Onze 5 favoriete hostels in het centrum van Londen

Of je nu een klein budget hebt of gewoon graag nieuwe mensen ontmoet, hostels in Londen zijn een geweldige optie voor budgetreizigers aan de overkant van de vijver.

Hoewel het vinden van een gastvrij (en schoon!) hostel een tijdrovende uitdaging kan zijn, kun je gerust zijn, want we hebben een aantal van de beste hostels in Londen in het stadscentrum verzameld. Al onze opties zijn schoon en hebben geweldige gemeenschappelijke ruimtes om nieuwe vrienden te maken, diner te koken en rond te hangen na een dag sightseeing.

Niet geïnteresseerd in de hostelscene? Maak je geen zorgen! Bekijk onze volledige lijst met goedkope hotels in Londen en vind een budgethotel dat bij je past.

London Hostels: Goedkope accommodatie in het centrum van Londen

YHA London St Pancras

Euston Road 79-81
Wijk: King’s Cross
Eenpersoonsbed vanaf € 19

Voor de eenvoud heeft YHA London St. De prijzen van Pancras zijn laag, maar de gemeenschappelijke faciliteiten maken de eenvoudige maar schone kamers meer dan goed. De lounge en de bar hebben kamerhoge ramen en comfortabele rode banken, dus in deze ruimtes speelt relaxte muziek. Maak vrienden tijdens het ontbijt of de borrel, of maak vrienden met tijdelijke huisgenoten. Lees hier de volledige recensie.

YHA Oxford Street

Noelstraat 14
Buurt: Soho
Eenpersoonsbed vanaf € 21

Levendige openbare ruimtes, waaronder een felroze gastenkeuken, maken de gemeenschappelijke ruimtes leuk en uitnodigend voor de gasten van YHA Oxford Street. Ga op de gele zitzakken zitten om tv te kijken met andere gasten of neem deel aan de activiteiten van het hostel, zoals kroegentochten en wandeltochten door de stad.

U kunt genieten van een vriendelijke sfeer in een slaapzaal of genieten van de uitnodigende gemeenschappelijke ruimtes door u terug te trekken in de beschikbare privékamers. Lees hier meer over YHA Oxford Street.

YMCA Indian Student Hostel

41 Fitzroy-plein
Buurt: Bloomsbury
Eenpersoonsbed vanaf € 36

Herbeleef je studententijd in dit hostel, dat zowel slaapzalen als privékamers biedt, en ontbijt en diner in cafetaria-stijl zijn inbegrepen. Hoewel de kamers eenvoudig en weinig inspirerend zijn, kunt u er zeker van zijn dat u de gelegenheid zult hebben om vrienden te ontmoeten in de eetkamer, tv-kamer, studeerkamer, bibliotheek of lounge. Begin een potje tafeltennis of schaken met een vriend.

Lees hier de volledige hostelrecensie.

Generator Hostel Londen

37 Tavistock Place
Buurt: Bloomsbury
Eenpersoonsbed vanaf € 19

Hoewel zowel privékamers als slaapzalen klein zijn, is Generator een geweldige oplossing voor mensen die ’s nachts leven. Overdag kunt u eten, drinken en kletsen in het lichte café en de eetzaal.

‘S Nachts wordt het hostel een centrum van sociale activiteit wanneer de nachtclub opengaat en de goedkope drankjes beginnen te stromen. De club heeft neonlichten en een DJ-booth. De club heeft een vermakelijke kalender met quizzen, blind dates, karaoke en themafeesten.

Als je een nachtbraker bent en goedkoop bent, boek dan een bed (of privékamer) in de generator.

Klik op 261

261-265 Grays Inn Road
Wijk: King’s Cross
Eenpersoonsbed vanaf € 19

Rode gordijnen fleuren de gemeenschappelijke ruimtes op, die anders lichtblauw zijn met metalen stapelbedden. Hoewel eenvoudig, zijn de kamers schoon en hebben ze gratis beddengoed. De aantrekkingskracht van Clink 261 zijn echter de openbare ruimtes, waaronder een roestvrijstalen gastenkeuken, een unieke kelderlounge en een gezellige lounge op de bovenverdieping.

Maak vrienden tijdens het spelen van video- of bordspellen beneden in de kelder, of bewonder de muurschilderingen met andere gasten boven. Lees hier de volledige recensie van Clink 261.

Meer manieren om te besparen in Londen

Wil je Londen verkennen met een beperkt budget? Of je nu een hostel of een budgethotel boekt, lees al onze tips voor een bezoek aan Londen met een beperkt budget.