Funchal Madeira Budgetreizen | EuroCheapo.com

Het subtropische Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 410 km ten noorden van de Canarische Eilanden en ongeveer 715 km ten oosten van de kust van Marokko. Het heeft een ongelooflijk perfect klimaat met relatief warme winters en relatief koele zomers.

Een eiland met tuinen, valleien in het binnenland en stromende levada’s – irrigatiekanalen die ook dienst doen als wandelpaden – Madeira trekt het hele jaar door veel toeristen, waaronder veel gepensioneerden uit heel Europa. Britse toeristen bezoeken Madeira al tientallen jaren en een van de gevolgen van deze toeristische geschiedenis is dat de Madeiranen heel goed Engels spreken.

Funchal is de grootste stad van het eiland en tevens de hoofdstad van de regio. Zo schattig dat het pijn doet. De stadstuinen puilen uit van de flora en de straten staan ​​vol met prachtig Portugees tegelwerk. De musea zijn ook geweldig. De oude stad (Zona Velha) is charmant en sfeervol. De moderne details van Funchal zijn ook fascinerend.

Velen gebruiken Funchal als startpunt voor wandelingen of zelfs het naburige eiland Porto Santo. Voor meer informatie over Madeira buiten Funchal, bezoek Outdoor Madeira, uitgegeven door de Madeira Island Rural Tourism Association. Hoewel je niet naar Madeira komt voor de stranden, kun je idyllische stranden vinden op het nabijgelegen eiland Porto Santo. Bereik Porto Santo met de veerboot (€ 57,40 retour van april tot september, € 47 in het laagseizoen; 2,5 uur) of per vliegtuig (van € 83 retour; 15 minuten). Ga voor meer informatie naar de officiële toeristische informatiebron van Porto Santo.

Funchal, Madeira goedkope reistips

Hier zijn vijf eenvoudige manieren om te besparen op je reis naar Funchal, Madeira:

1. Berijd de kabelbaan… enkele reis.

Neem in ieder geval de kabelbaan van Madeira (Teleférico do Funchal) de heuvel op naar de Botanische Tuinen. De uitzichten zijn geweldig en er zijn een aantal fantastische tuinen om te verkennen.

Maar in plaats van € 15 te betalen voor een retourticket, betaal je € 10 voor een enkele reis de berg op en terug naar de stad. De heuvels zijn erg steil, dus je moet voorzichtig zijn als je naar beneden gaat. (Als je fit genoeg bent, ga je de berg op en neem je de kabelbaan de berg af.) Of je nu loopt of rijdt, de uitzichten zijn geweldig.

2. Verken de musea van Funchal voor een betaalbare prijs

Profiteer van de zeer goedkope musea van Funchal. Casa-Museu Frederico de Freitas (€3) heeft een uitstekende collectie tegels. Universo de Memórias João Carlos Abreu (€ 3,50) bewaart de persoonlijke collecties van zijn naamgenoot. De wereldse Abreu, een voormalige minister van toerisme op Madeira, heeft een eigenzinnige esthetische visie en dit museum is erg leuk om te verkennen. Er is ook een café op het grondgebied.

3. Goedkoop eten

Het is gemakkelijk om uit eten te gaan in Funchal zonder de bank te breken. Een van de vele goede lokale restaurants is Taberna Madeira (Travessa de João Caetano 16). Broodjes beginnen bij € 2,50 en de lokale soep van de dag is € 3. Bestel geroosterd lamsvlees voor twee voor maar €20.

Voor snacks en verse producten, probeer Mercado Dos Lavradores, een levendige boerenmarkt.

4. Koop lokale cadeaus (onder het genot van een glas wijn)

Kom langs bij Made in Madeira (Rua Serpa Pinto 27) voor een kopje koffie of een glas wijn en wat winkelen. Dit leuke winkeltje annex café verkoopt lokaal handwerk en delicatessen tegen redelijke prijzen, evenals kleding. Het richt zich op een aantrekkelijke en aantrekkelijke manier op lokale productie.

5. Verblijf in Hotel do Carmo.

Kash Bhattacharya, inwoner van Madeira, raadde deze geweldige budgetcharme in het hart van Funchal aan. De sierlijke lobby is een Portugese modernistische stijl uit de late jaren 60 met scherpe lijnen en ’s avonds een goed verlichte bar. Het ziet eruit als een spionagekappertje uit een bepaalde periode.

De kamers zijn zeer eenvoudig en ongecompliceerd, met prijzen vanaf € 54 per nacht voor een tweepersoonskamer. Beste verblijf in Hotel do Carmo? Er is ook een zwembad op het dak! Meer informatie over Hotel do Carmo.

Meer hotelopties: Zoek meer dan 500 hotels in Funchal en meer dan 1.200 hotels op Madeira.

Jouw Funchal-tips

Heeft u suggesties om geld te besparen bij een bezoek aan Funchal of Madeira in het algemeen? Deel uw tips in de opmerkingen hieronder.