10 redenen om Duitsland te bezoeken in 2017

Het is geen wonder dat Duitsland een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa is. Het land heeft de populairste hoofdstad van Europa, het ultra-trendy Berlijn, met wereldberoemde clubs, een bloeiende foodie-scene en veel stedelijke groene ruimten.

Maar dat is niet alles. Als je Duitsland bezoekt, kun je ook de maritieme magie van Hamburg ontdekken, de wereldberoemde universiteitsstad Heidelberg, de chique ouderwetse verfijning van München (geserveerd met een bijgerecht van dirndls, pretzels en lollies) en als laatste niet in de laatste plaats. in ieder geval de prachtige juwelen van het voormalige Oosten, zoals Leipzig en Dresden.

Maar je moet je in geen geval vasthouden aan dorpen en steden. Ook Duitsland heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Het land herbergt de Beierse Alpen met zijn schilderachtige bergdorpjes en het beroemde Zwarte Woud van Grimm. Bezoek voor een wandeling in het voormalige Oosten Saksisch Zwitserland, een prachtig klimgebied en nationaal park ten zuidoosten van Dresden.

Als water meer jouw ding is, maak dan zeker een boottocht op de Rijn en geniet van een glas lokale Riesling uit het Duitse wijnland. Ga voor de zeelucht naar de Baltische Zee om op amberschatten te jagen of maak bij eb een wandeling op het wad van de Noordzee.

En hadden we al kastelen en paleizen genoemd? Er zijn er ongeveer 20.000 in Duitsland, waaronder het San Souci-paleis in Potsdam en Neuschwanstein, het zogenaamde Disneyland-kasteel.

Verwant:

8. Oktoberfest

Dirndls, ijs, fanfares en liters bier: dit is wat de meeste mensen zich voorstellen als ze denken aan het Oktoberfest (en waarschijnlijk Duitsland in het algemeen). Maar laat je niet gek maken. Behalve een paar vieringen in het hele land die zijn ontworpen om nietsvermoedende toeristen te vangen, wordt het Oktoberfest eigenlijk alleen in München gevierd. En, in tegenstelling tot de naam, begint het festival eind september.

in 2017 Oktoberfest loopt van zaterdag 16 september tot dinsdag 3 oktober. (Duitse Herenigingsdag). Als je besluit om naar Auf der Wiesn te gaan, zorg er dan voor dat je je reis van tevoren plant. Het festival wordt erg druk, vooral in het openingsweekend, dus ga vroeg naar de biertenten om de drukte te vermijden. Bekijk voor meer tips ons artikel 10 manieren om tijd en geld te besparen op het Oktoberfest.

9. Sylvester, ook wel bekend als oudejaarsavond

Als je gevaarlijk wilt leven, probeer dan Oud en Nieuw in Duitsland door te brengen. Op oudejaarsavond drinken, eten en amuseren Duitsers niet alleen. Ze voegen ook explosieven toe – vuurwerk – en veel van hen. Als je op veilig wilt spelen, bekijk dan rond middernacht de grote vuurwerkshows in elke stad en stad in het hele land.

Maar voor de echte oudejaarsavond-ervaring, ga je naar Berlijn om flesraketten af ​​te steken en vuurwerk na vuurwerk af te steken met mensenmassa’s die al te veel drankjes hebben weggegooid. Maar pas op: de stad wordt een beetje gek deze nacht, dus wees voorbereid.

10. Verbazingwekkend rare festivals

Last but not least, Duitsland is ook een geweldige plek om te bezoeken voor rare festivals, sommige zelfs grenzend aan het surrealistische en rare.

Tübingen Duck Race
7 oktober bezoek de Tübingen Duck Race, waar de lokale bevolking samenkomt en 7.000 rubberen eenden racet over de rivier de Neckar.

Duitse hertenroepwedstrijd
Hoor de jagers van gewei naar gewei gaan in de traditionele Duitse hertenroepwedstrijd, die elke herfst wordt gehouden tijdens het paarseizoen van de herten.

Duits kampioenschap bussen trekken
Als je meer in de stemming bent om wat kracht te zien, ga dan naar het jaarlijkse German Bus Pulling Championship, waar 16 vijfkoppige teams uit het hele land strijden om te zien wie een bus van 14 ton het verst en het snelst kan trekken. Gepland in juni.

Wave-Gothik-Treffen
Als je veel zwarte en kerkhofmode wilt zien, ga dan zeker naar Leipzig voor ’s werelds grootste gothicfestival, Wave-Gothik-Treffen, dat dit jaar plaatsvindt van 2-5 juni.

Betaalbare hotels in Europa

Waar je ook heen gaat in 2017, je kunt hotels vinden op EuroCheapo. Bekijk onze deskundige hotelbeoordelingen en begin met het plannen van uw reis!