Winkelen in Londen: een gids voor de vlooienmarkten in Londen

Londen is inderdaad een stad van markten. Of het nu gaat om eten (probeer Borough Market of Maltby Street Markets) of bloemen (Columbia Road), een markt is een geweldige plek om te bezoeken als je een klein budget hebt.

En hoewel de term ‘vlooienmarkt’ niet echt wordt gebruikt in het VK, zijn er zeker genoeg plaatsen in Londen die dat doen, waar tweedehands kleding en goederen worden verkocht tegen spotprijzen om degenen die bereid zijn te scharrelen te belonen!

Update over Londense markttalen

Een beetje Londens marktjargon is handig voor schatzoekers. De volgende woorden zouden in het Britse vocabulaire van tweedehands jagers moeten worden opgenomen: Kofferbakverkoop, Gemengde verkoop en Brengen en kopen. Het zijn allemaal iets verschillende versies van hetzelfde, en afgezien van de technische details, laten ze allemaal zien dat er deals te vinden zijn. Het is altijd de moeite waard om een ​​beetje af te dingen als je tweedehands spullen op de markt koopt. Het heeft echter niet de neiging om zulke drastische reducties te veroorzaken als elders in de wereld!

Marktinformatie

Met zo veel om uit te kiezen in Londen, hebben we onze selectie van goedkope vlooienmarkten beperkt tot London Transport Zones 1 en 2 en de gids opgedeeld in regio’s: West, Oost, Noord en Zuid Londen.

West-Londen

Portobello-markt

Adres: Portobello Rd en Golborne Rd
Trein: Notting Hill Gate of Ladbroke Grove
Wanneer: vrijdag en zaterdag

Portobello Market, een van de beroemdste straatmarkten van Londen, is ook een van de grootste en strekt zich uit over ongeveer drie kilometer langs Portobello Road. Je vindt onderweg ongeveer vijf verschillende marktplaatsen – ga naar het noordelijke uiteinde (in de buurt van de Ladbroke Grove-buis) voor tweedehands kleding en voor duurder antiek dichter bij Notting Hill Gate. De markt wordt elke vrijdag en zaterdag gehouden.

Lokale tip: Bezoek op een vrijdag om de drukte te vermijden en uw kansen op het vinden van een koopje te vergroten.

Oost Londen

Brick Lane Market

Adres: Brick Lane
Trein: Shoreditch High Street over de grond; Liverpool Street of Aldgate East buis
Wanneer: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Ga op zondag naar Brick Lane Market en je zult veel verschillende markten vinden. Langs Brick Lane en de omliggende straten vind je meer aanbiedingen in vlooienmarktstijl, een verscheidenheid aan tweedehands kleding en merchandise. Ga naar Truman Brewery voor meer deals, met een speciale vintagemarkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, en de geliefde Sunday (Up) Market is de plek om opkomende ontwerpers te zoeken terwijl ze er nog zijn . Ik verkoop tegen betaalbare prijzen. Voeg daarbij de geweldige streetfood-opties en het visuele spektakel van het hele gebied en je hebt een geweldige middag die de bank niet zal breken.

Oude Spitalfields-markt

Adres: 109 Komerčinė str
Trein: Shoreditch High Street Overground of Liverpool Street Tube
Wanneer: dagelijks

Ongeveer tien jaar geleden onderging Old Spitalfields Market een grote make-over. Dit is niet zonder controverse geweest, aangezien winkelketens zijn verhuisd naar ruimtes die voorheen in handen waren van onafhankelijke retailers. Er zijn echter nog steeds enkele kortingen te vinden tussen de kraampjes van de markt zelf. Het is 7 dagen per week geopend, elke dag is anders – er is bijvoorbeeld vintage op donderdag en platenbeurzen om de andere vrijdag. Bezoek hun website om erachter te komen wat er wanneer gebeurt.

Noord-Londen

Camden Markt

Adres: Camden High St
Wanneer: dagelijks
Metro: Camden Town

Met 100.000 bezoekers per weekend is Camden Market de vierde meest populaire toeristische attractie in Londen. Het is absoluut een leuke plek om te bezoeken, maar je zult merken dat de meeste Londenaren zich zorgen maken over de kwaliteit van de aangeboden koopwaar – souvenir-t-shirts zijn meestal de baas.

Maar wie op zoek is naar meer een vlooienmarkt zou dwaas zijn om het gedeelte Stables Market te missen. In en rond een voormalige stal en spoorviaducten verzamelen zich hier elk weekend zo’n 700 vintagedealers die van alles verkopen, van tweedehands horloges tot jassen. En ondanks zijn populariteit zijn de prijzen ook redelijk.

Camden Passage

Adres: Camden Passage
Pijp: Angel
Wanneer: woensdag en zaterdag (grote marktdagen)

Negeer de naam, Camden Passage heeft niets te maken met Camden Market. Het is eigenlijk een heel schattig geplaveid straatje vol met onafhankelijke verkopers naast de metrohalte Angelo. Het is een leuke plek om elke dag van de week te verkennen. Op woensdag en zaterdag wordt het nog schattiger als kraampjes betaalbare verzamelobjecten verkopen.

Zuid-Londen

Antiekmarkt Bermondsey

Adres: Bermondsey Square
Trein: London Bridge of Bermondsey Underground
Wanneer: vrijdag, 6u tot 14u

Deze langlopende antiek- en zilvermarkt is gecentreerd op Bermondsey Square, maar het is de moeite waard om door de nabijgelegen straten te dwalen voor andere tweedehandswinkels. Het is niet zo high-end als de naam doet vermoeden, en de verkopers zijn zeer goed geïnformeerd, dus het is een goede plek om te leren, zelfs als je niet van plan bent om te kopen. Bermondsey Antiques Market is elke vrijdag geopend van 06.00 uur tot 14.00 uur. Daarna raden we aan om rechtstreeks naar de nabijgelegen Borough Market te gaan om jezelf te trakteren op heerlijk (en niet minder waardevol) eten.

Greenwich Markt

Adres: Greenwich Market
Trein: Cutty Sark op Docklands Light Railway (DLR) of Greenwich (DLR of Overground)
Wanneer: dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

De charmante overdekte markt van Greenwich werd opgericht in 1787. Je moet Greenwich Market op dinsdag, donderdag of vrijdag bezoeken als je op zoek bent naar tweedehands verzamelobjecten – onafhankelijke makers en ontwerpers verkopen hun waren in het weekend.

Klokkentorenmarkt van Greenwich

Adres: Greenwich High Rd
Trein: Cutty Sark op Docklands Light Railway (DLR) of Greenwich (DLR of Overground)
Wanneer: zaterdag en zondag

Bezoek voor meer vintage en retro-vondsten de Clock Tower Market, die elke zaterdag en zondag geopend is.

Deptford Markt

Adres: Deptford High St
Trein: New Cross Overground of Deptford Bridge Railway
Wanneer: woensdag, vrijdag en zondag

Waarschijnlijk de minst toeristische markt op deze lijst, is Deptford Market ook een plek om echte koopjes te doen. Het vindt elke woensdag, vrijdag en zaterdag plaats op Deptford High Street, met een echte mix van huishoudartikelen, kleding en eten. Douglas Way is waar je het belangrijkste tweedehandsgedeelte vindt – je moet er vroeg zijn (deze gaat elke ochtend om 9.00 uur open) en bereid zijn hard te werken om echte juweeltjes te vinden.

Battersea Kofferbak

Adres: Battersea Park Road
Trein: treinstation Battersea Park of Queenstown Road
Wanneer: zondag

Wat is een “kofferbak”? Het is eigenlijk een soort bootverkoop – de verkopers zijn waarschijnlijk gewone mensen met duidelijke informatie in plaats van professionele verkopers, dus de prijzen zijn goedkoper en er valt meer over te onderhandelen. De Battersea Car Boot wordt elke zondagmiddag gehouden en heeft een geweldige reputatie. Het kost je 50 cent om binnen te komen, maar het staat bekend om de goede kwaliteit die wordt aangeboden – het kan alles zijn dat in de auto past!

Kapitaal Carboot

Adres: Lupus str
Pijp: Pimlico
Wanneer: zondag

Goedkoop kleding ophalen? Capital Carboot is de plek om naartoe te gaan. Het is begonnen door een modestylist, wat misschien verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de aangeboden mode. Het vindt elke zondag plaats in Pimlico van 11.30 uur tot 14.30 uur en kost je slechts £ 1.