Athene: parken en tuinen, waar goed, groen entertainment

De temperaturen stijgen terwijl de winter begint te vervagen, maar dit is alleen maar in het voordeel van Athene: het weer koelt af voor de hete zomer!

Omdat het relatief koel blijft, denken we dat een wandeling in een van de vele parken van de stad een geweldige manier is om vrije tijd door te brengen tussen bezoeken aan de Akropolis en Agora.

Nationale tuin van Athene

Metro: stap uit bij Syntagma (lijn 2 of 3)

Gelegen in het centrum van Athene, direct achter het Griekse parlementsgebouw, is de Nationale Tuin van Athene een pittoreske plek om te wandelen. De tuin staat vol met juweeltjes om te ontdekken, waaronder oude runen, een eendenvijver en een kleine dierentuin. We kunnen geen betere plek bedenken om het groen van de stad op te ruimen (en lekkere goedkope sovlaki te eten).

Pedion tou Areos

Metro: stap uit bij Victoria (lijn 1)

Pedion tou Areos Park wordt gemarkeerd door een groot standbeeld van koning Constantijn I te paard en een gedenkteken voor soldaten die vochten in de Slag om Griekenland. Net als de Nationale Tuin biedt Pedio tou Areos Park veel groen en geen gebrek aan rustige paden om te verkennen.

Een van de grootste parken van de stad heeft ook een populaire speeltuin. Kom langs voor of na een bezoek aan het nabijgelegen Nationaal Archeologisch Museum, maar wacht niet tot na zonsondergang; we hebben gehoord dat de scène na een paar uur een beetje vaag wordt.

Kifissias-park

Metro: stap uit bij Kifissia (lijn 1)

Kifissia is een aantrekkelijke, welvarende buitenwijk aan de noordkant van Athene. Naast enkele winkels en eetgelegenheden heeft de wijk een weelderige botanische tuin. Als je het lokale leven wilt proeven, neem dan de metro en verken het uitgestrekte groen. (Bonustip: als je in april of mei in de stad bent, kun je de jaarlijkse Kifissia Flower Show bijwonen, die een kleurrijke reeks flora naar de buurt brengt.)

Waar anders lopen?

Nou, dat zijn onze keuzes voor Athens Park, goedkoop. Maar we zijn geen Socrates: als je betere plekken hebt gezien om te wandelen in de stad, reageer dan rechtstreeks op ons!

En wil je meer tips lezen over Athene en Griekenland, kijk dan hier.