Een bezoek aan Hull UK Culturele Stad| EuroCheapo.com

Kingston-upon-Hull – ‘Hull’ – is de 10e grootste stad van Engeland en de grootste stad in East Riding of Yorkshire in Noordwest-Engeland. Zijn lot is altijd verbonden geweest met de zee, met de opkomst en ondergang van bepaalde industrieën. Vandaag de dag, met de visserijsector als een schaduw van zijn verleden, onthult een bezoek aan Hull het als een hub voor veerboten naar Nederland en België.

En nu – UK City of Culture 2017.

in 2013 De Noord-Ierse stad Derry-Londonder was de eerste cultuurstad van het Verenigd Koninkrijk. Hull versloeg dit jaar Dundee, Leicester en Swansea Bay naar de titel. De titel Cultuurstad van het Verenigd Koninkrijk is zo kostbaar dat deze maar eens in de vier jaar wordt uitgereikt, in tegenstelling tot het programma Culturele Hoofdstad van Europa dat sinds 1985 elk jaar wordt gehouden. (dit jaar verdeeld tussen Aarhus en Paphos).

Ik heb onlangs Hull bezocht om een ​​idee te krijgen van de stad terwijl het zijn jaar in de schijnwerpers nadert. Op het treinstation waren er lachende begroeters die stadsgidsen en posters en plakkaten uitdeelden. Er waren ook schema’s vol evenementen beschikbaar.

Een groot deel van het stadscentrum is grondig gerenoveerd en sommige van deze renovaties zijn nog steeds aan de gang. Het VVV-kantoor gaf me een fotokopie van artistieke weergaven van verschillende kruispunten – Trinity Square en Queen Victoria Square zien er erg aantrekkelijk uit.

Vooruitblikkend, zal de Hull Venue, een grote concert- en conferentiezaal, in 2018 worden geopend.

Hull bezoeken: tijdschema voor de Britse cultuurstad

Het jaar van de Cultuurstad is opgedeeld in vier conceptuele seizoenen. Van januari tot maart richt Made in Hull zich op lokale ideeën en kunst; Van april tot juni (wortels en routes) wordt de plaats van Hull in de wereld verkend; Van juli tot september zal “Vrijheid” de plaats van Hull innemen in de context van de strijd van de emancipatiebeweging voor sociale rechtvaardigheid; en van oktober tot december (“Tell the World”) naar de toekomst kijken. Bekijk het volledige What’s On-schema.

in 2017 is een geweldige tijd om Hull te bezoeken. We hebben een aantal tips verzameld over hoe je er kunt komen, welke gratis attracties de moeite waard zijn om te bezoeken en wat de beste budgetaccommodaties zijn.

ik ga daar heen

Hull is ongeveer 2,5 uur met de trein vanaf station London King’s Cross. U kunt prijzen vanaf £ 15 retour vinden op de website van Hull Trains. Je kunt Megabus ook proberen voor nog goedkopere tarieven, maar een langere reis van vier tot vijf uur.

gratis musea

Naast 2017 Stad van Culturele evenementen, alle Hull-musea zijn gratis. De musea van de stad zijn indrukwekkend en gevarieerd in onderwerpen. Hier zijn drie van onze favorieten die allemaal in de buurt zijn:

Wilberforce House-museum

Dit museum, gelegen in de geboorteplaats van William Wilberforce, is een plek waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel. Het richt zich ook op het leven van William Wilberforce, die campagne voerde tegen de slavenhandel. Er is ook een tentoonstelling over moderne slavernij.

Streetlife Transportmuseum

Dit museum biedt een recreatie van Main Street uit de jaren 1940, evenals galerijen gewijd aan fietsen, auto’s en de spoorweg.

Corps en East Riding Museum

Verken exposities over 235 miljoen jaar natuurlijke historie, van het oude Rome tot middeleeuwse dorpen.

Goedkope maaltijden

De UK City of Culture-website heeft een uitstekende gids voor eten en drinken in Hull. Je vindt er alles, van kwaliteitsbars en hamburgertentjes tot geweldige restaurants en vegetarische opties.

Budgethotels in Hull

Accommodatie in Hull is verrassend betaalbaar, van viersterrenhotels in historische gebouwen tot knusse B&B’s. Zoek meer dan 60 hotels in Hull en boek online. Hier zijn twee opties die perfect zijn voor budgetreizigers:

Campanile Hotel Hull

Dit budgethotel ligt net buiten het centrum van Hull en heeft kamers in chaletstijl en een Europees restaurant. Het is een korte wandeling van het treinstation en eenvoudige tweepersoonskamers beginnen bij ongeveer £ 47.

Whittington en de kat

Dit mooie hotel, gelegen bij de spoorpier, heeft ook een bar. De acht knusse slaapkamers zijn uniek ingericht, allemaal met een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben uitzicht op de waterkant van Hull (vraag dit vooraf bij het reserveren). U kunt ongeveer £ 65 per nacht betalen voor een tweepersoonskamer.

Zoek alle hotels in Hull