. En dan palacinky – zoete, gevulde pannenkoeken. Er was bier, bier en nog eens bier. Het was allemaal heerlijk.

Toen de rekening van het diner werd betaald, viel ik bijna van mijn stoel: 22 euro voor dit alles – voor ons allen? Natuurlijk hebben ze een fout gemaakt!

Controleer alstublieft! De droom van een budgetreiziger

Maar nee, dit was West-Bohemen, de droom van een budgetreiziger. Na de Budweisers gingen we bar-hoppen en eten op het amber verlichte Budweiser Town Square. We bezochten kleine badplaatsen met bewaarde architectuur. We zwommen in de thermale baden voor een derde van wat ze over de grens in Duitsland betaalden.

De volgende dag boekten we onze luxe suite voor een extra nacht. Als stel met twee kinderen was de prijs van 60 euro te verleidelijk om naar huis te gaan. Het geurde in het historische centrum en had twee badkamers, twee slaapkamers, een keuken en een woonkamer. Zelfs het ontbijtbuffet was inbegrepen.

Terwijl de meeste bezoekers naar Praag gaan, zullen budgetreizigers ook van deze drie steden genieten. Hier komt de cultuur niet alleen “tot leven” – ze bestaat al honderden jaren. Ook heerlijk, legendarisch bier.

Onze rondreis door Tsjechië buiten Praag

Hier zijn drie bestemmingen buiten Praag in de Tsjechische Republiek die zeker op de bucketlist van elke budgetreiziger zouden moeten staan:

1. Pilsen

2. Františkovy Lázn

3. eske Budejovice

Ook naar Praag?

Bekijk zeker onze aanbevolen budgethotels in Praag en onze artikelen over hoe je kunt besparen tijdens een bezoek aan de stad.