7 redenen om Wenen te bezoeken in 2017

Let op, goedkope: Wenen maakt zich op voor weer een groot jaar, en 2017 de kalender staat vol met interessante evenementen.

Van de beroemde muziekscene (denk aan het Weense jongenskoor en de Weense Staatsopera) tot verschillende gratis festivals in de zomer, Wenen zou volgend jaar op je lijstje moeten staan.

Muziekfans moeten er rekening mee houden dat Wenen een aantal belangrijke jubilea zal vieren. in 2017 150 jaar Blauwe Donau Wals en 175 jaar Wiener Philharmoniker. Muziekfans zullen in de hemel zijn – 2017 duizenden concerten zullen plaatsvinden in de stad. U kunt de kalender op de Visit Vienna Tourism-website raadplegen om te zien wat er hier gebeurt.

4. Weense Staatsopera

Het zien van een opera in Wenen is een adembenemende ervaring en zou echt een must-do moeten zijn, aangezien het programma van de Weense Staatsopera altijd vol staat met gedenkwaardige uitvoeringen (en Cheapos kan je altijd goedkope stoelen bezorgen). in 2017 klassiekers zoals Turandot, Parsifal, Tosca, Otello, Faust, Don Pasquale en nog veel meer zullen worden uitgebracht.

5. Donau-eilandfestival 2017

23 – 25 juni

Donau-eiland verandert elke zomer in een gigantisch openluchtfeest, met meer dan 3 miljoen bezoekers. in 2017 Het Donau-eilandfestival biedt live-entertainment in verschillende genres op meer dan een dozijn podia. Dit festival voor alle leeftijden wint ook punten voor budgetreizigers – de toegang is gratis!

6. Weens jongenskoor

Twee van Oostenrijks beroemdste culturele instellingen bundelen hun krachten voor “Tribute to Vienna”. Onder de prachtige liederen van het Weense jongenskoor voert de Spaanse Rijschool hoogtepunten uit het “White Stallion Ballet” uit. Voorstellingen vinden plaats in mei, juni, september en oktober.

7. Weense Kerstwereld

17 november – 26 december 2017

Het is nooit te vroeg om een ​​bezoek aan een van Europa’s mooiste kerstmarkten te plannen. in 2017 De kerstwereld van Wenen op Rathausplatz begint op 17 november. en duurt tot 26 december.

Meer hulp voor reizen naar Wenen

Ben je op zoek naar meer manieren om te besparen op je bezoek aan Wenen? Zorg ervoor dat je onze gids voor budgethotels in Wenen bekijkt en bekijk deze aanvullende berichten op onze Wenen-blog.