Tips voor autoverhuur in Portugal

Welk Europees landschap u ook zoekt – of het nu stranden, wijngaarden, middeleeuwse dorpjes of historische oude steden zijn – u vindt het allemaal in Portugal, meestal voor een fractie van de prijs die u elders in Europa zou betalen.

Maar wat is de beste manier om alles te zien? We houden van bussen en treinen, maar een auto huren in Portugal is een gemakkelijke en voordelige manier om door het land te reizen. Als je met een groep van twee of meer reist, of gewoon meer flexibiliteit wilt als het gaat om waar, hoe en wanneer je binnen Portugal reist, is het huren van een auto waarschijnlijk de beste keuze. En bekijk voordat je vertrekt onze tips om veilig de weg op te gaan in Portugal.

Daarom volgen hier enkele van onze beste tips om het meeste uit uw huurauto te halen.

Hoe u geld kunt besparen bij het huren van een auto in Portugal

Om de best mogelijke autoverhuurdeal in Portugal te krijgen, moet u altijd een paar dingen onthouden:

1. Boek altijd vooraf bij een vertrouwd bureau.

Boeken direct na aankomst in Porto of Lissabon kost je bijna altijd veel meer dan vooraf online boeken. Wachten tot het laatste moment betekent meestal minder concurrentie omdat bureaus geen auto’s meer hebben en de prijzen stijgen.

2. Vergelijk prijzen zorgvuldig

Vergelijk de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven zorgvuldig. Wanneer u op zoek bent naar een autoverhuur bij EuroCheapo, kijk dan zeker naar de details en de prijzen. Hebben ze gratis annuleren? Kilometerlimieten? Andere kleine lettertjes?

3. Pas op voor superkoopjes

Tot slot, boek geen deal die te mooi lijkt om waar te zijn – dat is het waarschijnlijk ook en er zijn verschillende extra kosten aan verbonden. Gebruik onze autohuurkostencalculator om erachter te komen welke deal de beste is, waarbij elke aanbieding verschillende dingen dekt.

4. Controleer de auto voordat u op pad gaat

Inspecteer bij het verhuurbedrijf, voordat u de zonsondergang inrijdt, de auto zorgvuldig en vraag de medewerker van het verhuurbedrijf om alle bestaande schade (krassen, deuken) te ondertekenen. Hetzelfde geldt voor het inleveren van de auto. Zorg ervoor dat de medewerker, voordat u de auto aan het einde van de reis achterlaat, tekent dat u de auto in goede staat heeft ingeleverd.

5. Koop een tolscanner

Versnel reizen door op te springen Via Verde tol lezer. Het verhuurbedrijf moet ze aanbieden, dus het is de moeite waard om het gedoe van het handmatig betalen van tol te vermijden en tijd op de weg te besparen door snel over de Via Verde-lijn te rijden in plaats van exacte tolgelden te heffen.

6. Controleer uw verzekering

Zorg voor een goede reisverzekering, maar betaal niet voor verzekeringen die je al hebt. Een goede polis moet elk extra ongeval dekken dat niet gedekt wordt door de reguliere huurverzekering (die € 1.000 of meer kan bedragen). Zo heb je geen aanvullende verzekering nodig om het eigen risico bij een aanrijding te dekken, wat erg duur is en je huursom kan verdubbelen.

7. Gebruik een creditcard met voldoende krediet

Gebruik een creditcard (geen bankpas of bankpas) die voldoende tegoed heeft om de overtollige tussentijdse kosten te dekken – sommige verhuurbedrijven zullen uw kaart vasthouden totdat u de auto in goede staat terugbrengt.

8. Bespaar gas door een kleinere auto te huren

Ga met een mini- of economy-auto – ze zijn goedkoper om te huren en besparen op brandstof.

9. Werk zorgvuldig bij.

Amerikanen merken op: autoverhuurbedrijven in Portugal en in heel Europa hebben de belachelijke neiging om Amerikaanse klanten gratis upgrades voor grotere auto’s aan te bieden. Vaak is het omdat ze er niet vanaf kunnen komen! Upgrade voorzichtig: echt grote auto’s kosten niet alleen meer benzine, maar maken het ook moeilijker om door de kleine straatjes en steegjes van Europa te navigeren. Zorgvuldig bijwerken.

10. Plan om de auto op een werkdag in te leveren

Verwacht in kleinere steden niet dat u uw auto op zaterdagmiddag of zondag terugbrengt of ophaalt. Behalve die op grote luchthavens, zijn de meeste verhuurkantoren op zaterdag na 13:00 uur gesloten. en op zondag de hele dag.

Nog een laatste opmerking over bestellen

Het maakt niet uit bij welk autoverhuurbedrijf je boekt in Portugal, je betaalt meer voor een automaat. Ook moet u meer betalen als de bestuurder 25 jaar of jonger is.

Klaar om te rijden? Zoek nu naar auto’s in heel Europa.