Geheimen om tijd te besparen in de topattracties van Europa

Je hebt gedroomd van dit moment: de Eiffeltoren, het Colosseum, Buckingham Palace… De opwinding neemt toe – totdat je de hoek omgaat en een gigantische rij en vermoeide gezichten ziet.

Welkom bij Europa’s populairste en meest vermoeiende tours. En deze topattracties lijken elk jaar drukker en drukker te worden, zelfs in de langzamere seizoenen.

Maar voordat je terugkeert naar je hotel voor een fles wijn, haal diep adem en ontspan. Ondanks het feit dat er elk jaar miljoenen andere toeristen naar hetzelfde museum, dezelfde kerk of ruïne afdalen, zijn er nog steeds manieren om de drukte te verslaan en tijd te besparen in Europa.

Hier zijn 10 insider-tips waarmee u meer tijd kunt besteden aan het genieten van die uitzichten en minder tijd aan het leren kennen van de lijn.

9 tips om tijd te besparen in Europa

1. Eiffeltoren: reserveer van tevoren en ga rond etenstijd

De Eiffeltoren is echt prachtig om van ver te bekijken. Tijdens het hoogseizoen kun je tijd besparen door in de rij te staan ​​voor tickets door je torentickets van tevoren te boeken op de officiële Eiffeltoren-website. (Pas op – veel ticketbureaus zijn bereid om u duurdere versies van hetzelfde ticket te verkopen. Koop de uwe rechtstreeks op de website van de Eiffeltoren.)

Om piekdrukte in het hoogseizoen te vermijden, plan je een vroeg of laat diner en plan je je bezoek aan de toren om 21.00 of 21.00 uur. Je zult niet alleen de zonsondergang zien, maar je zult de meeste andere Parijse liefhebbers missen die uit eten gaan.

Jouw advies

Heeft u nog andere manieren om tijd en geld te besparen bij een van deze topattracties? Hebben we iets groots gemist? Deel met ons in de comments hieronder!