België: 5 lokale goedkope eetgelegenheden in Antwerpen

Antwerpen is een van de echte verborgen juweeltjes van West-Europa.

De tweede stad van België, internationaal overschaduwd door zijn meer bureaucratische broer Brussel, was vroeger een belangrijk handelscentrum in de Lage Landen en liet een rijke stad achter waar je verdwaalt.

Tegenwoordig heb je een meer veeleisende reiziger nodig om deze pittoreske middeleeuwse stad te verkennen. Als jij dat bent, weten we zeker dat je deze tips van Spotted by Locals zult waarderen.

Hier zijn vijf plekken waar je heerlijk kunt eten zonder de bank te breken en zonder de verplichte Belgische (noem ze hier geen Frans!) friet en chocolade.

Aahaar Indiase keuken

Lange Herentalsestraat 23

Laten we beginnen met de beste deal in de stad. Aahaar Indian Cuisine doet vrijwel wat het zegt: heerlijk Indiaas eten, wat in dit geval betekent dat het pittig wordt tot elf uur. Maar het mooie van dit gezellige restaurant is het dagelijkse buffet: voor slechts € 10 kun je elk gerecht mixen en matchen en ga je volledig tevreden verder op ontdekkingstocht.

Vergeet niet om je stapel heerlijk eten te combineren met een zoete mango-lassi om extra pittigheid weg te spoelen.

Chips

Sint-Antoniusstraat 35

Oké, we hebben gelogen als we de friet niet zouden noemen – hoe kunnen we degenen negeren die ze bij Chips maken? Eerlijk gezegd is het moeilijk om slechte friet te krijgen in Antwerpen, zelfs in het stadscentrum, maar deze plek tilt ze naar een hoger niveau. Ook qua budget vallen ze in de smaak (€ 2,40 voor een kleine bestelling) en serveren ze zelfs hamburgers met vlees van de beste slager van Antwerpen.

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je in plaats van de beproefde mayonaise ook kiezen voor zelfgemaakte tartaarsaus.

Billie’s Biercafetaria

Kammenstraat 12

Weet je waar België nog meer om bekend staat? Bier. Je kan altijd een echte bruine kroeg opzoeken en genieten van lokale brouwsels, maar wat als je bierproeven wil combineren met Belgisch comfort food? In de schaduw van de kathedraal is Billie’s Beer Kafetaria een goede keuze. Hier hebben ze 11 bieren van de tap en 110 per fles. U kunt uw drankje combineren met een kroegspel.

Haal een stoofpotje (€14) of gehaktballen met een brouwsel naar keuze (schroom niet om de barman om hulp te vragen!), pak een stoel boven en kom in de echte Antwerpse winterstemming. Hier is het elke dag zondag.

Estrela tot maart

Ellermanstraat 96

Een andere geweldige plek voor een kwaliteitsdiner tegen een betaalbare prijs is dit familierestaurant in het noorden van de stad, midden in de Portugese wijk. Deze favoriet uit de buurt is charmant: zelfs als er op het eerste gezicht geen vrije tafels zijn, vraag het gewoon aan de obers en ze zullen je naar de achterkant brengen, waar je zult zien waarom ze het Estrela do Mar – “de ster” noemen.

Er is hier geen menukaart, maar je hebt altijd een handvol verse Portugese gerechten per dag, waaronder sardientjes, gamba’s en steaks. Kies je wijnkleur en dineer als een koning voor een van de beste deals in de stad (€ 17 voor een enorme biefstuk). Vergeet het dessert niet!

MoMade cupcakes

Reyndersstraat 37

Als het op dessert aankomt, kun je veel erger doen dan een ambachtelijke cupcake op te zwepen, gemaakt door een banketbakker in het hart (en maag) van de stad. MoMade Cupcakes is eigendom van Mo Lamokoref en hier vind je klassieke smaken van vanille, rood fluweel en chocolade-frambozen. Het is eigenlijk eetbare eye candy die slechts € 2,90 per stuk kost.

Geen excuses – jij bent de verborgen parel van Europa, weet je nog?

Heb jij een favoriete lokale plek in Antwerpen? Laat het ons weten in de reacties.