Zo dineer je als een local voor minder dan €20 per dag

Gefeliciteerd met je reis naar Parijs! Nu je hier bent en je hebt gesetteld in je hotel, is het tijd om deel te nemen aan een van de favoriete bezigheden van de stad: eten.

En u hoeft uw portemonnee niet te legen om te dineren zoals Louis XVI. Parijzenaars beheersen de kunst om de keuken van hun stad te verkennen zonder de bank te breken.

Eet smakelijk!

Meer tips om te dineren in Parijs

om 3 uur ’s middags. Snacktijd: zoete of hartige pannenkoek

Wat zou een Parijse menukaart zijn zonder een klassieke zoete of hartige crêpe? Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden, want Parijs staat vol met crêpes.

Vreemd genoeg werd een van de beste zoete pannenkoeken die ik ooit heb gehad vlak naast de Eiffeltoren gekocht. Als je het metrostation Trocadero op lijn 6 of 9 verlaat, is er een crêpe-kiosk die vers gemaakte crêpes verkoopt voor €3. Vergeet niet omhoog te kijken terwijl je geniet van de banketbakkersroom, want je wordt getrakteerd op een van de beste uitzichten op de Eiffeltoren.

Als je liever iets hartigs hebt, is er een crêperie in het 5e arrondissement die de lekkerste hartige pannenkoeken van Parijs maakt. In Rue Mouffetard 44 zijn de pannenkoeken van Chez Niko gevuld met kleverige kaas, gebakken uien, gekruid rundergehakt, heerlijke aardappelen en meer! Dit is geen pannenkoek voor bangeriken. Je kunt niet lopen en deze pannenkoek tegelijkertijd eten (geloof me, ik heb het geprobeerd).

Totale middagsnack: € 3

om 7 uur ’s avonds. Diner: klassieke Franse keuken

Na een beetje meer verkennen, bent u klaar voor het diner. In het 6e arrondissement is een restaurant dat klassieke Franse gerechten serveert voor een aantrekkelijke prijs. Le Petit Olivier (82 rue du Cherche Midi) biedt een 2-gangen diner (en lunch) menu voor slechts €10.

Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan authentieke Franse gerechten, zoals escargots, biefstuk, visdauphinois, gekonfijte eend en nog veel meer, waardoor je zou willen dat je meer aandacht had besteed aan de Franse les op de middelbare school!

Totaal diner: €10

Een dag in totaal

Totaal Parijs dinerbudget voor één dag: € 18,90

Eet je graag in Parijs? Vertel ons uw spaargeheimen in de onderstaande opmerkingen.