Twee dagen in Lissabon: 10-daagse reisroute Portugal

Lissabon is onze eerste stop op EuroCheap’s 10-daagse Portugal-tour.

Voortbordurend op de steeds indringender wordende metafoor van Californië, is Lissabon voor Portugal wat San Francisco is voor Californië; het is heuvelachtig, aan de kust, eigenzinnig, heeft kabelbanen en een eetcultuur. Omdat het de grootste stad en hoofdstad van Portugal is, heb je minstens een paar dagen op je reisschema.

Gratis lessen in Lissabon

Breng uw eerste dag door met dwalen door de geplaveide straten van de stad en op zoek naar beroemde bezienswaardigheden zoals het Jerónimo-klooster en het 16e-eeuwse Belem Tower, enkele van Europa’s beste graffiti en de Cerca Velha, of oude stadsmuren. Als het mooi weer is, kunt u een wandeling maken over de Rua Augusta tussen het Rossi-plein en Praça do Comercio. Stop gewoon niet voor een hapje onderweg, het is een beetje toeristisch. Het is veel beter om door de smalle zijstraten te dwalen en authentieke maaltijden te zoeken in lokale bars en bakkerijen.

Veel van de must-see musea, zoals het Museu Nacional do Azulejo, het tegelmuseum van de stad, zijn elke eerste zondag van de maand gratis, en de permanente collectie moderne kunst Museu Coleçao Berardo is altijd gratis.

Het Moorse kasteel van Sao Jorge is een kijkje waard en het uitzicht over de stad, maar als je niet van archeologie houdt, kun je de toegangsprijs van € 8,50 overslaan om de binnenkant van het kasteel te zien. .

Geïnteresseerd in de Fado-versie van Lissabon? Wacht tot het donker is en je betaalt evenveel als een nacht in een budgethotel voor een avond traditionele fadomuziek in de wijk Alfama. En zorg ervoor dat je van tevoren reserveert, anders loop je het risico alle melancholie te missen.

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Lissabon is de eerste stop op onze aanbevolen 10-daagse Portugal-tour. Klik hieronder om verder te gaan!

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães

Dag 9 en 10: Haven