Affittacamere La Lanterna aan de Italiaanse kust

We houden ervan om in charmante middeleeuwse stadjes op een heuveltop en bruisende Europese steden te verblijven, maar we hebben ook af en toe een zonnige vakantie aan de kust nodig. En de Italiaanse kust heeft een aantal fantastische plekken om je handdoek neer te leggen en te zonnen.

Maar hoe maak je deze droom waar zonder in een luxe strandresort te verblijven of een duur appartement te huren?

U kunt eerst een budgethotel boeken, zoals wij deden tijdens onze recente reis naar Portovenere. Dit kleine kustplaatsje ligt net ten zuiden van de beroemde regio Cinque Terre en biedt een voorproefje van het landschap en de zon zonder alle toeristen en hoge prijzen.

Bekijk Affittacamere La Lanterna voordat u ergens anders heen gaat. Met een beoordeling van 9,5 op Booking.com en geweldige prijzen, is dit kleine hotel precies het soort plek waar we graag inchecken.

Aankomst in Portovenere

Affittacamere La Lanterna, rechtstreeks bereikbaar vanaf Via Capellini, de hoofdstraat van Portovenere, ligt in het hart van de stad. Toen we bij kleine deur nr. Bij 109th Street belden we aan en een vriendelijke vrouw glimlachte van verschillende verdiepingen naar beneden en liet ons binnen.

Kamers

Nadat ze ons kamer nr. 535 openden we de luiken voor een prachtig uitzicht op het water. Onze kamer was klein, maar met een balkon met uitzicht op het water hadden we geen centimeter ruimte nodig. De kamer met airconditioning was erg schoon en de badkamers waren ruim en modern. Als u naar een scherm in plaats van naar een poort wilt kijken, heeft het hotel gratis WiFi.

Balkons met uitzicht op zee

Natuurlijk, het bed was comfortabel, maar het beste voordeel was de veranda aan de oceaan die je bij de kamer krijgt. Op het gezellige balkon keken we later op de middag naar zwemmen en zonnebaden. Het uitzicht was zo geweldig dat we hier een halve dag hadden kunnen doorbrengen, gewoon rondhangen.

Happy hour, al fresco-stijl

We weten niet hoe het met u zit, maar ons favoriete deel van de dag is vlak voordat de zon ondergaat en het tijd is om een ​​fles wijn te openen. We gingen een winkeltje aan de hoofdweg binnen om een ​​heerlijke en zeer betaalbare fles Ligurische ros te vinden. Geniet van een glas wijn vanaf uw balkon bij Affittacamere La Lanterna voordat u gaat dineren in een van de lokale restaurants.

Ontbijt in het hotel

Het ontbijt is geserveerd. U kunt ervan genieten in de gemeenschappelijke ontbijtruimte of ze meenemen naar de binnenplaats. Er is ook een koffiezetapparaat als u snel iets wilt ophalen.

Hoe een betaalbare prijs te vinden?

Wat is de prijs voor deze geweldige ervaring? Slechts € 81 per nacht! We verbleven op een zondagavond zodat we konden besparen op het weekendtarief en het dorp was iets minder druk dan normaal voor een zonnig lenteweekend. Zoek naar beschikbare data bij Affittacamere La Lanterna.

Meer hotels in Italië

Waar u ook reist in Italië, EuroCheapo heeft een betaalbare kamer voor uw reis. Bekijk goedkope hotels in topsteden als Rome, Florence, Milaan en Venetië. Of zoek goedkope hotels in heel Italië. Er zijn meer dan 200.000 om uit te kiezen.