5 budgethotels met uitzicht op de gracht in Venetië

Wie droomt er niet van een uitzicht op de gracht vanuit zijn hotelkamer tijdens een verblijf in Venetië? Sinds 2001 Ik begon regelmatig de stad te bezoeken en de hotels te bekijken, altijd in de hoop ’s ochtends de ramen te openen voor de bezienswaardigheden en geluiden van een voorbijrijdende gondel.

Dit is om verschillende redenen niet gebeurd.

Ten eerste, en het meest voor de hand liggend, de prijs: hotels aan het kanaal vragen bijna altijd meer voor het uitzicht. Venetië verwelkomt al honderden jaren toeristen en hoteliers realiseren zich al lang dat ze meer kunnen betalen voor kamers met uitzicht op de beroemde waterwegen van de stad, zelfs kleine, onbeduidende grachten.

Ten tweede, als ik Venetië voor werk bezoek, ben ik bijna altijd alleen, en hoteliers reserveren hun romantische grachtenkamers bijna altijd voor tweepersoonskamers. In feite worden eenpersoonskamers in Venetië vaak vergeten (als er al aan wordt gedacht).

Hoewel ik niet veel kan doen voor een individuele reiziger in Venetië, kan ik enkele tips geven voor budgetreizigers die een hotel met uitzicht willen boeken. Gelukkig heeft de stad nog een paar budgethotels met uitzicht op de gracht. Dit zijn meestal romantische curiosa die besloten hebben om viersterrenluxewoningen met hoge tarieven niet te renoveren. (Alleen al daarom zouden we ze moeten steunen!)

Hier zijn vijf van mijn favoriete budgethotels in Venetië die kamers bieden met uitzicht op de gracht. Opmerking: Aangezien veel van hen slechts een paar kamers met uitzicht bieden, moet u ervoor zorgen dat u bij het boeken geïnteresseerd bent in een kamer met uitzicht.

Vanaf € 58

Doni’s is een Cheapo-klassieker, een klein familiehotel op een paar kleine bruggen van de straat. San Marcoplein. Het is een ouderwets en bescheiden hotel gerund door de kleinkinderen van de oorspronkelijke eigenaar. Vier kamers in dit brandschoon hotel bieden uitzicht op de gracht. Lees verder.

Vanaf € 63

Een ander mooi familiehotel aan een rustige gracht in de buurt van St. St. Mark’s Square, de een-ster Silva biedt lage tarieven en eenvoudige kamers met AC verwarming. Moderne kunst (geschilderd door familieleden) hangt overal en zes kamers kijken uit op een kleine waterweg. Silva is een geweldige keuze voor bezoekers die dicht bij San Marco willen zijn en de drukte willen vermijden. Lees verder.

Vanaf € 76

Misschien wel de beste deal in de stad, 10 van de 14 kamers van het eensterrenhotel Dalla Mora hebben een geweldig uitzicht op de gracht. Gelegen in de charmante wijk Santa Croce, een beetje weg van de toeristische drukte van San Marco, biedt het hotel zeer goed onderhouden kamers met airconditioning en geen tv. Dalla Mora is ook een familieaangelegenheid, gerund door twee broers die iets speciaals hebben gecreëerd (en populair – reserveer van tevoren). Lees verder.

Vanaf € 129

Dit eensterrenhotel is niet voor niets het duurste op de lijst: de kamers kijken niet alleen uit over een oude kleine gracht, ze kijken uit over het Canal Grande. De Galleria ligt direct aan de voet van de Accademia-brug in Dorsoduro en is vernoemd naar zijn buurman, de Galleria dell’Accademia, het belangrijkste kunstmuseum van Venetië. De kamers zijn liefdevol ingericht met ouderwetse details, maar de echte ster hier is het uitzicht op het Canal Grande, de brug of het kunstmuseum. Lees verder.

Vanaf € 101

Montin, gelegen langs een kleine gracht in de dromerige wijk Dorsoduro in Venetië, is een comfortabele restaurant-hotelcombinatie met een indrukwekkende collectie schilderijen. Dineer beneden in een populair Venetiaans restaurant en beklim vervolgens de trap naar uw kamer via de met kunst gevulde salon. De kamers zijn eenvoudig, maar versierd met schilderijen, en twee speciale kamers hebben kleine terrassen met uitzicht op de gracht. Lees verder.

Meer budgethotelopties

Op zoek naar goedkopere hotels in Venetië? Bekijk onze favoriete budgethotels in Venetië en lees de volledige recensies in onze Venetië hotelgids.