Londen: 12 redenen om Londen te bezoeken in 2017

Londen biedt elk jaar en elke maand vele verleidingen voor bezoekers. Zou 2017 het jaar kunnen zijn waarin je eindelijk besluit te reizen (of besluit het opnieuw te bezoeken)? We hebben een lijst samengesteld met 12 redenen waarom we denken dat je Londen in 2017 moet bezoeken. – niet dat je er meer dan één nodig hebt!

Dus boek een van onze budgethotels in Londen, bekijk onze tips om te besparen op de top 10 attracties, en daar ga je!

3. De V&A is verbeterd

Dit jaar komt de steiger eindelijk van het V&A. Met de onthulling van een grootse nieuwe entree en binnenplaats verandert het museum van uiterlijk. Het beste van alles is dat de toegang altijd gratis is. We raden aan om elke laatste vrijdag van de maand de Friday Late-evenementen te bezoeken met dj’s, drankjes, chats en evenementen.

4. Vier Jane Austen en Harry Potter

2017 is uitgeroepen tot het “jaar van literaire uitmuntendheid” in Groot-Brittannië, mede dankzij twee belangrijke jubilea: de 200ste verjaardag van de dood van Jane Austen en de 20ste verjaardag van de publicatie van het eerste Harry Potter-boek.

De Jane Austen 200 is gevestigd in Hampshire, een gemakkelijke treinrit vanuit Londen, en de stad heeft genoeg Harry Potter-goedheden om te ervaren, waaronder een live vertoning van Harry Potter en de Steen der Wijzen in de Royal Albert Hall en, vanaf 20 oktober, een tentoonstelling in de British Library. Ook is perron 9¾ op station King’s Cross altijd beschikbaar om te bezoeken…

5. Beleef een bootrace…

Oxford en Cambridge racen al sinds 1829 tegen elkaar op de rivier de Theems. in 2017 de race is gaande 2 april, dus markeer uw agenda’s. Supporters (en drinkers!) staan ​​langs de rivier in een geliefde Londense traditie. Ga voor meer informatie naar theboatrace.org.

6. …en de marathon van Londen

Een ander sportevenement waar Londenaren langs de straten lopen, is de London Marathon, die dit jaar plaatsvindt 23 april. De route strekt zich uit over Zuid- en Midden-Londen, dus er is volop gelegenheid om de meer dan 37.000 lopers die vanuit het hele land – en de wereld – komen te steunen om deel te nemen aan het parcours, en niet te vergeten de elitelopers van dichtbij te zien. .

7. Geniet van de Wimbledon-sfeer

Dit wereldberoemde tennisevenement vindt dit jaar plaats van 3-16 juli. De publieksstemming van dit jaar is voorbij, maar je kunt nog steeds in de rij gaan staan ​​voor een ervaring op zich. Sommigen staan ​​’s nachts in de rij om kans te maken op een Centre Court-ticket, maar vroeg op de wedstrijddag aankomen zou voldoende moeten zijn om een ​​goedkoper Ground-ticket te krijgen. De eerste dagen van het toernooi zul je veel wedstrijden zien en misschien zie je wel een rijzende ster.

8. Luister naar muzikanten van wereldklasse op de BBC Proms

The Proms is een acht weken durende reeks klassieke muziekconcerten die dit jaar in de pracht van de Royal Albert Hall worden gehouden. 14 juli – 9 september. Een van de hoogtepunten van het jaar is ‘The Promise’, een stand in de galeriearena van de Royal Albert Hall. “Promeru”-tickets zijn traditioneel goedkoop, vorig jaar kosten ze slechts £ 6 (ongeveer € 7,50) – begrijpelijk lange rijen voor topacts. En je zou moeten overwegen om de nacht door te brengen in het kamp voor de legendarische “Last Night of the Prom” …

9. Feest op straat bij Notting Hill Carnival

West-Londen verandert in een gigantisch feest met een van ’s werelds grootste straatfestivals eind augustus. Elk jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen Notting Hill Carnival, de multiculturele viering van dans, muziek en spektakel in Groot-Brittannië. Het is ook helemaal gratis, maar verwacht onderweg te worden verleid door de aroma’s van straatvoedsel.

10. Neem een ​​kijkje achter de schermen bij een Open Huis

Wil je achter de gesloten deuren van enkele van de meest historische en belangrijke gebouwen van Londen kijken? Natuurlijk ben je dat! Markeer het 16 en 17 september op zijn Open House-blog, waarin de verborgen architectuur van de hoofdstad wordt onthuld met honderden normaal gesloten plaatsen die gratis toegankelijk zijn voor bezoekers in de hele stad. Voor sommige evenementen is vooraf inschrijven vereist; anders, sluit je gewoon aan in de rij!

11. Vertrouw volgend jaar met vuurwerk

Begin 2018 spectaculair vuurwerk dat plaatsvindt boven de London Eye en de Big Ben. Het evenement is gratis, maar heeft een ticket – registreer nu om tickets te krijgen zodra ze beschikbaar zijn.

12. Verblijf in het grootste budgethotel van West End

West End in Londen is meestal niet geschikt voor budgetreizigers (hoewel je geweldige, redelijk geprijsde eetgelegenheden kunt vinden). Daar komt dit jaar verandering in met de opening van het 583 kamers tellende Ibis Styles hotel aan Shaftesbury Avenue bij Piccadilly Circus. Hoewel ons budget aan de hoge kant is (ongeveer € 125- € 190 per nacht), is het een welkome afwisseling van de luxe 5-sterrenhotels die traditioneel worden overspoeld. We wachten al sinds ze het nieuws in 2014 voor het eerst aankondigden, dus we kunnen niet wachten tot de deuren opengaan!

Accommodatie nodig in andere delen van de stad? Bekijk onze beste budgethotels in Londen.