Tips om geld te besparen voor mensen die voor het eerst naar Parijs gaan

Voor het eerst in Parijs zijn kan op zijn zachtst gezegd stressvol zijn. In feite zijn er veel dingen waarvan we zouden willen dat we ze wisten voor onze eerste reis. Een van de vele spanningen die gepaard gaan met het plannen van een bezoek aan Parijs, is budgetteren – hoeveel gaat de reis eigenlijk kosten en wat kunt u doen?

Zoals de meeste grote steden kan Parijs behoorlijk duur zijn, vooral voor beginners die de kleine ‘goedkope kneepjes’ van het vak niet kennen. Gelukkig kun je, met een beetje planning voordat je landt, serieuze euro’s besparen terwijl je nog steeds het beste ervaart dat de stad te bieden heeft.

6. Vaste kosten: het is niet nodig om ze te omzeilen.

Plan vooraf je vaste lasten. De Eiffeltoren en Opera Tour bieden bijvoorbeeld geen passen of gereduceerde tarieven (behalve als u van tevoren tickets boekt voor de Eiffeltoren om tijd te besparen), dus u zult de volledige prijs moeten betalen.

En de vaste kosten zijn niet beperkt tot excursies: RER B-treinkaartjes naar de luchthaven, een ticket naar Versailles en een dagtocht naar Giverny zijn niet onderhandelbaar. Hoewel geen van deze de bank zal breken, tellen ze op, dus het is het beste om te weten voor welke ervaringen je de volle prijs betaalt.

7. Fastfood: geniet ervan in Franse stijl.

Vermijd fastfood, zoals sandwiches met falafel en stokbrood, alleen omdat je misschien hebt gehoord dat Parijzenaars geen fastfood eten. Het is een leugen. Een falafel (€ 6) kopen in de rue des Rosiers en naar de Place des Vosges gaan, of een broodje baguette (minder dan €5) en fruit van de markt halen voor een picknick in de tuin is volkomen acceptabel en wordt aangemoedigd.

8. Reizen: neem een ​​gratis ticket

Maak een gratis rondleiding – zoals deze – en leer de stad kennen. Als u voor het eerst op bezoek komt, is een rondleiding een geweldige manier om te ontspannen en de indeling en geschiedenis van de stad te leren kennen. Dit is natuurlijk meer informatie dan je kunt onthouden, maar je zult nieuwe mensen ontmoeten en je gids, hoogstwaarschijnlijk een local, heeft wat inside-informatie om met je te delen – als ze goed zijn!

Als je een paar euro extra te besteden hebt, zijn hier 11 speciale tours die het waard zijn om te besteden.

9. Hydrateren: drink gratis dingen.

Water is een van de weinige echt gratis dingen in Parijs, zoals echt gratis. Als je naar een coffeeshop gaat en om een ​​glas water vraagt, moet de ober je dat geven. Aarzel nooit om een ​​karaf d’eau te vragen in een café of restaurant, ook al drink je alleen maar koffie. Ze zijn wettelijk verplicht om het aan u te geven.

Bovendien laten de beroemde Wallace-fonteinen het hele voorjaar en de zomer vers drinkwater door Parijs stromen (in de winter worden ze uitgeschakeld om bevriezing te voorkomen). Als je een fles Evian wilt, ga dan naar de supermarkt en bekijk het Mekka van watermerken, dat slechts 15 cent per fles kost, maar wees gewaarschuwd, in elke andere bodega kan koud water tot 2 euro kosten voor een klein flesje. of een snackbar.

10. Tijd: wat is jouw stijl?

We hebben het eerder gehad over wanneer de beste tijd is om Parijs te bezoeken. Maar nogmaals, kies verstandig je periode – Kerstmis en zomer zijn vaak duur, maar hebben hun voordelen, dus weeg je waarden af ​​tegen de voor- en nadelen. Wil je picknicken? Tijd doorbrengen met ontspannen in de tuinen? Vechten tegen onmogelijke drukte in de Notre Dame en het Louvre? Klinkt als late lente en zomer.

Of misschien wil je in april of oktober komen met warmere kleding en een paraplu en uitrusten als er minder toeristen in de buurt zijn? Als je wilt besparen op hotelprijzen en vliegtickets, kijk dan naar het laagseizoen, wees gewoon voorbereid op alle weersomstandigheden.

Jouw eerste keer tips?

Heb je advies voor mensen die voor het eerst Parijs bezoeken over wat ze aan onze bucketlist kunnen toevoegen? Deel met ons in de comments hieronder!