Wanneer naar IJsland gaan?

In tegenstelling tot de naam, is IJsland nooit te koud om te bezoeken. In feite zijn zelfs de winters vrij zacht. Het grootste verschil tussen zomer en winter is de hoeveelheid licht (of het gebrek daaraan) waar je van zult genieten. Van juni tot augustus is het toeristenseizoen in volle gang en de middernachtzon zorgt ervoor dat daglicht 24/7 beschikbaar is.

Augustus heeft ook een aantal festivals die het bezoeken waard zijn, maar het vinden van een goedkope hotelkamer kan moeilijk zijn. Markeer uw agenda voor het Reykjavik Pride Festival, met een grote parade en optredens, de Reykjavik Culture Night, die meer dan 100.000 bezoekers trekt met gratis kunsttentoonstellingen en concerten, en het Reykjavik Jazz Festival, met bands van over de hele wereld.

Opmerking: Dit artikel maakt deel uit van onze budgetreisgids naar IJsland.

Als je je zinnen hebt gezet op het zien van het noorderlicht, is de herfst een goed moment om te bezoeken. Houd er echter rekening mee dat verschillende culturele festivals, zoals het Iceland Airwaves-muziekfestival en het Reykjavik Film Festival, het moeilijk kunnen maken om een ​​goedkope hotelkamer te vinden. Bekijk het volledige schema van grote evenementen om uw accommodatie van tevoren te plannen.

Reykjavík is leuk om te bezoeken in december, met feestelijke kerstmarkten en schaatsen, en nieuwjaar brengt veel feesten en vuurwerk tot laat. De winters kunnen spectaculair zijn (vooral als je van sneeuw houdt), maar wees voorbereid op donkere dagen met slechts ongeveer vier uur daglicht in januari en februari.

Onze gids voor budgetreizen in IJsland

Lees meer in onze gids voor sparen in IJsland: