Goedkope reistips voor Noord-Frankrijk

Het spreekt voor zich dat Frankrijk enkele van de meest diverse en pittoreske provincies van Europa heeft. Tussen de schoonheid en levendigheid van Parijs, de indrukwekkende kastelen van de Loire-vallei, de zonnige stranden langs Nice en de Côte d’Azur, of de charmante wijndorpen van Bordeaux, de Fransen lijken het allemaal te hebben. (En dan hebben we het nog niet eens over de Franse Alpen, de Provence, enz.)

Maar al te vaak worden de noordelijke regio’s van Frankrijk, zoals Hauts-de-France (bestaande uit de regio’s Nord-Pas de Calais en Picardië), over het hoofd gezien en onderschat.

Het noorden krijgt meestal een reeks opgeblazen lettertypen – “griezelig weer”, “deprimerende landschappen”, “dominante cultuur van plattelandsmensen die een vreemd dialect spreken”, maar deze brede generalisaties vertegenwoordigen niet echt wat deze regio’s te bieden hebben.

Elk land heeft zijn verborgen juweeltjes, en als het om Frankrijk gaat, denk ik dat het noorden daar een van is. Als u buiten de gebaande paden wilt gaan en een ander soort ‘authenticiteit’ wilt ervaren met de helft van het aantal toeristen – en voor een fractie van de kosten – hoeft u niet verder te zoeken dan Nord-Pas de Calais en Picardië!

10. Ga door het sprookjesachtige dorp Gerberoy

Een bezoek aan Frankrijk zou niet compleet zijn zonder een wandeling door een van de vele pittoreske dorpjes. Gerberoy, dat officieel is opgenomen in de lijst van “de meest pittoreske dorpen van Frankrijk”, gelegen ten noordoosten van Amiens, is een voorbeeld van de zachte en grillige tinten van impressionistische schilderijen.

Je zou kunnen denken dat de 17e en 18e eeuw uit de grond zijn gestampt. een dorp bezaaid met huisjes in plaats van de vele tuinen en bloemen die de gebouwen en voetpaden sieren. Geniet van de zachte schoonheid van dit sprookjesdorp… en betaalbare prijzen!

Jouw tips voor Noord-Frankrijk

Ben je in Noord-Frankrijk geweest? Vertel ons over je favoriete plekken!