Is de nieuwe Berlin WelcomeCard all-inclusive de moeite waard?

Visit Berlin lanceerde onlangs een nieuwe kortingskaart voor toeristen: de Berlin WelcomeCard All Inclusive. Deze nieuwe kaart verschilt van de andere scherp geprijsde WelcomeCard van Berlijn (die gratis vervoer en kortingen bij attracties biedt), aangezien de nieuwe All Inclusive-kaart gratis toegang biedt tot meer dan 30 Berlijnse attracties, gratis openbaar vervoer, een gratis 1-daagse bustour en verschillende rondleidingen. Er zijn ook kortingen op vele andere attracties, shows, activiteiten en restaurants.

Dus is het een waardevolle investering voor reizigers met een beperkt budget? Laten we, om deze vraag te beantwoorden, de kosten opsplitsen aan de hand van enkele voorbeelden.

Musea en entertainment inbegrepen

De Berlin WelcomeCard All Inclusive geeft u ook de mogelijkheid gratis toegang tot 19 verschillende museawaaronder musea op het Museumeiland zoals het Pergamonmuseum, kunstmusea zoals de Gemäldegalerie en historische musea zoals het Duits Historisch Museum.

Zonder kaart variëren de ticketprijzen voor de meeste van deze musea van € 12 / € 6 (Pergamon Museum), € 10 / € 5 (Gemäldegalerie) en € 8 / € 4 (Duits Historisch Museum). Kinderen van 18 jaar en jonger hebben gratis toegang tot de meeste staatsmusea.

De kaart bevat ook verschillende attracties, zoals een tocht naar de top van de Berlijnse tv-toren (normale prijs € 13 voor volwassenen, € 8,50 voor kinderen vanaf 4 jaar), gratis toegang tot het Olympiastadion Berlijn (normale prijs € 7). /€4) en een trip naar de Berlijnse Madame Tussaud’s (gebruikelijke prijs van €16 tot €20, afhankelijk van wanneer je boekt).

Kortingen op theatertickets en meer

De Berlin WelcomeCard All Inclusive biedt ook 25-30% korting op tickets voor theaters zoals Friedrich-Stadt Palast en Wintergarten Varieté, diverse restaurants en winkels.

Houd er rekening mee dat ook de prijs van een reguliere OV-dagkaart is inbegrepen (€ 7,- € 4,70 in Berlijn, groepskortingen van toepassing).

Is dit een goede deal?

Dus is de Berlin WelcomeCard all-inclusive de moeite waard? Het antwoord hangt echt af van wat voor soort toerist je bent. Als het je doel is om zoveel mogelijk musea en attracties te bezoeken, wandel- of bustours te maken, of misschien zelfs een show in Vegas-stijl te zien, zal deze kaart je waarschijnlijk geld besparen.

Maar als u echt alleen op zoek bent naar een kaart die het openbaar vervoer en de toegang tot de beste musea van het Museumeiland dekt, dan zouden we de All Inclusive vergeten en de Museumeiland WelcomeCard als goed beschouwen voor drie dagen in de vijf musea van het eiland.

Ondertussen zijn er goedkopere (en naar onze mening soms betere) manieren om geld te besparen dan gewoon in de rij te staan ​​met elke andere toerist. Hier zijn enkele goedkope alternatieven:

Wielersport

Als je gewoon een fiets wilt huren en op eigen gelegenheid wilt verkennen (in plaats van fietsen), dan kost het huren van fietsen minder dan € 10 per dag die Berlin on Bike in rekening brengt. Bekijk onze gids voor goedkope fietsverhuur in Berlijn.

vervoer

Omdat ze min of meer dezelfde route volgen als de Berlin Bus 100, zijn de hop-on-hop-off bussen naar onze mening de meerprijs niet waard. Een tochtje over een van de vele rivieren van Berlijn is natuurlijk een geweldige ervaring, maar om geld te besparen kun je ook een van de reguliere openbare veerboten nemen die vanaf Wannsee naar verschillende bestemmingen varen. Deze openbare veerboten zijn inbegrepen in de prijs van een regulier OV-kaartje.

Musea en amusement

Als het om musea gaat, bieden de meeste in eerste instantie goed geprijsde tickets, evenals gratis toegang voor kinderen van 18 jaar en jonger. Zoals hierboven vermeld, is het Berlin WelcomeCard “Museum Island”-ticket inclusief toegang tot die vijf musea en is het veel goedkoper.

De kosten van kaartjes voor variété-, muziek- en cabaretvoorstellingen zullen nog steeds duur zijn, zelfs als de kaart kortingen biedt, en de vermelde restaurants zijn meestal te dure toeristenvallen.

Last but not least is er naar onze mening geen reden om naar Madame Tussaud’s in Berlijn te gaan – tenzij de kinderen erop aandringen.

Laatste gedachten

Dus, kortom, als je een echt ambitieuze toerist bent, ga je gang en spring voor de Berlin WelcomeCard All Inclusive, de 4-daagse kaart biedt de beste deal en stelt je in staat om tal van bezienswaardigheden en activiteiten in te pakken. We zouden eerder een WelcomeCard Museum Island-ticket kopen en het gebruiken voor kortingen bij musea en attracties die de kaart niet dekt.

En als je een meer relaxte toerist bent die liever je eigen activiteiten kiest of alternatieve manieren zoekt om Berlijn te verkennen, houd dan je portemonnee vast, want deze kaart is waarschijnlijk niets voor jou.

Voor een compleet overzicht van alle voordelen en kortingen die worden aangeboden door de Berlin WelcomeCard All Inclusive, klik hier.