Budget Sardinië reistips: makkelijke manieren om te besparen

In het late voorjaar, voordat het zomerseizoen in volle gang is, valt Sardinië in de ban van de stilte. De Costa Smeralda, die in de jaren zestig werd ontwikkeld als een centrum voor luxetoerisme, heeft Sardinië een zeer dure reputatie gegeven. Dit deel van het eiland is relatief klein en het grootste deel van Sardinië is verbazingwekkend zuinig.

Op Sardinië deden we iets anders dan de meeste: in plaats van de grimmig mooie groene wateren en perfecte stranden van de Costa Smeralda, vonden we wildbloemige hooglanden, verloren kapellen en landelijke dorpen en megalithische bouwwerken. We gingen ook naar de ommuurde stad Algiers, de oostelijke grens van de Catalaans sprekende wereld, waar enkele straatnaamborden in het Catalaans en Italiaans staan.

Tips voor goedkoop reizen naar Sardinië

Waar je ook reist op Sardinië, hier zijn vijf tips om je te helpen het charmante Sardinië deze lente (of elk moment van het jaar!) met een beperkt budget te verkennen.

1. Geef prioriteit aan je route

Sardinië is enorm. Je zult het niet in één reis kunnen zien, tenzij je beweegt als een hardloper of een paar maanden te doden hebt. Het is 265 km (165 mijl) lang van boven naar beneden. Het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee, Sicilië, is slechts iets groter, hoewel het een veel grotere bevolking heeft en geografisch en cultureel divers is.

Focus op een of twee regio’s van het eiland. We concentreerden onze energie op het noordelijke derde deel van het eiland, met twee dagen op het strand bij Golfo Aranci ten noorden van Olbia, gevolgd door drie nachten in het agriturismo-dorp Sindia en vervolgens twee nachten in de stad aan de westkust van Alghero. Dit was een fantastische reisroute voor een kleine groep vrienden of familie.

2. Ontdek het Sardijnse agrotoerisme

Een verblijf op een agriturismo is een geweldige manier om Italië te leren kennen. We hadden geluk in een bijzonder uitzonderlijk dorp net buiten het dorp Sindia genaamd Il Cardoncello di Sindia. Het belangrijkste product van de boerderij zijn paddenstoelen, die in bijna elk gerecht dat uit de keuken kwam voorkwamen. Bij de agriturismo aten we in de grote eetzaal.

Sindia is een rustige, mooie stad bedekt met wilde bloemen in de lente. Het is perfect voor dagtochten naar het charmante en bruisende stadje Bossa. En het zit vol verrassingen. Onze agriturismo-eigenaar vertelde ons over een megalithische nuraghe verborgen in het huis van een lokale bewoner. We bezochten door langs een heel goed huis te lopen om een ​​nuraghe te zien gevuld met lokale kaas en een verscheidenheid aan erfgoedgereedschap. Het was behoorlijk verbazingwekkend en zeker de toegangsprijs van € 3 waard.

4. Kleed je op de juiste manier

Tenzij je op bezoek bent in het hartje van de zomer, verwacht geen betrouwbare zinderende hitte alleen maar omdat je in de Middellandse Zee bent! Eind mei waren de stranden van Golfo Aranci winderig en was Sindia koel en nat. Algiers was overdag heet en ’s nachts koel. We hadden truien en truien nodig, niet alleen badpakken en korte broeken.

5. Schat de schaal:

Sardinië is groot. Sardinië wordt bezocht door enorme aantallen toeristen; Meer dan 1,6 miljoen toevoegen bevolking, zal er een serieuze vraag in de markt zijn. Allereerst is de selectie van supermarkten op Sardinië veel indrukwekkender dan het typische aanbod van mediterrane eilanden. De Italiaanse supermarkt Conad, ten noorden van Olbia, is enorm – het heeft een enorme selectie van lokale producten, dus je hoeft geen smakeloze groenten te eten die duizenden kilometers verderop worden geëxporteerd.

Vind goedkope hotels in Sardinië

Zoek nu naar hoteldeals:

• Alghero
• Bas
• Cagliari
• Golf Aranci
• Olbia
• Cindy

Tips voor uw budgetreis op Sardinië

Heb je tips om geld te besparen op je reis naar Sardinië? Vertel het ons in de comments hieronder!