Budget dineren in Dublin: 5 lokale favorieten

Uit eten gaan in Dublin is nog nooit zo keuze geweest als ooit tevoren. Als je dacht dat de stad allemaal Guinness en Shepherd’s pie was, staat je een grote traktatie te wachten.

Maar wat te eten voor lunch of diner met een beperkt budget is niet zo voor de hand liggend. Maak je geen zorgen, met deze tips van inwoners van Dublin vermijd je zeker de toeristische en te dure restaurants en juweeltjes in de buurt die op de bucketlist van elke bezoeker zouden moeten staan.

Grote blauwe bus

11-12 Zuid-Richmond St.

Bernard Shaw is een geweldige hipsterbar, maar wat het nog beter maakt, is de Big Blue Bus verborgen in de achtertuin. Het is een bunkhouse waar je kunt genieten van een vers gemaakte pizza (~€10). Er is zelden een wachttijd van meer dan 10 minuten voor een bestelling, en elke week een andere mannelijke en vrouwelijke naam waarvan de gelukkige dragers een gratis pizza krijgen! Voel je je gelukkig?

Lunch

100 Tomosstr.

Dit gewelfde keldercafé is verborgen onder het centraal gelegen National College of Art and Design of Ireland. Het betaalbare, gezonde eten van Luncheonette is voornamelijk gericht op studenten, maar niets weerhoudt iemand ervan om langs te komen voor heerlijke, ambachtelijke gerechten die ook verrassend betaalbaar zijn. Een van Kevins lokale favorieten is de Kerala-curry en cashewpilaf en hun rode bietburger met avocado. Reken op ongeveer € 3,50 voor een klein gerecht.

Temple Express Kiosk

4 Westmorelandstr.

Deze kleine kiosk aan Westmoreland Street, een van de drukste straten van Dublin, heeft een lekkere kleine verrassing: een kleine Chinese keuken die streetfood serveert, waaronder soepen, noedels en de favoriete Chinese hamburgers van Juan (€ 3,50) – “zo heerlijk, ja. zoveel beter dan een gewone burger in een fastfoodrestaurant, niets te vergelijken! De meeste klanten die naar Temple Express Newsagents komen, zijn Chinees, dus wees voorzichtig – als ze ‘hot’ zeggen, menen ze het echt!

Cowtown Café

73 Dvarostr.

Cowtown Cafe heeft de traditionele charme van een vette lepel naar Stoneybatter gebracht. Hun menu bevat verfrissende alternatieven voor vermoeide stoofschotels of fish and chips als vlaggenschip van de Ierse keuken. Het wijkt echter nooit af van het menu “heerlijk eten dat een Ierse moeder zou koken”, met de meest verse broden en stukken vlees van de beste kwaliteit. Het favoriete menu-item van Local Lucy is trouwens de sandwich met vissticks, samen met enkele van haar favoriete katervoedsel, een must-have bij elk bezoek aan Ierland. Hoofdgerechten vanaf € 9.

Doughboys

5 Charlotte Way

Dublin wordt overspoeld met saaie high street broodjeszaken, maar Doughboys is een grote uitzondering. Geopend in 2014 en beheerd door zeer vriendelijk personeel, kunt u zelfs rekenen op goedkope en lekkere broodjes (€ 5). Je kunt items zonder brood bestellen en ze hebben veganistische / glutenvrije opties. Maar carnivoren zijn er dol op: op donderdag en vrijdag serveren ze porchetta, met kruiden doordrenkt varkensgebraad met salsa verde en knoflook. Zorg ervoor dat je je vroeg aanmeldt voor de lunch, want het zit snel vol!