Reisgids voor Valderrobres, Spanje

Met een gotisch kasteel en kerk, een renaissancistisch stadhuis en een van de meest charmante oude steden van Spanje, is Valderrobres het perfecte sprookjesdorp voor budgetreizigers. En het is geen wonder dat het een favoriet is op lijsten met de mooiste steden van Spanje.

Eén ding lijkt zeker: als Valderrobres gunstiger gelegen zou zijn in een van de grote steden van Spanje (zoals Madrid of Barcelona), zou het zeker veel duurder zijn. Gelukkig voor Cheapos is het erg fantasierijk en zelfs beter, zeer redelijk geprijsd!

Met een bevolking van ongeveer 2.000 inwoners is Valderrobes groot genoeg om verschillende voorzieningen en zelfs een hostel te bieden. In de lokale variant van de Catalaanse taal (Vall-de-roures) betekent de naam van de stad “vallei van eiken”, en het landschap is volledig vrij. De stad is ook zeer beloopbaar, waardoor het goedkoop en gemakkelijk te verkennen is.

Eten en accommodatie kunnen wat duurder zijn dan in andere delen van de regio Teruel in de provincie Aragon, maar zijn zeer redelijk in vergelijking met de grotere steden in Spanje. Hier leest u hoe u Valderrobres met een beperkt budget kunt bezoeken.

Ga en ga rond

De dichtstbijzijnde internationale luchthavens bij Valderrobres zijn Barcelona en Valencia, gevolgd door Madrid.

Van Barcelona
Als je vanuit Barcelona richting Valderrobres gaat, duurt het openbaar vervoer (trein naar Tortosa + bus naar Valderrobres) ongeveer 4,5 uur en kost het ongeveer € 30 per enkele reis. Als je met een groep reist, raden we aan om een ​​auto te huren en te rijden, waardoor de reistijd tot drie uur wordt teruggebracht. Bekijk onze tips voor het huren van een auto en rijden in Spanje.

Van Valencia
Als je vanuit Valencia reist, ben je ongeveer vijf uur onderweg. Neem de trein naar Tortosa waar je de rest van de weg een bus moet nemen voor ongeveer € 30 per enkele reis. Door te rijden, verkort u de reistijd tot drie uur. Als u in een groep reist, huur dan ruim van tevoren een auto en u bent minder geld en tijd kwijt aan het rijden.

Van Madrid
Ten slotte is het een veel langere reis vanaf Madrid: zes uur met de trein en bus naar je bestemming, of bijna vijf uur met de auto. Als je meer tijd hebt dan contant geld, kun je ook de ALSA- of Grupo Samar-bus nemen voor ongeveer € 40 per enkele reis.

Zodra u aankomt, is de stad zelf zeer beloopbaar en kunt u het beste te voet verkennen. Laat de auto geparkeerd staan ​​en loop door de stad – de straten zijn op sommige plaatsen erg smal en autorijden is meer moeite dan het waard is.

Gratis en goedkope dingen om te doen in Valderrobres

In dit specifieke geval is de stad, met name de oude binnenstad van Valderrobres, de bestemming, niet het startpunt. Dit is precies het soort plaats waar u uw auto moet parkeren en ergens een paar dagen moet laten staan. Zodra uw huurauto veilig is geparkeerd, kunt u genieten van de aangename taak om te voet te verkennen.

Slenter door de straten, spring af en toe binnen voor een kopje koffie met een taartje of een biertje met een stukje Spaanse omelet en geniet gewoon van het geweldige uitzicht. Daarnaast heeft de stad verschillende bezienswaardigheden die je zeker in je reisschema moet opnemen.

Kasteel en kerk van Santa Maria

Voordat je tijd om is in Valderrobres, moet je zeker de wallen beklimmen die het dorp bekronen voor een prachtig uitzicht en stoppen bij de kasteelkerk voor wat stille reflectie. Bezoek de website van Castillo de Valderrobres voor meer informatie.

Stenen brug

Wandel over de middeleeuwse brug van het dorp naar de indrukwekkende Portal de San Roque, een van de zeven originele poorten naar de ommuurde middeleeuwse gemeenschap. Deze iconische brug dateert uit 1390!

Gemeentehuis

Zorg ervoor dat u een goed kijkje neemt in het stadhuisgebouw uit de Renaissance, dat zo beroemd is dat het werd opgenomen in de Wereldtentoonstelling van Barcelona, ​​waar de meest iconische gebouwen van Spanje te zien zijn.

Natuurpark Els Ports

Mensen die buiten zijn, zullen de 10 minuten rijden (of de tweemaal daagse HIFE-bus) naar Beseit willen nemen voor wat frisse lucht in Els Ports National Park en een goed uitzicht op de rotsachtige top van Penyagalera, slechts een paar kilometer ten oosten van de stad. Reizigers die vanuit Valencia of Catalonië naar Valderrobres gaan, kunnen ook overwegen om op de terugweg te stoppen in het park als ze verder de woestijn in willen.

Goedkope maaltijden

Net als elders in Spanje is drinken en eten in dit dorp goedkoop. De kwaliteit is goed en de hoeveelheid is royaal. Voor stevige, traditionele gerechten tegen een redelijke prijs, houden we van gegrild vlees in La Cabaña (c/Santiago Hernandez Ruiz) of Baudilio Asador (Av. Cortes de Aragón). Verwacht € 10 en hoger te besteden voor een lunchmaaltijd met een vaste prijs en € 15 en hoger voor een à-la-cartediner in de avond, afhankelijk van het aantal gerechten dat u bestelt en uw keuze aan drankjes.

Budgethostel in Valderrobres

Met hotelkamers vanaf ongeveer € 50, zal de locatie van Valderrobres de bank niet breken. Als je schone en eenvoudige privékamers met gratis ontbijt wilt, raden we twee opties aan:

Hotel El Salt

De moderne, grote tweepersoonskamers hebben gratis wifi en een flatscreen-tv. Sterker nog, velen bieden een adembenemend uitzicht op het kasteel van Valderrobres en de rivier de Matarraña. ’s Ochtends kunt u uw dag beginnen met een gratis ontbijt. Tweepersoonskamers beginnen bij € 65 per nacht. Lees meer over Hotel El Salt.

Hostel Querol

Laat je niet misleiden door de naam, dit is eigenlijk een hotel en alle kamers hebben een eigen badkamer). Sommige kamers hebben een balkon, dus informeer bij het reserveren. Tweepersoonskamers beginnen bij € 59. Zie foto’s en lees meer over Hostal Querol.

Nog een paar opties nodig? Bekijk alle hotels in Valderrobes, Spanje.