5 manieren om te besparen op reizen

Martinique, een overzees departement van Frankrijk in de Caribische Zee, ligt tussen de onafhankelijke landen Dominica en Saint Lucia. Martinique is volledig geïntegreerd in de Franse staat, zijn vertegenwoordigers zijn gevestigd in Parijs en de munteenheid is de euro. Zoals je zou verwachten, is het niet de goedkoopste plek om op vakantie te gaan in het Caribisch gebied, maar er zijn hier een aantal verrassend goede waarden te vinden, zowel op het gebied van accommodatie als dineren.

Er zijn tal van hotels in het zuiden van Martinique, vooral in de toeristische gebieden Les Trois-Îlets en Ste-Anne. Er is niets mis met deze gebieden – ze zijn vol met bezoekersvoorzieningen en over het algemeen charmant – maar ze zijn niet de plek om inzicht te krijgen in het dagelijks leven op Martinique.

Als u op zoek bent naar een meer lokale ervaring, kunt u het beste iets verder weg reizen, naar de Atlantische kant van het eiland of naar de noordelijke bergen.

Kennismaken met de stad Tartan

In januari bracht ik een week door op het Presqu’île de la Caravelle, een ruig stuk van het schiereiland Martinique aan de oostelijke of Atlantische kant van het eiland. Het schiereiland is vernoemd naar een karveel van een Portugees zeilschip uit de 15e eeuw.

Onze week brachten we geheel door in het stadje Tartan, een nederzetting die zich langzaam langs de kust uitstrekt. Er is niet veel te beleven in Tartan, maar de stad is bijzonder: twee fantastische stranden, wandelpaden in de buurt, de ruïnes van het 18e-eeuwse Château Dubuc, een vismarkt, verschillende winkels met groenten, verkopers die groenten verkopen, gebakken kip. , rum, pepers en souvenirs en restaurantgroep.

Je voelt je waarschijnlijk aangetrokken tot dit strand van Martinique, en met een goede reden. Er is een druk strand dicht bij het stadscentrum en dan is er de Plage de la Brèche, een prachtige boog van strand omringd door palmbomen en een zeer giftige manchineelboom gemarkeerd met rode verf om te vermijden tijdens regenbuien. Het sap veroorzaakt blaren op de huid. Ten oosten van Tartan ligt Anse l’Étang, een ander geweldig strand.

Martinique Budget Reisgids

Hier zijn enkele tips om geld te besparen en het meeste uit uw tijd op Martinique te halen.

1. Vlieg rechtstreeks met Norwegian

Sinds 2015 December. Norwegian biedt nu seizoensgebonden directe vluchten van New York (JFK), Boston en Baltimore naar Martinique Lamentin Airport. Geen gedoe meer met de ingewikkelde route door San Juan. Houd er rekening mee dat Norwegian ook rechtstreekse routes vliegt van Baltimore, Boston, Fort Lauderdale en New York naar Pointe-à-Pitre in Guadeloupe.

Opmerking: Dit zijn seizoensvluchten, wat betekent dat u tot het vroege voorjaar de tijd heeft om hiervan te profiteren of om plannen te maken voor de volgende winter. (De gevechten van JFK naar Martinique zijn onlangs verlengd tot eind april.)

2. Ga lokaal als het om eten gaat

Martinique is Frankrijk, en Frankrijk is niet altijd goedkoop, dus uit eten gaan in de stad kan een krap budget op de proef stellen. Gelukkig doen supermarkten, straatverkopers en boerenmarkten het rustig aan. Vers gebakken kip voor 10 euro op straat gekocht? Het is een diner voor twee of drie, simpel. En het is heerlijk.

3. Koffie en rum

Als je op een regenachtige middag komt wanneer het strand je niet aanspreekt, ga dan op zoek naar een drankje. Ti’Kafé, een kleine branderij aan de rand van Tartan, serveert goede koffiedranken, gemalen koffie en cacao. Op zoek naar iets sterkers? De nabijgelegen Distillerie Hardy is een geweldige plek om te proeven en een fles rum te kopen om mee naar huis te nemen.

4. Huur een auto om te verkennen

Er rijden bussen langs de Presqu’île de la Caravelle, maar die rijden niet vaak genoeg om voor de meeste toeristen nuttig te zijn. Zelfs als je alleen het schiereiland zelf wilt verkennen, is het een goed idee om een ​​auto te huren voor een dag of twee. Houd er rekening mee dat taxidiensten vanaf de luchthaven meer dan € 80 kosten voor een retour. Zoek naar autoverhuur in Europa.

Als je alleen maar op het strand wilt rondhangen (zoals wij deden), is het misschien niet de moeite waard om een ​​auto te huren.

5. Boek een goedkoop hotel

Tartane heeft verschillende kleine hotels en huurwoningen. Onze favoriete budgetoptie is Hotel La Caravelle, een eenvoudige plek op slechts een steenworp afstand van het prachtige Plage de la Brèche. Tweepersoonskamers kosten in het voorjaar ongeveer € 63 (€ 68). Het uitzicht op de Atlantische Oceaan is adembenemend en maakt van dit hotel een droom van Cheapo.

Zoek meer hotels in Tartan en meer dan 250 hotels in Martinique.