Barcelona Budget Reisgids – EuroCheapo.com

Als het op Barcelona aankomt, is Gaudi nog maar het begin. De Catalaanse hoofdstad heeft veel meer te bieden dan modernistische meesterwerken (niet dat er hier een tekort aan is), inclusief tal van mogelijkheden voor budgetreizigers.

Naast de geweldige architectuur zijn de meeste dingen om te doen in Barcelona veel goedkoper dan elders in West-Europa. Heerlijke Mediterrane keuken, schone en comfortabele budget hostels, scherp geprijsde en gratis toegang tot shows, musea en attracties, Barca heeft iets voor elke bezoeker en elk budget, zelfs goedkoop!

Nog een gratis nummer? Ga naar de parken van Ciutadella, Cervantes of Palau Reial voor een picknick en maak een wandeling over het plein. Ciutadella is het meest centraal gelegen, Cervantes heeft een prachtige rozentuin en Palau Reial heeft een paleis. Of, als je € 2,23 en een metrokaartje kunt missen, ga dan naar het Barcelona Garden Labyrinth Park. Scènes uit de film “Perfume” werden gefilmd in het neoklassieke labyrint.

We raden ook ten zeerste aan om de historische begraafplaatsen Montjuïc en Poble Sec van Barcelona te bezoeken. Gevuld met fascinerende funeraire kunst, bieden ze unieke inzichten in het leven in de gemeenschap.

De meeste musea in de stad hebben elke week een vrije middag, elke maand een vrije dag en zijn op sommige feestdagen gesloten. Zo is de MNAC, het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië, gevestigd in het Montjuïc-paleis, op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur gratis. tot sluitingstijd, evenals de eerste zondag van de maand en vier stadsvakanties. Zelfs het Picasso Museum heeft elke week vrije avonden, op donderdag van 18:00 tot 21:30, naast een vrije dag elke eerste zondag van de maand.

Portemonneevriendelijk eten en drinken

Je kunt Barcelona niet verlaten zonder nietjes zoals Cava en tapas te proberen. En voordat je een restaurant, café of bar in Barcelona binnengaat, hoef je slechts een paar regels te volgen om meer geld te krijgen:

Vermijd eten in de buurt van populaire attracties

De prijzen zullen altijd hoger zijn en de kwaliteit kan lager zijn. Dit geldt vooral voor de Rambla.

Eet wanneer de lokale bevolking eet?

Barcelona eet volgens een heel specifiek schema, leer dit en je bespaart niet alleen geld, maar mengt je ook tussen de lokale bevolking (of probeer het in ieder geval). Hier zijn 18 tips om te dineren als een local in Barcelona.

Bekijk de La Boqueria-markt

Hoewel La Boqueria misschien een menigte is, is het ook een voedselmarkt van wereldklasse met ongelooflijke smaken om elke hoek. Als je de drukte voor bent, word je beloond met een lokale ervaring in La Boqueria.

Vermijd plaatsen waar het menu in meer dan drie talen is vertaald

In een populaire stad als Barcelona zijn Catalaans, Spaans en Engels bijna vanzelfsprekend in het stadscentrum. Als uw menu in meer dan één taal wordt vermeld, neem dan de tijd, want u bent hoogstwaarschijnlijk een toeristisch.

Lees altijd het menu en de prijzen voordat je naar binnen gaat

Plaatsen plaatsen ze meestal buiten het restaurant, maar als dat niet het geval is, vraag dan om een ​​snelle blik op het menu om te zien waar je aan begint. Wil je supergoedkoop eten, kijk dan eens naar deze vijf goedkope maaltijden die nog geen €6 kosten.

Uit eten gaan

Op zoek naar de beste prijs voor vers bereid voedsel in bulk? Ga rond 14:00-16:00 lunchen en haal het menu del día. Meergangenmaaltijden, inclusief brood, dessert, koffie en wijn, beginnen bij ongeveer € 8. Ga voor de laagste prijzen weg van Plaza Catalunya en La Rambla en ga naar de zijstraten. Hier zijn de 8 beste lunchaanbiedingen in Barcelona.

Verander tapas in eten

Tapas zijn een favoriete traditie in Barcelona. Het is een snelle aperitief en een snelle hap, maar je kunt ook Spaanse snacks eten of genoegen nemen met kleine schotels met kaas, ham en zeevruchten. Lees meer: ​​Barcelona tapasgids: wat, waar en wanneer tapas eten.

Goedkope accommodatie in Barcelona

In vergelijking met Parijs, Londen of zelfs Madrid is Barcelona een zeer redelijke stad om te overnachten. In eenvoudige budgethotels beginnen privékamers bij ongeveer € 35 per nacht, terwijl bedden in gedeelde slaapzalen in hostels beginnen bij € 10. Appartementverhuur voor vakanties begint vanaf € 50 per nacht.

Waar te verblijven

Het is belangrijk op te merken dat hoewel afgelegen buurten van Barcelona zoals Horta-Guinardó en Clot en slaperigere gemeenschappen zoals Hospitalet en Santa Coloma goedkoper kunnen zijn, het waarschijnlijk beter is om dichter bij het centrum te blijven. U bespaart tijd, geld en stress! Bekijk onze lijst met buurten van Barcelona om te zien waar je kunt verblijven. En als je in onze favoriete budgethotels wilt verblijven, zijn hier de 10 beste budgethotels in Barcelona.

Op zoek naar nog meer hotels in Barcelona? U kunt bladeren en boeken in de Barcelona Hotel Guide.

Veiligheidstips

Over het algemeen is Barcelona een zeer veilige plaats en gewelddadige misdaad is zeer zeldzaam. Zelfs politieke demonstraties (zoals de recente voor Catalaanse onafhankelijkheid) verlopen over het algemeen erg vreedzaam. Dat gezegd hebbende, kleine diefstallen komen veel voor, dus houd uw waardevolle spullen bij de hand en let op uw omgeving, vooral in drukke gebieden. Hier zijn 10 tips om u te helpen veilig te blijven tijdens uw reis naar Barcelona.

Jouw tips voor Barcelona

Ben je in Barcelona geweest? We zouden graag van je horen. Deel uw favoriete tips voor het verkennen van de Catalaanse hoofdstad met een beperkt budget in de onderstaande opmerkingen.