Griezelige plekken om Halloween te vieren in Europa

Fijne Halloween!

Hoewel kostuumfeesten op 31 oktober steeds populairder worden over het hele continent, vieren de meeste Europese landen Halloween nog steeds anders dan de Verenigde Staten. Trick or treat is nog niet aangeslagen.

Voor een griezelige fix op die volgende Europese vakantie – of Halloween of een andere tijd van het jaar – bekijk een van deze wervelende rondleidingen en attracties.

Parijs: Catacomben

Sinds de 20e eeuw het einde van de 20e eeuw Halverwege de 19e eeuw werden de overblijfselen van ongeveer zes miljoen Parijzenaars opgegraven van begraafplaatsen in de stad en herbegraven in een centraal ossuarium dat bekend staat als de Catacomben van Parijs, een plek die op de bucketlist van elke reiziger zou moeten staan. – bekijk de bezienswaardigheden van Parijs.

Bezoekers dalen 130 treden af ​​door de straten van Parijs en lopen 2 mijl door slecht verlichte gangen. Wie de catacomben ontwierp, had ongetwijfeld een voorliefde voor het macabere: de gravure boven de ingang van het ossuarium luidt: “Stop! Want dit is het rijk van de dood’, en de botten zijn kunstig gerangschikt in heuvels met daarbovenop talloze schedels die oneindig lijken door te gaan. Misschien wel het engste aan de catacomben is de stapel botten bij de uitgang van de straat, artefacten die bezoekers probeerden mee naar huis te nemen als souvenirs.

Details: 1, Avenue du Kolonel Henri Rol-Tanguy. Entree – 13 €.

Londen: Jack the Ripper Tours

We zullen misschien nooit de identiteit weten van de beroemdste seriemoordenaar van het VK, maar de legende van Jack the Ripper maakt ons nog steeds bang. Op een donkere oktobernacht door de achterstraten van Oost-Londen lopen, lijkt een passend eerbetoon aan deze gruwelijke moordenaar.

Hoewel veel groepen vergelijkbare tours aanbieden, beweert Discovery Tours of London de “originele” Jack the Ripper-tour te hebben. Met een gepubliceerde historicus aan het roer belooft het bedrijf zeker diepgaande informatie over de moorden, verdachten en de geschiedenis van de buurt. De twee uur durende route slingert zich door geplaveide straten om de plaatsen te laten zien waar de slachtoffers leefden en stierven.

Details: De rondleidingen beginnen om 19.00 uur bij metrostation Aldgate East. Reserveringen moeten van tevoren worden gemaakt; kosten € 10,- per persoon.

Edinburgh: ondergrondse gewelven

Veel steden hebben mythes over de mensen die onder de straten leven, maar in Edinburgh zijn de legendes echt. Aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw bestond er een ware ondergrondse stad met paleizen, gewelven, tunnels en gangen onder de South Bridge. Duizenden mensen leefden in deze donkere, afgesloten ruimtes, en sommigen zeggen dat hun geest nooit is weggeweest. Verlaten in de 20e eeuw. In de jaren 40 werden de ondergrondse gewelven in 1996 heropend voor het publiek.

Je gids voor deze ondergrondse wereld is Mercat Tours, die je meeneemt op een rondleiding van 1 uur en 15 minuten door de spookachtige gewelven.

Details: Van oktober tot maart biedt de Mercat dagelijks rondleidingen om 15.00 en 17.00 uur. Boekingen voor volwassenen kosten £13.

Boedapest: Buda Castle Labyrinth Night Tours (momenteel gesloten)

Het labyrint onder het Buda-kasteel is overdag eng genoeg wanneer het wordt verlicht door elektrische lichten. Maar als het donker is, met alleen een lantaarn, zijn de stenen gangen ronduit angstaanjagend. Persoonlijk zouden we terugdeinzen voor het Labyrinth of Love (waar koppels aan weerszijden van het doolhof beginnen en in het midden samenkomen voor een “romantische” date ongestoord in een van de kamers), maar de app met Dante-thema maakt onze huid kruipen. op een goede manier kruipen. Veertig minuten alleen in donkere zalen met visioenen van de Goddelijke Komedie in ons hoofd? Het maakt niet uit welke demonen er om de hoek op de loer liggen!

Vind je weg uit het vagevuur door vooraf een nachttour te boeken op de Buddha Castle Labyrinth-website (uren en dagen variëren per tour; Dante-tour loopt op maandag om middernacht, woensdag om 23.00 uur en zaterdag om 5.00 uur). Tickets voor volwassenen kosten 2.000 forint (ongeveer € 9) en bevatten een reguliere toegang overdag.

Opmerking: Het doolhof is tijdelijk gesloten en wordt door de overheid geïnspecteerd – we hopen snel weer open te gaan!

Over de auteur: Liz Webber is een Associate Editor bij ShermansTravel.com, de toonaangevende site voor samengestelde reisaanbiedingen en deskundig bestemmingsadvies.