Twee dagen in Porto: 10-daagse reisroute door Portugal

Dag 9 en 10: Haven

De haven is dag negen en tien op EuroCheap’s 10-daagse Portugal-reisroute.

Breng de laatste twee dagen door met het leren kennen van de op een na grootste stad van Portugal. Beloopbaar, goed verbonden met goedkoop openbaar vervoer en visueel verbluffend, Porto is een paradijs voor budgetreizigers.

Gratis en goedkope dingen om te doen in Porto

Loop zonder ook maar een euro uit te geven langs de rivier de Douro en maak foto’s van de kleurrijke gebouwen aan het water en de iconische bruggen van de stad (een ontworpen door Gustave Eiffel en een door een van zijn maatjes). Of geniet van de gezouten kabeljauw en verse producten die te zien zijn op de Bolhão-markt.

Zoek naar je favoriete azulejo-tegels in de stad en mis de verbazingwekkende tegelmuurschilderingen op het station van São Benton niet. Bewonder interessante kunst in de galerijen en graffiti in de buitenlucht op Miguel Bombarda Street. Raamwinkel in het centrum of koop een boek bij Lello, een van ’s werelds mooiste boekwinkels.

Goedkoop eten en drinken in Porto

Betaal een paar euro voor een rondleiding door de havenkelder – je leert niet alleen over deze vitale lokale industrie, maar je zult ook enkele waardevolle voorbeelden vinden tijdens je reis. Spoel Francesinha-broodjes af met een biertje of geniet van een lokaal gerecht, stoofpot. Neem de lightrail naar de haven van Matosinhos voor de meest verse zeevruchten in de stad.

Goedkoop overnachten in Porto

Slapen in Porto zou niet meer dan € 50 per nacht moeten kosten voor een eenvoudige accommodatie met een eigen badkamer. Als je een privékamer wilt voor minder, probeer dan een pension, maar wees bereid om een ​​badkamer te delen en een paar trappen te beklimmen. Bedden en gedeelde douches in hostels kosten 8-15 EUR per persoon per nacht. Zoek meer dan 900 hotels in Porto.

Voor meer informatie over Porto, bekijk onze gids voor Porto met een beperkt budget en ons artikel Cheap Day in Porto.

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Porto is dag negen en tien van onze aanbevolen 10-daagse reisroute door Portugal. Klik hieronder om de voorgaande dagen te bekijken.

Dag 1 en 2: Lissabon

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães