10 betaalbare Europese souvenirs om mee naar huis te nemen

Hoewel we sterk geloven in het idee dat reizen gaat over ervaringen in plaats van ‘dingen’ (of budget natuurlijk), is het soms leuk om iets mee terug te nemen.

Of je nu souvenirs voor vrienden, familie of mij zoekt, we hebben de beste tips verzameld over wat je kunt kopen, waar je kunt kopen en hoe je kunt besparen op souvenirs.

Lees verder voor onze 10 favoriete goedkope souvenirs uit heel Europa vanaf €2.

Een andere goede plek om bollen en zaden te kopen voor import in de VS is Schiphol Airport. Als je het niet wilt riskeren, koop dan een decoratief blikje stroopwafel (dunne wafels aan elkaar geplakt met romige karamel) bij je plaatselijke supermarkt – een klein bakje mag niet meer dan €5 kosten.

Tayto’s Potato Chips – Dublin, Ierland

Typisch Iers en altijd heerlijk, deze chips of ‘chips’ zijn een lokale favoriet. De meest populaire smaak is kaas en ui, maar als je daar geen zin in hebt, kun je kiezen uit zout en azijn, gerookte bacon en garnalencocktail. Dit alles kost ongeveer € 1 voor de kleinere verpakkingen.

Serieuze Mr Tayto-fans kunnen terecht in Tayto Park, waar ze Mr Tayto zelf kunnen ontmoeten en een ritje kunnen maken in het enige themapark van Ierland.

Vintage kleding – Berlijn, Duitsland

Als het gaat om vintage vondsten, heeft Berlijn enkele van de beste deals in Europa. Deze schrijver kocht ooit een vintage Hermès-sjaal uit de jaren 80 in een winkel daar voor nog geen €2. Enkele van de beste deals zijn snuffelen door de prullenbak en het kopen van vondsten op gewicht. Het is belangrijk op te merken dat zwaardere artikelen zoals jeans duurder kunnen worden met dit systeem.

Verwant: Haal authentieke DDR-souvenirs op bij Ostpaket.

Een andere geweldige tactiek zijn de verkooprekken buiten het seizoen, die kunnen beginnen bij € 3 per stuk. Probeer Garage (2 Ahornstrasse) of Pick’n’Weight (Alte Schonhauser Str. 30).

Olijven – Athene, Griekenland

Zelfs als je geen fan bent van de beroemdste olijvenexport van Griekenland, Kalamata, zijn er genoeg andere opties. Ga naar de openluchtmarkt in Athinas Street voor alle soorten olijven (en olijfolie) voor een fractie van wat je in de VS zou betalen, plus ze zijn vacuüm verpakt en verpakt voor veilig transport.

En als je geen fan bent van eetbare olijfbijproducten, kijk dan eens naar de olijfhouten lepels en snijplanken. Ze zijn geweldig in Griekenland en goedkoper dan in de Verenigde Staten, Spanje of Italië.

Turron – Madrid, Spanje

Als onderdeel van een traditionele Spaanse kerst, is turrón een zoete lekkernij die meestal in stukjes wordt geserveerd tijdens feestelijke maaltijden. Maar gelukkig voor Cheapos die niet in Madrid zijn voor Navidades, is het nu het hele jaar door verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels zoals Casa Mira (c/ Sant Jeronimo, 30) en Turrones Vicens (c/ Mayor, 41).

Probeer zeker de turrón de jijona, een amandelspijs en honinggebak met de consistentie van fudge, een van de oudste soorten. Als je tussen november en januari in de stad bent, ga dan naar grote supermarkten zoals Día en Mercadona voor de laagste prijzen (vanaf € 3).

Gedroogde Groenten – Rome, Italië

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar gedroogde groenten zijn geweldige souvenirs uit Rome en, naast dat ze zeer redelijk geprijsd zijn, hebben ze nog een ander voordeel: ze wegen bijna niets. Onze keuzes zijn gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood zijn geweldig voor pasta) en zongedroogde tomaten (alles is goed). Zulke kleine verpakkingen koop je voor een paar euro in de supermarkt. Of, als je niet wilt rotzooien met het opnieuw maken van gedroogde groenten, kun je ook luxe droge noedels met groentesmaak proberen.

Keramiek – Krakau, Polen

Polen staat bekend om zijn blauw-witte traditionele Boleslawiec-aardewerk, dat in de meeste souvenirwinkels in Krakau wordt verkocht. Maar voor de beste prijzen en variëteit, moet Cheapos naar de Assortimentswinkel gaan (ul. Bozego Ciala 22). Lepelsteunen en kleinere stukjes beginnen bij ongeveer €5.

Meer souvenirtips

Als je naar de Lichtstad gaat, zijn we dol op deze 5 souvenirs die je in Parijs voor minder dan € 5 kunt kopen. U kunt ook onze favoriete souvenirs lezen in Kopenhagen, Venetië, Boedapest, Brussel en Praag.

En zoals jij? Vertel ons je favoriete souvenir in de reacties hieronder.