Valencia en Ponte de Lima: 10-daagse Portugal reisroute

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Valença en Ponte de Lima zijn dag vijf en zes van EuroCheap’s 10-daagse reisroute door Portugal.

Ga noordwaarts naar Minho: het is ongeveer vier uur met de bus of trein, of 2,5 uur met de auto van Coimbra naar Valencia. Deze regio van Portugal staat bekend om zijn productie van Vinho Verde, een licht mousserende, jonge en heerlijke wijn, en zijn ommuurde grenssteden.

Valencia (Dag 5)

Valença, ook wel Valença do Minho genoemd, is een ommuurde stad aan de rivier de Minho, grenzend aan Spanje. Toegang tot de geplaveide straatjes en witgekalkte gebouwen van de middeleeuwse oude stad te voet via Portas do Sol.

Loop langs de wallen van het fort, een gotisch en barok militair fort dat oorspronkelijk in de 13e eeuw werd gebouwd. Bekijk de Romeinse fase binnenin, gedateerd in de 1e eeuw na Christus, gegraveerd met de naam Tiberius Claudius.

Andere interessante objecten zijn de Romeinse St. Angelus Maria en St. Stephen’s kerken en oude kanunniken langs de noordelijke muur van de stad. Foto’s van de op Eiffel geïnspireerde internationale brug uit de late 19e eeuw. hongerig? Regionale specialiteiten zijn onder meer Cabrito à Sanfins (geroosterde geit) en empanadas met vis en vlees.

Rust uit in het redelijk geprijsde Hotel Valença do Minho, op tien minuten lopen van het fort. Zorg ervoor dat u ruim van tevoren boekt, vooral voor zomer-, vakantie- en weekendverblijven – er zijn niet veel aanbiedingen, en de pittoreske oude binnenstad van Valencia en de nabijheid van Spanje maken het een populaire budgetbestemming voor Spanjaarden.

Ponte de Lima (dag 6)

Het oudste dorp van Portugal, Ponte de Lima, is vooral bekend om zijn lange middeleeuwse brug (van Romeinse oorsprong) die de rivier de Lima oversteekt. Elke tweede maandag is er een grote dorpsmarkt, een van de grootste in Portugal, een geweldige plek om mensen te kijken en verse producten en ambachtelijke eetwaren te kopen.

Als je daar bent, stop dan zeker bij een lokale bar en proef een van de bekende (in Portugal) rode Vinho Verde-wijnen uit de regio.

Maak een ontspannen wandeling door het centrum en de buitenwijken van dit kleine stadje voordat u incheckt in Braga’s Ibis Budget Braga Centro (Avenida da Liberdade, 96) voor de nacht (30 minuten met buslijn 11 of met de auto).

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Valencia en Ponte de Lima zijn vijfde en zesde dag onze aanbevolen reisroute voor een 10-daagse rondreis door Portugal. Klik hieronder om verder te gaan!

Dag 1 en 2: Lissabon

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães

Dag 9 en 10: Haven