Tips voor eten en drinken met een beperkt budget

Portugal is een van onze favoriete goedkope bestemmingen voor eten en drinken. De Portugese hoofdstad biedt een breed scala aan vis- en vleesgerechten tegen zeer redelijke prijzen en niet te vergeten heerlijke wijnen voor elk palet.

Maar net als in elke andere grote Europese stad is het in Lissabon belangrijk wanneer, waar en wat je eet. Deze factoren kunnen een grote invloed hebben op hoeveel u uitgeeft.

8. Sla de mixdrankjes over

Mixdrankjes in Lissabon zijn misschien goedkoper dan bijvoorbeeld Londen of Parijs, maar ze kunnen nog steeds in je lunchbudget voor de dag opeten. Als u niet wilt dat uw bar-tab omhoogschiet, blijf dan bij wijn en bier.

9. Laat geen grote fooi achter

Het bedienend personeel in Portugal krijgt een leefbaar loon en is niet afhankelijk van je fooi. Een fooi van een paar munten is meestal voldoende, maar als je uitzonderlijke service krijgt en indruk wilt maken, laat dan iets vouwen.

10. Sla het hotelontbijt over

Hotelontbijten zijn meestal een beetje duur voor wat je krijgt. Als het ontbijt niet bij uw kamer is inbegrepen, sla het dan over en ga voor een kopje koffie met melk, een zogenaamde galão, en vers gebakken pasteis de nata, een romige custardvulling in een bladerdeegschaal bestrooid met kaneel en poedersuiker.

De prijs? € 2 of minder!

En boek een goedkoop hotel in Lissabon en begin te dromen van Portugese gebakjes.

11. Laat dat bord olijven met rust

In Lissabon, wanneer restaurants brood en olijven voor een maaltijd brengen, is het meestal nee gratis geschenk Dus als je je gluten- en olijfquotum voor de reis nog niet hebt opgebruikt, sla ze dan over. Veel goedkoper is het om op een picknick in het park vers brood van de bakker en olijven van de markt te snacken.

12. Bestel een halve portie

Als je geen superhonger hebt en niet wilt bedelen om een ​​hondentas (je restjes mee naar huis nemen is hier nog taboe), dan kun je altijd een half rantsoen bestellen, ook wel een miniplateau genoemd. Halfpensionmaaltijden zijn in veel Europese steden niet beschikbaar, maar wel in Lissabon.

Het beste gedeelte? Miniborden zijn goedkoop, vanaf 3-4 euro voor een royale portie.

Jouw tips voor goedkoop dineren in Lissabon?

Heb je tips om te besparen op uit eten gaan in Lissabon? Deel met ons in de comments hieronder!

Als je klaar bent om te bezoeken, bekijk dan onze volledige lijst met budgethotels in Lissabon.