5 goedkope eet- en drinkgelegenheden waar zowel de lokale bevolking als toeristen dol op zijn

Lange gastronomische lunches, schilferige croissants, eindeloze glazen wijn… dineren in Parijs is de droom van veel bezoekers. Maar het vinden van goedkope reizigers kan frustrerend zijn als ze niet oppassen.

Sommige restaurants zijn zo druk met toeristen dat de ervaring niet leuk is of het eten gewoon niet in orde is. Aan de andere kant kan een chique Parijse bistro een beetje intimiderend zijn voor bezoekers die een meer informele ervaring willen of geen honderden euro’s willen uitgeven.

In de loop der jaren hebben we het “harde werk” gedaan door tientallen restaurants, wijnmakerijen en bakkerijen in heel Parijs te testen om onze favorieten te vinden die kwaliteit bieden zonder de bank te verslaan.

Du Pain et des idées

34 rue Yves Toudic
Wijk 10
Dichtstbijzijnde metrostation: Jacques Bonsergent
Website

We zijn geen grote fans van wachten in de rij voor iets, maar als je eenmaal de gebakjes hebt geproefd bij Du Pain Et Des Idées, zul je zien waar het allemaal om draait. Ze hebben perfect gebakken broden, indrukwekkende gebakjes, schilferige croissants en hartige snacks gevuld met kaas en spek. Populaire attracties zijn onder andere Les Escargots, een spiraalvormig gebakje dat gevuld kan worden met alles van rozijnen tot chocolade en pistachenoten.

Meer Parijse goedkope eetgelegenheden

Op zoek naar meer eetgelegenheden in Parijs met een beperkt budget? Misschien wilt u een bezoek brengen aan Chez Chartier of lezen hoe u voor €20 per dag in Parijs kunt eten. En laat ons weten waar jij graag eet in Parijs!