Hoe lang mag je in Europa blijven met een Amerikaans paspoort?

Kortere reizen naar Europa zijn niets om aan te snuffelen, maar wat als je iets langer dan een paar weken wilt blijven? Heb je er ooit van gedroomd om een ​​paar maanden of zelfs een jaar vrij te nemen om door Europa te reizen? Misschien heb je eindelijk je geld en vakantietijd gespaard en ben je klaar om een ​​once-in-a-lifetime reis naar Europa te maken.

Er is maar één grote vraag: hoe lang mag je precies in Europa blijven met een Amerikaans paspoort?

Hier is het korte antwoord: het hangt ervan af. Het hangt af van waar je naartoe wilt en wat je wilt doen terwijl je daar bent.

Voor een langer antwoord, lees verder om erachter te komen hoe u een langdurige reis naar Europa kunt maken.

De meeste Amerikanen gaan een week of twee naar Europa voor een reguliere vakantie. Maar soms is dat niet genoeg om echt van uw verblijf te genieten. Spanje, Italië, Frankrijk… dit zijn allemaal plaatsen waar je maanden kunt doorbrengen om te verkennen en toch meer tijd nodig hebt.

Maar hoe lang laten de regels je toe om te blijven? Hieronder vindt u uw antwoorden.

De basisprincipes van bezoekersvisa in Europa begrijpen

Europa voor Amerikaanse reizigers kan worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

1. Schengenlanden
2. Verenigd Koninkrijk
3. Niet-Schengenlanden

Elk van deze landengroepen heeft zijn eigen regels. Hier is een kort overzicht van elke regio en de verschillende regels die van toepassing zijn.

Schengenlanden

De lijst van Europese Schengenlanden omvat de volgende 26 landen:

Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Zweden, en Zwitserland.

Van de 26 landen in het Schengengebied zijn er 22 lid van de Europese Unie.

Amerikaanse reizigers (samen met Oostenrijkers, Canadezen en Kiwi’s) kunnen tot 90 dagen in een periode van 180 dagen zonder visum. U kunt bijvoorbeeld naar Frankrijk reizen en daar 30 dagen blijven, 60 dagen naar huis terugkeren, 60 dagen door Italië reizen, dan een maand naar huis terugkeren en de cyclus opnieuw beginnen.

Eerst het slechte nieuws

Als u uw limiet overschrijdt, krijgt u een boete en wordt u uitgezet en kunt u in de toekomst niet meer naar Schengenlanden reizen. Noord-Europese landen zijn notoir streng in dit opzicht, terwijl zuidelijke en oostelijke landen wat flexibeler zijn, zo niet langer dan een paar weken.

We zouden in ieder geval nooit het risico lopen de wettelijke acceptatie te overschrijden, maar dat is geheel aan jou.

… en goed nieuws

U hoeft geen ingewikkelde procedures te doorlopen of een vergoeding te betalen om deze landen binnen te komen als houder van een Amerikaans paspoort.

Nog meer goed nieuws? U kunt uw 90 dagen opsplitsen in 90 dagen over een periode van 180 dagen, zoals u dat wilt. Als u het wilt opsplitsen in perioden van precies 3 maanden, is dat uw voorrecht, maar u kunt het ook opsplitsen in een tijdsbestek van elke grootte, zolang u zich houdt aan de verhouding van 90 dagen tot 90 dagen. gedurende een periode van 180 dagen.

Houd er rekening mee dat aankomst- en vertrekdata als een volledige dag worden geteld, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek.

Hulp nodig? De medewerkers van de Europese Commissie hebben een handige rekenmachine waarmee u de cijfers kunt berekenen, evenals een Schengenkaart waarmee u de landen kunt visualiseren.

Het beste nieuws

De EU werkt aan wat zij een toeristenvisum noemen, dat maximaal een jaar geldig zou zijn voor reizen binnen het Schengengebied en met een tweede jaar kan worden verlengd.

Tips nodig om euro’s te besparen in populaire Schengengebieden? Ga naar de onderstaande links:

• Budgettips voor Spanje
• Budgetadvies voor Frankrijk
• Budgettips voor Italië
• Budgetadvies voor Duitsland

Verenigd Koninkrijk

Amerikanen kunnen tot zes maanden op een bezoekersvisum (een stempelformulier wordt automatisch verstrekt bij aankomst in het Amerikaanse paspoort). Merk op dat dit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland omvat – NIET de Republiek Ierland, die bijna een eeuw geleden zijn onafhankelijkheid uitriep.

Aan de positieve kant, het verkrijgen van dit visum is eenvoudig. Je stapt uit het vliegtuig, gaat door de paspoortcontrole in Londen (of een ander punt van binnenkomst) en haalt je stempel. Houd er echter rekening mee dat u met dit visum geen werk kunt zoeken, dus als u werk in het buitenland zoekt, moet u een werkvergunning hebben.

Niet zo’n zonnige kant?

Het Verenigd Koninkrijk is een van de duurste plaatsen in Europa om naar toe te reizen. Er zijn echter veel manieren om uw uitgaven onder controle te houden, waaronder de volgende artikelen:

• Budgettips voor een bezoek aan het VK
• Een bezoek aan Londen: vermijd deze 10 kostbare fouten
• Budgettips voor het verkennen van Schotland

Niet-Schengenlanden

De regels voor bezoekersvisa variëren sterk in niet-Schengenlanden.

Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Ierland en Roemenië alle verlengen visa voor 90 dagen bij aankomst voor Amerikaanse staatsburgers. Bezoekers van Kroatië moeten zich registreren bij de lokale politie. Andere landen, bijv Wit-Ruslandstelt bezoekers in staat om slechts vijf dagen te blijven (inclusief uw aankomst- en vertrekdagen) zonder visum.

Ga voor de meest actuele informatie over elk land naar het gedeelte Paspoorten en internationale reizen van de officiële website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, travel.state.gov.

Een paar dingen moeten in gedachten worden gehouden

Sommige van deze landen vereisen dat het paspoort twee blanco pagina’s heeft en zes maanden moet verlopen. Mogelijk moet u ook aantonen dat u een adequate reisverzekering heeft voor uw verblijf (zie onze gids voor reisverzekeringen); naast het aantonen dat u over voldoende middelen beschikt om uzelf tijdens uw verblijf te onderhouden.

Tips nodig om de beste deals buiten Schengen te krijgen? Bekijk deze artikelen:

• Budgettips voor het verkennen van Ierland
• Budgettips voor reizen in Kroatië
• Budgettips voor reizen naar Bulgarije

Tips voor Amerikanen om voor minder langer in Europa te blijven

Ga met de trein of goedkope lucht

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar vertraag en reis over land wanneer je maar kunt. U zult meer zien en minder uitgeven.

Dit betekent dat als u met het vliegtuig door Europa wilt reizen, u met goedkope luchtvaartmaatschappijen naar secundaire luchthavens in grote steden moet vliegen. Denk aan Londen-Luton, Parijs-Orly en Venetië-Trevis. Zoek goedkope vluchten met CheapoSearch.

Verleng je tijdslimiet zo veel mogelijk

Ons advies zou zijn om te vertragen, uw reizen te vereenvoudigen en naar goedkopere bestemmingen te reizen. Hoewel het VK de beste optie is als het gaat om hoeveel tijd Amerikanen legaal kunnen rondhangen en rondreizen op het platteland, zou ons advies zijn om de Schengen-beperkingen te omzeilen om uw euro’s te maximaliseren.

Een voorbeeldroute voor budgetreizigers

Vergeet niet dat u Schengen- en niet-Schengenlanden kunt combineren om uw reizen te verlengen. U kunt bijvoorbeeld 90 dagen rondreizen in de Schengengebieden, daarna 90 dagen om een ​​goedkopere niet-Schengenbestemming (Bulgarije, Kroatië, Roemenië) te verkennen en desgewenst nog eens 90 dagen terug te keren naar het Schengengebied.

Ideeën om een ​​jaar of langer door Europa te reizen

Als je gewoon een jaar of langer in Europa moet blijven en je echt geen zorgen wilt maken over in- en uitstappen om het visumsysteem te hacken, zijn er nog een paar opties.

Visum voor langere tijd aanvragen

Reizigers die in één land willen verblijven, kunnen een bezoekersvisum voor een langere periode aanvragen in Frankrijk, Zweden, Italië, Spanje en Portugal. De meeste eisen dat u kunt aantonen dat u voldoende inkomen heeft zodat u niet hoeft te werken. U heeft ook een bewijs van verzekeringsdekking, reden van verblijf en accommodatie nodig.

Visum voor studenten en zelfstandigen

Enkele van de meer haalbare opties zijn een studentenvisum of een zelfstandigenvisum. Waar mogelijk moeten studenten zich inschrijven in lokale scholen in plaats van hun eigen universiteiten, aangezien Europese instellingen over het algemeen veel goedkoper zijn, in de duizenden in plaats van de tienduizenden die een Amerikaanse school waarschijnlijk zou vragen.

Freelancers moeten Duitsland, Nederland en Tsjechië bezoeken voor visa voor zelfstandigen, aangezien deze als een van de gemakkelijkste worden beschouwd.

Een goedkope extra tip voor toekomstige lange termijn reizigers

Vernieuw uw paspoort altijd vroeg en vink het juiste vakje aan om 52 pagina’s aan uw paspoort toe te voegen in plaats van de standaard 28 pagina’s – zonder extra kosten. Het neemt wat meer ruimte in beslag, maar het is een stuk beter dan geen ruimte meer te hebben voor stempels en visa en een nieuw paspoort te kopen voordat het op is. (Als u geen update van het State Department heeft ontvangen, kunt u niet langer betalen om pagina’s toe te voegen!)

Jouw tips voor lange reizen naar Europa

Ben je op een uitgebreid bezoek naar Europa gereisd? Vertel ons in de opmerkingen hieronder hoe je het hebt gedaan en wat onze lezers kunnen doen om hun lange Europese reizen mogelijk te maken.