Duitsland: een bezoek aan Freiburg met een beperkt budget

Wat is er niet zo dol op Freiburg?

Freiburg im Breisgau, een charmante universiteitsstad in de zuidwestelijke hoek van Duitsland, heeft een charmante oude stad en tal van buitenactiviteiten, zoals fietsen, wandelen in het wereldberoemde Zwarte Woud of zelfs skiën op een van de nabijgelegen hellingen in Freiburg’s favoriete Schauinsland. Berg.

Freiburg, gelegen in een van de Duitse wijnregio’s, staat bekend om zijn lokale Badense keuken, door sommigen beschouwd als de beste van het land. Freiburg, een stad die al lang bekend staat om zijn progressieve houding en maatschappelijke betrokkenheid, wordt beschouwd als een van de geboorteplaatsen van de Duitse milieubeweging en was de eerste grote stad in het land die op een burgemeester van de Groene Partij stemde.

Aangezien Freiburg ook op de grens met Frankrijk en Zwitserland ligt, is het een prima locatie als u naar een van deze landen op excursie wilt gaan.

Om u te helpen het meeste uit uw reis naar de parel van het Zwarte Woud te halen en geweldige manieren te vinden om te besparen, hebben we de volgende tips samengesteld.

ik ga daar heen

Met het vliegtuig

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirport, dat net binnen Zwitserland ligt en zowel Mulhouse in Frankrijk als Freiburg in Duitsland bedient. De reis van de luchthaven naar Freiburg duurt ongeveer 40 minuten. Om er te komen, kunt u de bus naar de luchthaven nemen of de bus Südbaden Bus GmbH (SBG) rechtstreeks naar Freiburg Hauptbahnhof (centraal station) nemen. Een andere optie is om naar Frankfurt of Zürich te vliegen, die veel grotere luchthavens hebben, en van daaruit de trein naar Freiburg te nemen. In beide gevallen duurt de reis ongeveer twee uur.

Met de trein

Door de ligging is Freiburg in vrijwel alle richtingen goed te bereiken met de trein. Tickets voor Freiburg Hauptbahnhof kunt u online boeken bij Deutsche Bahn in Duitsland, SNCF in Frankrijk of SBB/CFF in Zwitserland.

Met de bus

SBG biedt ook langeafstandsbusdiensten naar het centrale busstation van Freiburg. U moet ook FlixBus raadplegen om prijzen te vergelijken.

Stadstour

Openbaar vervoer

Freiburg heeft een uitgebreid openbaar vervoersysteem met trams, bussen en lokale treinen. Losse tickets in zone A (stadsdeel Freiburg) kosten € 2,30 voor volwassenen en € 1,40 voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Kinderen van 6 jaar en jonger rijden gratis. Als u van plan bent veel sightseeing te doen, kunt u een REGIO24-pas aanschaffen. Deze tickets zijn 24 uur geldig voor één volwassene en maximaal vier kinderen en kosten € 6,20 in zone A. Je kunt ook een REGIO24 groepsticket kopen. Dit ticket dekt 24 uur in het openbaar vervoer voor vijf personen, ongeacht leeftijd, en kost € 12,40. Op de website van het VAG openbaar vervoer kunt u de dienstregeling raadplegen of online kaartjes kopen. Welk ticket je ook kiest, zorg ervoor dat je het afstempelt voordat je aan boord gaat. Als u dit niet doet, kan dit resulteren in een vergoeding van € 60 als u wordt gecontroleerd door een controller, wat zeker een deuk in uw reisbudget zal zijn!

Wielersport

Freiburg doet zijn milieuvriendelijke imago eer aan en is ook zeer fietsvriendelijk, met uitgebreide fietspaden door de stad. Fietsverhuurwinkels zijn gunstig gelegen in de stad.

wandelen

Maar de beste manier om de oude binnenstad van Freiburg te verkennen is gelukkig gratis: op eigen benen. Maar wees voorzichtig als je in de buurt van de Freiburg Bächle loopt, de ondiepe waterkanalen die je overal ziet, tenzij je verliefd bent op een lokale jongen of meisje. Volgens de plaatselijke legende trouw je met een Freiburger als je per ongeluk Bächle binnengaat!

Betaalbare dingen om te doen in Freiburg

Oude stad en markt

Loop eerst door de oude binnenstad van Freiburg, met name Münsterplatz. De Münsterplatz, het grootste plein van Freiburg, is al sinds de middeleeuwen het marktplein van Freiburg. In feite is de Münsterplatz-kathedraalmarkt de enige markt op het stadsplein die elke dag behalve zondag plaatsvindt in heel Duitsland. Zorg ervoor dat je ronddwaalt langs de kraampjes met producten, ambachten, souvenirs en eetkraampjes, en misschien wat goedkope snacks onderweg.

Op zaterdag is de markt open van 7u30 tot 13u30 en van 7u30 tot 14u.

Vergeet niet om de Freiburger Münster (soort van!) te bekijken, de prachtige gotische kathedraal waaraan het plein zijn naam dankt. Een paar andere architectonische hoogtepunten in de oude stad zijn de twee prachtige poorttorens Schwabentor (Oberlinden 25) en Martinstor (Martinsgässle), Augustiner Platz, een prachtig plein dat een populaire uitgaansplek is voor zowel toeristen als studenten, en de Wiwilibrucke Blaue Brucke. Een 19e-eeuwse stalen brug met een prachtig uitzicht over de stad en in de zomer een populaire ontmoetingsplek voor jongeren en studenten.

Musea in Freiburg

Colombischlössle (Archeologisch Museum)

Dit museum herbergt archeologische schatten uit het stenen tijdperk, de late oudheid, de middeleeuwen en meer. Het museumgebouw is een voormalig 19e eeuws gebouw. een gotisch Tudor herenhuis omgeven door een groot park. Entree voor volwassenen – 4 €, voor studenten – 3 €.

Museum für Neue Kunst (Museum voor Hedendaagse Kunst)

Een klein museum voor moderne kunst met werken van vele regionale kunstenaars. Toegang voor volwassenen – 7 €, voor studenten – 5 €.

Fasnetmuseum (Carnavalsmuseum)

Dit museum, gelegen in de groene 16e eeuw in het herenhuis, is gewijd aan het “vijfde seizoen”, zoals het favoriete carnavalsseizoen van Duitsland bekend staat. Hoewel het museum alleen op zaterdag geopend is van 10.00 tot 02.00 uur, zijn er doordeweeks groepsrondleidingen mogelijk. Gratis toegang.

Universiteiten van Freiburg

Last but not least, geen reis naar Freiburg is compleet zonder het gekoesterde wetenschappelijke erfgoed van de stad: de Albert-Ludwigs-Universität (Universiteit van Freiburg), die voor het eerst werd geopend in 1457. Voor een dieper inzicht in de geschiedenis van de universiteit, moet u zeker een bezoek brengen aan het Uniseum (Universiteitsmuseum) aan de Bertoldstraße 17. De tentoonstelling van dit museum vertelt het verhaal van meer dan 550 jaar geschiedenis van de Universiteit van Freiburg en de toegang is helemaal gratis. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Ga voor meer tips naar de officiële website van Freiburg Tourism.

Goedkope hotels in Freiburg

Er zijn verschillende budgethotels in de oude stad. Hotel Rappen am Münsterplatz biedt concurrerende tarieven en een geweldige locatie in het stadscentrum. Tijdens uw verblijf wordt er een gratis ontbijt geserveerd. Het City Hotel Freiburg serveert ook elke ochtend een gratis ontbijt en biedt moderne kamers met een eigen badkamer. U vindt er ook een parkeerplaats, wat perfect is als u op Duitse wegen reist. Hotel Oberkirch is luxe waard, naast de prachtige gotische kathedraal.

Zoek meer dan 200 hotels in Freiburg.

Eten en drinken met een beperkt budget

Hoewel de restaurants van Freiburg een beetje prijzig kunnen zijn, kun je nog steeds genoeg goedkope hapjes en drankjes vinden in de stad. Hier zijn een paar suggesties.

Mehlwaage
Metzgeraustr. 4

Een populair restaurant met een uitgebreid cocktailmenu, het serveert de verbazingwekkende steenoven Flammkuchen, een dunne pizza in Baden-stijl die je moet proberen. Ook kun je hier voetbal kijken als het seizoen begint.

Der buitengewone Bruder Wolf
Niemannstrae 6

Een beetje hipster Freiburg, deze kleine plek heeft geweldige cocktails en een klein menu met zowel Amerikaanse als Duitse gerechten.

Kantine Vakaras
Türkheimerstrae 4

Een Duitse Imbissbude (snackbar) net buiten het Eisstadion (ijsbaan) van Freiburg, deze eenvoudige hut serveert de beste curryworst (curryworst), hamburgers en friet in de stad. Geopend van 9.00 uur tot 15.30 uur.

Kastanjetuin
Schlossebergring 3

Een grote biertuin omgeven door hoge kastanjebomen (Kastanien) biedt een geweldig uitzicht op de oude binnenstad van Freiburg onder het genot van een biertje.

Pizzeria Da Toni
Lehnerstr. 49

Dit kleine Italiaanse restaurant heeft veel pastagerechten en pizza’s voor een goede prijs.

Freiburg toeristenkaart

Als je een paar dagen in Freiburg bent en veel sightseeing wilt doen, wil je misschien een 3-daagse WelcomeKart kopen. Deze kaart geeft u gratis gebruik van het gehele RVF vervoersnetwerk en andere privileges, zoals een ritje met de Schauinsland kabelbaan naar de bergen.

Extra manieren om te besparen

De regio Baden produceert uitstekend brood en gebak, dus ga langs bij de bakker voor een goedkope of lekkere hap.

Als je een fan bent van klassieke muziek, bekijk dan de evenementen op de Hochschule für Musik Freiburg. Studenten van dit wereldberoemde conservatorium treden vaak op in gratis toegankelijke concerten.