Budget reisgids naar Santiago de Compostela

De laatste van de Spaanse epische St. Santiago de Compostela, een stop op de pelgrimstocht naar Johannes, biedt bezoekers veel meer dan alleen de heilige relikwieën die zijn verankerd in de wereldberoemde kathedraal – hoewel de kathedraal zeker een bezoek waard is.

Santiago is naar onze mening een van de mooiste steden van Spanje, vol granieten structuren met groen dat uit verborgen spleten tevoorschijn komt en versierd met waterspuwers.

Het doolhof van straatjes staat vol met eigenzinnige winkels, oude kerken, kloosters en charmante pleinen. De autovrije middeleeuwse oude stad is onlangs toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voeg daar nog veel goedkope eet- en slaapmogelijkheden aan toe en je hebt een budgetparadijs. Laten we eens kijken, Goedkoop!

Een goedkoop bezoek aan Santiago de Compostela

Ga en ga rond

Hoewel er geen directe vluchten zijn vanuit de VS naar Santiago, kun je met goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit steden in Spanje en de rest van Europa. Retourvluchten vanuit Barcelona beginnen bij ongeveer € 30.

Afhankelijk van de datum kunt u ook een retourticket naar Santiago kopen met een tussenstop bij een grote Europese hub. Op het moment van schrijven hebben we een route gevonden met Iberia voor €684 met een tussenstop in Madrid.

Het meeste van wat je in Santiago wilt zien, is gecentreerd rond het historische middeleeuwse stadscentrum, plaatselijk bekend als de ‘monumentale zone’, en je kunt in ongeveer 15 minuten van het ene uiteinde naar het andere lopen (als je geen onderweg afgeleid). Als u iets verder weg wilt gaan naar iets in een modern stadsblok, is het slechts een ontspannen wandeling of een korte busrit verwijderd.

Goedkope en gratis dingen om te doen in Santiago de Compostela

Een van de beste gratis dingen om te doen in Santiago de Compostela is om gewoon door het monumentale gebied te lopen en te verdwalen. Het lijkt erop dat, hoe vaak je ook door de oude stad loopt, je steeds iets nieuws tegenkomt, misschien een Galicische doedelzakspeler (of doedelzakspeler), een nieuwe favoriete duikbar, of zelfs verkopers die gratis monsters van Santiago-taart uitdelen.

Een andere goede optie met een beperkt budget? Een van de stadsparken en een picknick. Begin met winkelen in Santiago’s Mercado de Abastos en ga vervolgens naar Alameda Park voor een prachtig uitzicht op de oude stad en de kathedraal. Terwijl je daar bent, kun je je respect betuigen aan een interessant lokaal monument dat bekend staat als Dos Marias, een eerbetoon aan twee dames die in de jaren vijftig en zestig beroemd werden omdat ze zich wild kleden en flirten met studenten.

Op zoek naar een meer uitdagende wandeling? Beklim de Monte Pedroso gedurende een uur en geniet van een panoramisch uitzicht over Santiago en de omgeving.

Musea

Als jij een van die mensen bent die graag meerdere musea bezoekt, waar je ook gaat, dan heeft Santiago er een paar die de moeite waard zijn om te bezoeken, vooral op je vrije dagen. Bedevaartsmuseum waar je alles kunt leren wat je altijd al wilde weten over St. Jacob’s Way en andere bedevaarten van over de hele wereld. Gratis op zaterdag vanaf 14.30 uur en op zondag de hele dag.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Galicië, probeer dan de gratis zondagen in het Museo do Pobo Galego – zelfs als je niet om artefacten geeft, is het gehuisvest in een historisch klooster.

Ga ten slotte niet weg zonder de kathedraal te hebben gezien. Een bezoek aan de relikwie van Sint-Jan, de Portico de Gloria en de Corticela-kapel is 100% gratis (hoewel je in de lente en zomer misschien in de rij moet wachten). Als je kunt, plan dan om ’s middags de mis te zien – je zou een glimp kunnen opvangen van de beroemde Botafumeiro, een enorme wierookhouder van meer dan 170 pond.

Voor meer tips kun je de officiële toeristische website van Santiago de Compostela bezoeken.

Goedkoop eten in Santiago

Santiago is misschien wel een geweldige plek om goedkoop te eten. Uitstekende goedheid en sterke alcohol worden hier tegen een zeer redelijke prijs verkocht. De goedkope zullen ook erg blij zijn om te horen dat de lange traditie van a gratis tapas bij drankje (alcoholisch of anderszins) aan de bar wordt nog steeds gecontroleerd.

Over het algemeen, als je te dicht bij een kathedraal bent en het menu is in drie of meer talen, zit je waarschijnlijk in een toeristenval. De meeste plaatsen in de stad bieden de meest bekende Galicische gerechten – octopus, hartige gebakjes en Santiago-taart – maar dat betekent niet dat ze de beste kwaliteit of prijs bieden.

Ga voor de beste octopus van Santiago, plaatselijk bekend als pulpo á feira, naar het bescheiden Bodegón Os Concheiros (Rúa de Berlin, 3) waar de octopus vers wordt gemaakt, niet de rubberachtige opgewarmde onzin die je in sommige Spaanse bars aantreft en verwacht € 8-10 uit te geven aan een Spaans feest met vrienden.

Er zijn verschillende andere goede budgetopties een Moa aan de Rúa de San Pedro en O Cabalo Branco Praza da Pescaderia Vella.

Voor een kopje koffie of thee met een plakje rijke amandel Santiago cake of dikke Spaanse chocolade met zelfgebakken churros, kom langs Café Iacobus (Rúa da Senra, 24).

Of kom langs voor een hartige snack Kolmad Victoria (Rúa do Hórreo, 53) en pak een plak (of een hele taart om te delen) Galicische empanadas van kabeljauw en rozijnen.

Goedkope hotels in Santiago de Compostella

Accommodatie in Santiago de Compostela is zeer betaalbaar, hoewel kamers van tevoren vol kunnen zitten. Pelgrims hebben de neiging om vooruit te plannen wanneer ze reizen, dus u moet hetzelfde doen.

Als je een hostel niet erg vindt, zijn stapelbedden ongeveer €12 per persoon per nacht.

Een van onze favoriete hotels is gezellig Hotel Alda Algalia, gelegen in het zeer oude centrum van Santiago. Oude stenen muren en houten balken geven een vleugje karakter aan dit eersteklas verblijf, waar kamers met een eigen badkamer beginnen bij ongeveer € 100 per nacht.

Als je met een gezin of een groep reist, is een drie- of vierpersoonskamer een goede optie, met vierpersoonskamers in het centrum vanaf ongeveer € 95.

Weet jij je dates? Vind goedkope kamers in meer dan 200 hotels in Santiago de Compostella.

Uw budgettips in Santiago de Compostela

Ben je in Santiago de Compostella geweest? Deel je tips in de reacties hieronder!