10 dingen om te doen in Venetië voor minder dan € 15

Venetië is, zoals iedereen weet, een van de duurste steden van Europa.

Hotels, restaurants en gondeltochten kunnen uw budget snel en negatief beïnvloeden.

Dus besloten we om 10 van onze favoriete dingen om te doen in Venetië op te sommen voor minder dan € 15. Wie zei dat Venetië duur moet zijn?

Laten we beginnen met enkele activiteiten voor kunstliefhebbers:

1. Bezoek de Gallerie Dell’Accademia

De Accademia is het grootste Venetiaanse kunstmuseum uit de Renaissance ter wereld. Het heeft een verbazingwekkend rijke collectie Venetiaanse schilderijen uit de Byzantijnse en gotische 14e eeuw. Bewonder werken van Bellini, Carpaccio, Giorgione, Veronese, Tintoretto en Titiaan, en niet te vergeten Tiepolo en Canaletto, Guardi, Bellotto en Longhi.

Ingang: € 15, korting € 7,50 (+ € 1,50 bij online aankoop van tickets)
Gratis toegang: 1e zondag van de maand (zonder online tickets) en voor bezoekers onder de 18 jaar.
Uren: Maandag 8:15 – 14:00, Dinsdag – Zondag 8:15 – 19:15 (kassa sluit een uur eerder)
Ingang: In de buurt van de vaporetto-halte: Accademia – lijnen 1 en 2

Website

2. Bezoek het Museo Arte Orientale Ca’ Pesaro

Het Museo Arte Orientale Ca’ Pesaro is een van de belangrijkste collecties Japanse kunst uit de Edo-periode in Europa. De collectie werd verworven door Prins Henri II van Bourbon, 1887-1889. reizen naar Azië. Je kunt meer dan 30.000 artefacten bewonderen, zoals zwaarden en dolken, Japanse harnassen en kostbaar porselein, met uitgebreide secties gewijd aan Indonesische en Chinese kunst.

Ingang: € 10, verlaagd € 7,50
Uren:
November t/m maart: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, april t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
Ingang: Nabij vaporetto-halte: San Stae, lijn 1

Website

Nu over religieuze activiteiten:

3. Bezoek de basiliek van San Marco

Met zijn ongelooflijk rijke ensemble van koepels, zuilen, standbeelden en met mozaïek bedekte interieurs, is de Basilica San Marco (“St. Mark’s Church”) het ware hart van Venetië en de laatste rustplaats van San Marco. Er staan ​​altijd lange rijen buiten, maar je kunt onze gids volgen om de drukte te vermijden.

Ingang: kerk gratis, St. St. Mark’s Museum € 5, Pala d’Oro € 2, schatkamer € 3, klokkentorens € 8
Uren: November tot juni, ma-vr: 9.30-17.30 uur, zo 14-16.30 uur, juni-november 9.45-17.00 uur, 14.00-17.00 uur.
Ingang: In de buurt van halte San Zaccaria Vaporetto – lijnen 2, 51 en 41

Website

4. Bekijk het Joods Museum en de synagogen

Het is het eerste getto ter wereld dat niet is veranderd sinds de oprichting in de Middeleeuwen. Het museum werd geopend in 1953 en toont waardevolle artefacten, heilige meubels en huwelijkscontracten van de Joodse gemeenschap die eeuwenlang in deze buurt heeft gewoond. Tijdens de rondleiding bezoekt u ook de vijf synagogen van de stad, die in de 16e eeuw werden gesticht.

Erkenning: €8, korting €6.50, excursies €12
Uren: Van juni tot september van 10.00 tot 19.00 uur, van oktober tot mei van 10.00 tot 17.30 uur.
Ingang: In de buurt van Vaporetto-halte Ponte delle Guglie, lijn 41, 42, 51, 52 of S. Marcuola, lijn 1 of 2

Website

5. Bezoek de Chiesa dei Frari

Santa Maria Gloriosa dei Frari in Venetië, een religieuze schat in het midden van Venetië, vormt een van de grootste groepen gebouwen in de stad. De enorme kerk, gewoonlijk Frari genoemd, domineert de wijk San Polo met zijn gotische vormen en creatief gebruik van metselwerk. Binnen zie je de prachtige meesterwerken van Titiaan, Donatello en vele andere lokale kunstenaars.

Ingang: €3, €1,50 verlaagd
Uren: ma-za 9.00-18.00; Zondag 13:00-18:00
Ingang: In de buurt van Vaporetto-halte San Toma, lijn 1

Website

Wat dacht je van buitenactiviteiten met geweldige plekken voor panoramische foto’s van Venetië?

6. Ga naar het eiland San Giorgio

Dit belangrijke benedictijnenklooster op het kleine eiland met dezelfde naam werd gebouwd door Andrea Palladio. Het is ontworpen rond een kerk en twee kloosters. sinds 1951 het wordt beheerd door de Giorgio Cini Foundation. Maak een korte rit met de vaporetto naar het eiland en geniet van het uitzicht.

Ingang: Gratis in de kerk, €6 voor de klokkentoren
Uren: April-oktober 9.00-19.00 uur, november-maart 8.30-18.00 uur, zondag gesloten wegens mis van 10.40-12.00 uur.
Ik ga daar heen: Vaporetti lijn 2, halte Isola di San Giorgio

Website

7. Maak een wandeling langs de stranden van het Lido

Maak een boottocht naar de zandstranden van het Lido, waar de aristocraten van de stad in de zomer wandelden. Als je naar het filmfestival van Venetië gaat, ontmoet je misschien enkele filmsterren. Het strand is gratis en er zijn een aantal zeer leuke restaurants in de omgeving.

Ik ga daar heen: Lido lijn 1, Lido halte

8. Bouwen

Dompel jezelf onder in een van de weinige groene plekjes van Venetië: de Giardini, gemaakt door Napoleon (die veel oude kerken en kloosters heeft gesloopt) in 1807 de stad veroverd. De ruïnes creëerden een kleine heuvel die nu de Padiglione della Bienale herbergt.

En last but not least, twee van mijn favorieten:

9. Zie hoe de gondels worden gebouwd bij Squero San Trovas

Deze werf ligt aan de Rio San Trovas en dateert uit de 17e eeuw. Deze squaro (‘bootwerf’) is een van de weinige die nog in bedrijf is in Venetië en je kunt het van buitenaf gratis bekijken.

Let ook op het unieke botenhuis, een gebouw dat doet denken aan een berghuis. De reden voor de schuine vorm is tweeledig: zowel het schrijnwerk als het hout komen uit Kadora (de Dolomieten); en ten tweede, de helling was handig in de regen en dient als gereedschapsopslag.

Je hebt een groep van minimaal 25 mensen nodig om de rit te maken en te zien hoe de gondels worden gebouwd en gerepareerd. De rondleiding duurt meestal 30 minuten. Vooraf mailen [email protected] Meer informatie.

Website

10. Ga op een goedkope vaporetto-tour

Vaporetto Line 51, ontspan en geniet van het uitzicht op de lagune. De Vaporetto omcirkelt de stad en verbindt het Lido met de Fondamenta Nove aan de noordkant van de lagune in het historische centrum van Venetië. Vanaf daar gaat het verder langs het Cannaregio-kanaal naar het treinstation en Piazzale Roma voordat het het Giudecca-kanaal bestijgt voordat het stopt bij San Zaccaria, Giardini en S. Elena op de terugweg naar het Lido. De tour kost slechts de prijs van een regulier vaporetto-ticket (€ 7,50) en biedt een adembenemend uitzicht over de stad!

Je favoriete goedkope activiteit in Venetië?

Heb je iets toe te voegen aan onze lijst met geweldige dingen om goedkoop te doen in Venetië? Vertel ons erover in het opmerkingengedeelte.