5 hotels in Florence vlakbij de Duomo voor minder dan 100 euro

Bij een bezoek aan Florence is er geen plaats centraler dan de indrukwekkende kathedraal van de stad, de Cattedrale di Santa Maria del Fiore, in de volksmond bekend als de Duomo. Dit marmeren meesterwerk werd voltooid in de 15e eeuw toen het werd bekroond door de massieve koepel van Brunelleschi, een bouwwerk dat vanuit vele hoeken van de stad en het omliggende platteland te zien is.

We slapen graag op centrale locaties in bijna elke stad die we bezoeken, omdat het de reistijd van en naar het stadscentrum verkort. Slapen in het centrum betekent dat je de hele dag naar je hotelkamer kunt terugkeren wanneer dat nodig is.

Iets vergeten? Geen probleem. Wil je je omkleden of douchen voor het avondeten? Eenvoudig. Iets te veel wijn bij het avondeten? Het is niet ver om naar huis te lopen…

Hier zijn vijf geweldige hostels in Florence, waarvan sommige binnen een minuut lopen van de Duomo (je leest het goed!) en die het grootste deel van het jaar kamers bieden voor minder dan € 100. We hebben voor elke woning gezocht naar zowel laag- als hoogseizoentarieven.

Soggiorno Battistero

Piazza San Giovanni 1
Prijzen vanaf: € 99 (dubbel)

Deze charmante B&B is de grootste B&B op onze lijst, met zes verfijnde kamers aan de overkant van de Duomo. Serieus, je kunt een beetje extra betalen voor kamers waar je vanuit je bed naar de koepel kunt kijken. Alle kamers hebben airconditioning en gratis WiFi. De prijzen zijn veel hoger tijdens het hoogseizoen, dus kom in de winter of herfst om de beste deals te krijgen. Het ontbijt is inbegrepen. Lees onze recensie.

Hotel Medici

Via de’ Medici st. 6
Prijzen vanaf: €80 (dubbel)

En nu voor iets heel goedkoops. Het tweesterrenhotel Medici, om de hoek van de Duomo, is een van de beste deals in het centrum van Florence. Hoewel de kamers in dit zes verdiepingen tellende hotel vrij eenvoudig zijn en geen airconditioning of televisie hebben, bieden veel kamers een prachtig uitzicht op de Duomo en de omliggende straten. En hadden we die tarieven al genoemd? Lees onze recensie.

Toeristenhuis Duomo

Via de’ Cerretani 1
Prijzen vanaf: €84

Dit pension ligt ongeveer vier deuren van de doopkapel van de Duomo en biedt zes kamers die ruim zijn en hoge plafonds hebben. Alle kamers hebben airconditioning, gratis WiFi en een tv. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Lees onze recensie.

Hotel San Giovanni

Via de’ Cerretani 2
Prijzen vanaf: € 54 (twee gedeelde badkamers), € 70 (twee aparte badkamers buiten)

Giovanni met één ster is een budgetpareltje en biedt ongelooflijk betaalbare kamers op slechts een steenworp afstand van de Duomo (en naast het Tourist House Duomo, hierboven). Gelegen in de 16e eeuw. in een paleis dat ooit de residentie van een bisschop was, biedt San Giovanni geschiedenis. Gratis wifi-internetverbinding. Lees onze recensie.

Hotel Dali

Via Dell Oriuolo, 17
Prijzen vanaf: € 40 – € 90 (dubbele bezetting, neem contact op met het hotel voor exacte prijzen)

Vriendelijke Samantha en Marco runnen deze charmante albergo met 10 kamers aan de Via Dell Oriuolo vanaf de achterdeur van de Duomo. Dali is al meer dan tien jaar een favoriet van EuroCheapo en we werden meteen aangetrokken door de interessante mix van vintage en vintage meubels. Gratis wifi, koffie/thee en – krijg dit! – parkeren. Lees onze recensie.

Op zoek naar meer opties?

Voor meer beoordelingen van aanbevolen budgethotels in Florence, bekijk onze gids voor Florence, inclusief deze 17 hotels in de buurt van de Duomo en onze top 10 budgethotels in Florence.