Wat u moet weten over autorijden in Portugal

We weten allemaal dat het huren van een auto in Portugal reizigers veel meer vrijheid geeft dan constant verbonden te zijn met het openbaar vervoer. (En als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan zeker onze tips over hoe je kunt besparen op autohuur in Portugal.)

Maar wat moet u weten over autorijden in Portugal voordat u een huurauto koopt en vertrekt? Overweeg de volgende tips om veilig te blijven en aan de wet te voldoen terwijl u in Portugal bent.

Rijtips voor Portugal

1. Haal voor je reis een internationaal rijbewijs

Overweeg om een ​​internationaal rijbewijs te halen voordat je aankomt. Hoewel de meeste verhuurbedrijven geen Amerikaanse rijbewijshouders vereisen, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

2. Wees slim met parkeren

Wees voorzichtig waar en hoe u uw auto parkeert in Portugal. Locals zijn geen rolmodellen – als u uw auto met de alarmlichten aan in een parkeerzone laat staan, bespaart u geen ticket. Zorg er ook voor dat u altijd in dezelfde richting parkeert als het verkeer wanneer u langs de kant van de weg parkeert.

3. Bescherm uw auto en waardevolle spullen

Bij het parkeren uw waardevolle spullen op slot doen en opbergen in de kofferbak. Zelfs als je even stopt om onderweg te genieten van het geweldige uitzicht. Portugal is niet gevaarlijk, maar kleine diefstallen komen helaas veel voor. Maak jezelf geen gemakkelijk doelwit.

4. Verloren? Geen paniek.

Wees voorbereid om een ​​beetje te verdwalen tijdens het rijden door Portugal. De truc is om kalm te blijven en je voor te bereiden. Zorg ervoor dat u een papieren kaart meeneemt en huur een GPS met uw auto of gebruik Google Maps op uw smartphone of tablet – leer hoe u uw Amerikaanse simkaart kunt uitschakelen met een lokale simkaart.

5. Bekijk benzinestations

Tank als je een tankstation ziet – zonder benzine komen te zitten in het buitenland is niet zo leuk als thuis (zelfs als er een geweldig verhaal te vertellen is tijdens het eten). En zorg ervoor dat u de juiste brandstof toevoegt. Ontdek welk type brandstof uw auto gebruikt in het Portugees.

Opmerking: Diesel is “gasóleo” (of “diesel”) en loodvrije benzine is “gasolina”.

6. Overschrijd de snelheidslimiet niet

Houd u aan de maximumsnelheid, ook als de rest van het verkeer de maximumsnelheid overschrijdt. Portugal heeft sensorgestuurde oranje snelheidslichten die knipperen en als u (of de persoon voor u) de limiet overschrijdt, worden ze rood en moet u stoppen.

7. Leg die smartphone neer

Gebruik geen mobiele telefoon tijdens het rijden, tenzij deze handsfree is. Dit is illegaal, onveilig en kan resulteren in een hoge boete.

8. Gebruik je richtingaanwijzers (zelfs als anderen dat niet doen)

Je denkt misschien dat richtingaanwijzers in Portugal optioneel zijn – dat betekent niet dat je ze niet moet gebruiken, je kunt gewoon niet verwachten dat andere bestuurders dat doen. Geef jezelf dus wat meer afstand tussen jou en de auto voor je en pas op dat je hard remt als de voorligger een onverwachte bocht maakt of manoeuvreert.

9. Bekijk het op scherpe bochten en hellingen

Op- en afritten zijn meestal erg kort – u zult wat langzamer willen rijden voordat u de hoofdweg of snelweg verlaat waarop u zich bevindt.

Uw Portugal rijtips

Heb jij nog rijtips om aan onze lijst toe te voegen? Laat ze achter in de comments hieronder!