8 beginnersfouten die je moet vermijden tijdens je eerste reis naar Parijs

Geniet van buiten zitten in een klassiek café, maar onthoud dat u geen fooi hoeft te geven. Foto: Parijs is niet gemakkelijk. Reizigers hebben met alles te maken, van jetlag en taalbarrières tot het bedenken van een nieuw valuta- en openbaar vervoersysteem.

Sommigen van ons sparen ons hele leven om de Lichtstad te bezoeken, dus we willen geen dure fouten als souvenirs bewaren.

Hoewel een paar faux pas hier of daar je ervaring niet zal verpesten, zijn er een paar veelvoorkomende fouten om op te letten, waardoor je eerste paar dagen een beetje soepeler zullen verlopen. Vermijd dit om binnen uw budget te blijven en tijd te besparen om het meeste uit uw reis te halen.

1. Betaling voor water

Obers jagen op onschuldige toeristen die zich afvragen of het kraanwater in Parijs veilig is om te drinken. De dagen van de pest zijn grotendeels voorbij, dus vrees niet – Frans kraanwater is perfect. Voel je niet onder druk gezet om duur flessenwater te kopen, tenzij je bruisend of mineraalwater wilt. Vraag gewoon om een ​​karaf d’eau en besteed de euro’s aan een extra dessert.

2. Te veel tickets bestellen

Gewapend Editie van het Parijs Museum en een Metropas, kunt u enkele rijen vermijden en u zorgen maken over het kopen van kaartjes. Maar er zal altijd druk zijn om passen te gebruiken. Wat als het een mooie dag is en je wilt gaan wandelen, maar je hebt je pas nog niet gebruikt? Wat als je langer in de tuinen wilt blijven, maar je museumticket moet gebruiken voordat het op is? Als u uw passen veilig wilt bewaren, zorg er dan voor dat u uw route plant zodat u ze niet kwijtraakt.

3. Je gaat naar Versailles

Is het een vergissing om naar te gaan? Versailles? Nee. Maar met slechts een paar kostbare dagen in Parijs, is het nodig om voor de eerste keer te bezoeken? We laten je beslissen. Maar als je in de lente of zomer gaat, moet je bereid zijn om enkele uren van je vakantie in de rij te wachten buiten het grote kasteel voordat je de drukte binnen bevecht om een ​​glimp op te vangen van het bed van Marie Antoinette. Als je op het hek staat, voel je dan niet slecht om de wandeling daar over te slaan, of zelfs te kiezen voor een minder bezocht kasteel. Chantilly.

4. Fooien geven als dat niet nodig is

Voel je niet slecht over het fooien van taxichauffeurs, kappers en gidsen. Dit is absoluut niet nodig met iets anders, tenzij de service verder gaat dan de norm. Rond de rekening gewoon af en laat het wisselgeld staan. Regels voor fooien in Parijs zijn zo eenvoudig.

5. Ontbijten in het hotel

Niet nodig graaf in je zakken voor een ontbijt. Spring binnen in het café voor een kopje koffie en een croissant voor minder dan € 5, of kies gewoon een selectie uit de plaatselijke bakker en verlaat het ontbijtbuffet wanneer alle bakkers staken. Ja, het is al eerder gebeurd.

6. Blijf niet in het centrum om een ​​paar euro te besparen

Dat goedkope hotel bij Disneyland ziet er geweldig uit omdat het zo verdomd goedkoop is. Een reis naar Parijs verschilt echter niet zo veel van die uit Londen (overdrijven…soort van). Wij houden ook van goedkope hotels, dus we duwen onze favorieten in het hart van de stad ‘Omdat je toch niet helemaal naar Parijs bent gevlogen om uren in de trein door te brengen?’

7. Een slaaf zijn van lijnen

In de rij staan ​​in Parijs – we hebben er allemaal wel eens een nodig. Terwijl je bij bent Eiffeltoren,,Ik ben in de supermarkt en de lijnen zijn vaak hetzelfde. Maar kies je gevechten. Lijnen bij Het Louvre Woensdag- en vrijdagavond zijn korter, en hetzelfde geldt voor Musée d’Orsay op donderdagavond, en de Eiffeltoren is altijd behoorlijk druk. Plan vooruit zodat als je geen reserveringen of vooraf gekochte tickets hebt, je niet op het verkeerde moment in alle rijen terechtkomt.

8. Alles proberen te doen

Je plande en plande, je dacht dat je alles kon doen, maar helaas. Het is gewoon onmogelijk. Parijs zal hier nog een hele tijd zijn, dus als je niet alle grote attracties hebt bezocht, is er altijd nog morgen. De Mona Lisa gaat nergens heen (hoop ik) en de Eiffeltoren zou nog steeds moeten staan, dus probeer te genieten van wat je doet en maak een to-do-lijst voor de tweede ronde.

Jouw advies

Herinner je je je eerste keer in Parijs nog? Laat het ons weten als je verhalen had van een rookiebezoek.