België: onze favoriete budgethotels in Brugge

Als je net als wij houdt van een stad vol geschiedenis en charme, dan is Brugge de perfecte keuze voor jou.

Het is niet alleen mooi – denk aan pittoreske grachten, oude bakstenen gebouwen en historische musea en kerken om er maar een paar te noemen – het is ook nog eens heel betaalbaar!

Gelukkig voor de Cheapos zit Brugge vol met kleine, door een familie gerunde hotels met een onfeilbaar karakter en service.

Hier zijn vijf van onze favoriete budgethotels in de stad met vriendelijke eigenaren, unieke sferen en handige locaties.

Buurt: St. Gilles
Verdubbelt vanaf € 94

Hotel de Pauw is een eenvoudige plek die zich richt op wat belangrijk is: schone en charmante kamers en eersteklas service. Het hotel heeft een mooie tuin en een heerlijk restaurant. Als je zin hebt in een dagelijkse klim, ga dan naar de kamer op de bovenste verdieping voor een ongeëvenaard uitzicht over de straat van St. Beelden van de Gilleskerk.

Buurt: Markt en Burg
Verdubbelt vanaf € 94

Het populaire Martin’s Brugge biedt accommodatie vergelijkbaar met grote boetiekhotels: neutrale, comfortabele kamers, moderne voorzieningen en vriendelijke, professionele service. Gasten kunnen ook genieten van de chique lobby van het hotel, het prachtige buitenterras en de uitstekende cocktailbar.

Buurt: Markt en Burg
Verdubbelt vanaf € 95

Het door een familie gerunde Groeninghe is een stijlvolle plek in een rustig deel van de stad. De kamers – sommige ingericht in aardetinten, andere in dieprode en paarse tinten – hebben een prachtig uitzicht vanuit de grote ramen. We hielden van de voormalige zolderkamer, die gezellige accommodatie en uitzicht op het dakraam biedt.

Buurt: St. Gilles
Verdubbelt vanaf € 105

Als u op zoek bent naar een thuis weg van huis, dan is Fevery precies dat. De eigenaar is vriendelijk en zorgzaam en het hotel ligt in een rustige woonwijk. De kamers zijn eenvoudig en schoon en het hotel heeft het label European Green gekregen vanwege zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Buurt: Mijnwater en Astridpark
Verdubbelt vanaf € 115

Elke ruime kamer van Botanek is charmant met antieke elementen en veel natuurlijke lichtinval. Kamers op de bovenste verdieping worden sterk aanbevolen omdat ze het beste uitzicht bieden. Het hotel zelf is gehuisvest in een 18e-eeuws herenhuis en ligt op slechts een steenworp afstand van de grachten van de stad, die prachtig zijn.

Meer hotels in Brugge

Voor nog meer opties, bekijk onze gids voor goedkope hotels in Brugge met meer dan 20 hotels.