Rijden met Flixbus: goedkope Europese busdienst

Hoewel reizen met de trein in Europa een handige en handige optie is, kunnen tickets duur zijn als je niet vooruit plant. Tegenwoordig kiezen budgetbewuste Europese reizigers vaak voor het voordelige reisvoertuig Flixbus.

in 2013 Flixbus, opgericht door drie jonge ondernemers in Duitsland, is een goedkope busdienst (“bus” in Europa) waarvan de oorspronkelijke missie was om een ​​”betrouwbaar en groen alternatief” te bieden voor auto’s en het Duitse Deutsche Bahn-treinsysteem. Maar de zaken kwamen snel op gang. In 2015 breidde Flixbus uit naar de internationale markt. Toen in 2018 Flixbus heeft Megabus overgenomen om nog meer routes toe te voegen dan ooit tevoren. Tegenwoordig reist Flixbus naar meer dan 2000 richtingenmet meer dan 300.000 dagelijkse verbindingen in heel Europa.

En de prijzen zijn goedkoop: in sommige gevallen minder dan € 10 enkele reis. De bussen hebben comfortabele stoelen, gratis wifi met stekkers voor je apparaten en een eigen badkamer. Hoewel Flixbus meestal geen onnodige stops maakt, kun je in de bus goedkoop hapjes en drankjes kopen.

De busdienst geeft ook milieubewuste reizigers de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te helpen compenseren. Om hun individuele CO2-uitstoot te compenseren, kunnen reizigers 1-3% toevoegen aan de ticketprijs, die Flixbus doneert aan een internationaal gecertificeerd klimaatproject.

2. Annuleer of wijzig je ticket op hun website

Als er wijzigingen of annuleringen zijn die moeten worden doorgevoerd, is dit meestal geen probleem. Ga gewoon naar het gedeelte ‘Reservering wijzigen/annuleren’ van de Flixbus-app of website en breng de wijzigingen 15 minuten voor vertrek aan. Per passagier en reis wordt € 1 annuleringskosten in rekening gebracht. En boek je een nieuwe reis met een hogere ticketprijs, dan moet je het verschil bijbetalen.

3. Stap in de bus met de juiste documenten

Op de reisdag raadt Flixbus aan om 15 minuten voor vertrek op het aangewezen station aan te komen. Je moet een afgedrukte versie van je boekingsbevestiging of een QR-code tonen om aan boord van de bus te gaan. Als u over landsgrenzen reist, zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten bij u heeft, zoals uw paspoort of visum.

4. “Open tickets” kan de dag redden

Als je bus te laat is of je reis is geannuleerd, wanhoop dan niet. Het is wellicht nog mogelijk om met een “Open Ticket” naar uw bestemming te reizen. Het enige wat u hoeft te doen is de boekingsbevestiging door te geven aan de volgende buschauffeur die naar uw bestemming gaat. Zodra je dat doet, zullen ze je ticket scannen en je omboeken als er ruimte beschikbaar is.

Houd er rekening mee dat hier geen garantie is. Als er geen zitplaatsen beschikbaar zijn in de volgende bus of als er te veel passagiers willen omboeken, kan het zijn dat je geen zitplaats krijgt. Open Ticket kan ook alleen worden gebruikt voor non-stop reizen en niet voor reizen waarbij u moet overstappen naar een andere bestemming.

5. Ken het bagagebeleid

Wat bagage betreft, is elke busrit toegestaan een klein stuk handbagage en twee stuks bagage gemarkeerd met uw naam en adres. Handbagage moet al uw waardevolle spullen bevatten, niet groter zijn dan 16,5 x 12 x 7 inch en niet meer wegen dan 15 pond. Normale bagage mag niet groter zijn dan 26 x 19,5 x 10,5 inch en het totale gewicht van de bagage van elke passagier is 66 pond.

Extra bagage: Als je extra bagage moet reserveren, kan dat tegen een vergoeding van €5 als je minimaal 48 uur van tevoren contact opneemt met de klantenservice en de tas niet meer dan 33 pond weegt.

Houd er rekening mee dat dit exclusief handbagage is, die altijd in één stuk handbagage kan worden vervoerd. Als u omvangrijke bagage moet meenemen, zoals skispullen, muziekinstrumenten of fietsen, kunt u dit tegen een toeslag van 9 euro doen. Ook hier dien je minimaal 48 uur van tevoren contact op te nemen met de klantenservice om een ​​afspraak te maken. Lees meer over bagageregels op de Flixbus-website.

6. Bespaar nog meer met groepskortingen

Als je met anderen reist, biedt Flixbus groepskorting op lijndiensten voor groepen van 3 tot 40 personen. U kunt de groepskorting toevoegen op het moment van boeking als u minimaal een dag van tevoren boekt. Als je wat meer flexibiliteit wilt of als groep wilt reizen naar bestemmingen die normaal niet zijn opgenomen in de reguliere dienstregeling van Flixbus, kun je je bus boeken op charter.flixbus.com.

7. Rijden met kinderen of reizigers met beperkte mobiliteit

Kinderen en minderjarigen (15 jaar en jonger) reizen tegen een lagere ticketprijs. Als je met een kind onder de drie jaar reist, moet je een autostoeltje meenemen dat kan worden vastgezet met de tweepuntsgordel in de bus. Kinderen en minderjarigen tussen 10 en 14 jaar mogen alleen reizen met schriftelijke toestemming van een wettelijke voogd en zolang ze geen internationale grenzen overschrijden. Tieners van 15 jaar en ouder zijn vrij om alleen te reizen met Flixbus, maar zorg ervoor dat ze alle benodigde documenten hebben als ze tussen verschillende landen reizen.

Om reizen voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit te regelen, neem je niet eerder dan twee weken of niet later dan zeven dagen voor de reisdatum contact op met de klantenservice van Flixbus.

Een paar last-minute opmerkingen over Flixbus.

Hoewel Flixbus ongetwijfeld een geweldige reisoptie is voor reizigers met een beperkt budget, is het bedrijf onder veel controverse gekomen. De media berichtten af ​​en toe over de “niet-afdwingbare onderaannemingen” van Flixbus, die resulteren in “lange uren en lage lonen voor chauffeurs”. Officiële inspecties hebben deze bewering echter weerlegd en hebben aangetoond dat de arbeidsomstandigheden beter zijn dan eerder werd gedacht.

Er is echter recent gespeculeerd dat de bodemprijzen van Flixbus binnenkort tot het verleden behoren. Wanneer in 2016 Nadat Flixbus Postbus had gekocht, namen ze ongeveer 80% van de Duitse langeafstandsbusmarkt in, waardoor ze min of meer een monopolie creëerden dat door de media werd bekritiseerd. Omdat ze nu veel minder concurrentie hebben, kunnen de prijzen van Flixbus in de toekomst stijgen. Ons advies? Boek nu en geniet van de goedkoopste aanbiedingen zolang ze geldig zijn.

Op zoek naar meer manieren om goedkoop te reizen in Europa? Gebruik CheapoSearch om goedkope vluchten en autoverhuur te vinden.

Jouw tips voor het rijden met Flixbus.

Heb je Flixbus genomen? Vertel ons over uw ervaringen en deel uw tips voor een vlotte rit in de opmerkingen hieronder en bedankt!