De beste goedkope eetgelegenheden van München, geliefd bij de lokale bevolking

Ach, München. Het is de hoofdstad van alles waar Duitsland stereotiep om bekend staat: ijs, dirndls, gigantische bierpullen en natuurlijk het Oktoberfest.

Natuurlijk is München veel meer dan vermoeide Beierse stereotypen. En als je trek hebt in die weisswurst, braadworst of schnitzel, dan hebben onze vrienden van Spotted by Locals je gedekt.

Ze hebben vijf betaalbare plekken bedacht die alles serveren, van traditionele Duitse gerechten tot hamburgers en pannenkoeken.

Heb je nog steeds honger? Hier zijn tips van inwoners van München over waar je het kunt proberen zonder een fortuin uit te geven.

Eenvoudig wijzigen

Türkenstrae 57

Deze taverne, die dicht bij de belangrijkste universiteit van de stad ligt, is de eerste keuze van de lokale Tina voor gasten die München bezoeken. Alter Simpl begon aan het begin van de vorige eeuw als cabaret en droeg bij aan de vorming van de levendige cultuur van de stad. Tegenwoordig serveert deze cult-gastropub eenvoudige maar heerlijke gerechten, en het beste van alles is dat de keuken tot 02.00 uur open is.

Een currytaart met frietjes kost je nog geen 7 euro.

Tram café

Wredestrae 10

Het tramcafé is de enige plek waar een simpele Nutella-crêpe niet voldoende is. Wat dacht je van een crêpe met witte chocolade, amandelen en kokos, of met spinazie, mais, olijven en gorgonzola? Of probeer een van de maandspecials, zoals de chili kaasfrietjes die onlangs op het menu stonden.

Geniet van een hartige hartige crêpe voor ongeveer 5 euro in een echte tramwagen!

Gasthaus Isarthor

Kanaalstrae 2

Dit traditionele Beierse restaurant ligt zo centraal dat het op de een of andere manier aan de meeste lokale bevolking ontsnapt, laat staan ​​aan toeristen. De lokale Stefan bepaalt de regels: “bestel een Leberkas (gehaktbrood), haal een Augustiner (het beste bier van München) uit een houten vat en durf niet aan een Stammtisch (eenvoudige tafel) te zitten” — zo ga je echt ontdek de vriendelijke en gastvrije kant van Müncheners.

Als alternatief kunt u het lunchmenu van Gasthaus Isarthor proberen voor € 5,90 of, als u wilt genieten van lokale gerechten, ontbijt met witte worst inclusief bier voor € 7 (beschikbaar tot 12.00 uur).

Snelle liefde

Thalkirchner Str. 12

Schnelle Liebe betekent ‘snelle liefde’ en dat is precies wat je krijgt bij deze kwaliteits hamburgertent. Ze geloven dat fastfood geen onzin hoeft te zijn als je er een beetje liefde in stopt – en dat is te zien. Het interieur is eenvoudig en de drukte die het aantrekt is een mix van nuchtere en creatieve locals.

Misschien ironisch, wees bereid om een ​​beetje te wachten als je liefde wilt vangen, vooral als je ’s avonds langskomt. Burgers beginnen bij 6 euro.

Lindwurmstüberl

Lindwurmstrae 32

In de woorden van de lokale Alexander: “Oktoberfest vindt niet 96% van de tijd plaats, maar hier, op slechts 100 meter van de Theresienwiese” (in het hoofdgebied kun je altijd genieten van de typische combinatie van een halve kip en een massa bier ) waar het Oktoberfest in München plaatsvindt).

Lindwurmstüberl volgt de sfeer van de stad op de voet gedurende de resterende 4% van het jaar, wanneer het bier vloeit en de bevolking explodeert. Ga op het terras zitten en snuif de sfeer op. Een massa (1 l) droge Augustiner kost 7,40 euro, terwijl een halve kip ongeveer 9,50 euro kost.

————

Meer weten over lokale tips in Europa en daarbuiten? Bekijk Spotted by Locals, stadsgidsen met tips van locals in meer dan 70 steden over de hele wereld. Gidsen voor iOS/Android zijn € 3,99 en bevatten gratis regelmatige updates en offline kaarten