Een goedkope reisgids voor Frankfurt, Duitsland

Frankfurt, gelegen in de Duitse deelstaat Hessen, is misschien het best bekend om zijn enorme luchthaven, de vierde grootste internationale luchthaven van Europa en de dertiende drukste ter wereld. Frankfurt is ook het belangrijkste financiële centrum van Duitsland, de thuisbasis van veel van de grote commerciële banken van Europa, zoals Deutsche Bank, en twee van ’s werelds grootste centrale banken, de Bundesbank en de Europese Centrale Bank.

Frankfurt, de enige stad in Duitsland met een skyline in Amerikaanse stijl, heeft vijftien van de hoogste wolkenkrabbers van Duitsland. Maar laat je niet misleiden. Frankfurt is meer dan alleen een tussenstop of een bankiersparadijs. De stad is apart een bezoek waard.

Om je te helpen de verborgen hoogtepunten van Frankfurt te ontdekken, hebben we deze budgetgids samengesteld, compleet met reistips en slimme manieren om te besparen.

ik ga daar heen

Met het vliegtuig

Vanwege de enorme omvang kunt u vaak voor een goede prijs internationale en binnenlandse tickets naar de luchthaven van Frankfurt vinden. Zoek naar de laatste aanbiedingen voor vluchten naar Frankfurt.

U kunt het stadscentrum gemakkelijk bereiken met de trein of bus. Stap op bus 58, 61, 62, 72 of 77 en koop een kaartje rechtstreeks bij de buschauffeur. Tickets kosten € 4,35, de reis duurt ongeveer 30 minuten. Wil je met de trein, neem dan S8 of S9. De trein kost iets meer (4,65 euro) en doet er tien minuten langer over dan de bus. Koop je kaartje bij de kaartautomaat en zorg ervoor dat je het afstempelt voordat je instapt, anders riskeer je een boete van € 50 als je wordt gepakt door de controleur.

Met de trein

U kunt Frankfurt ook gemakkelijk bereiken met de trein vanuit elke plek in Duitsland of Europa. Het grootste treinstation is Frankfurt (Main) Hauptbahnhof (Hoofdstation), dat dicht bij het stadscentrum ligt. Als je voor deze optie kiest, boek dan zeker een ticket naar Frankfurt (Main) of Frankfurt am Main. Dit is de officiële naam van de stad en betekent “Frankfurt aan de rivier de Main”, een belangrijk onderscheid omdat Duitsland in het voormalige oosten ook de stad Frankfurt Oder (Frankfurt aan de rivier de Oder) heeft.

Tip: Controleer ook de kalender voordat u boekt, want als u besluit naar een van de grote beurzen (zoals de Frankfurter Buchmesse) te gaan, zal de prijs te hoog zijn.

Gratis en goedkope dingen om te doen in Frankfurt

Zoals veel Duitse steden werd Frankfurt grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Altstadt (oude stad) van Frankfurt is sindsdien liefdevol gerestaureerd. Slenter over de Römerberg Platz (Römerbergplein) waar u het Rathaus (stadhuis) en vele gebouwen in middeleeuwse stijl zult zien. Aan de andere kant van de hoofdrivier vind je Sachsenhausen, een geweldige buurt met veel winkels en restaurants, evenals Frankfurt’s roem voor Äppelwoi Kneipen (traditionele cidertavernes).

kerken

Frankfurt heeft een aantal prachtige kerken zoals de St. Bartholomeuskathedraal (Domplatz 1), met een gruwelijk relikwie: St. Stukken van de schedel van Bartholomew. Op het Römerbergplein staat ook de Alte Nikolaikirche, een protestantse kerk uit de laatgotische tijd. Paul’s Church (Paulskirche) op Paulsplatz was een protestantse kerk die een belangrijke rol speelde in de Duitse geschiedenis. in 1848 de Nationale Vergadering kwam hier bijeen, waar ze werkten en de eerste grondwet van een verenigd Duitsland opstelden. De kerkdiensten van Paulus worden niet meer gehouden. In plaats daarvan wordt het gebouw gebruikt als locatie voor verschillende evenementen, waarvan de bekendste de Duitse Boekhandelvredesprijs is, die jaarlijks wordt uitgereikt op de Frankfurter Buchmesse.

Musea

Vergeet de beroemdste zoon van Frankfurt niet, de achttiende Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Het huis waar hij werd geboren is nu een museum gewijd aan zijn leven en werk. Het Frankfurter Goethe-museum bevindt zich aan de Großer Hirschgraben 23-25. Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. en van 13 tot 16 uur Toegangsprijs: volwassenen €7, studenten €3, kinderen t/m 6 jaar gratis.

Als je een museummens bent, ga dan naar Museumsufer (Museum Riverbank) in Schaumainkai. Museumsufer herbergt veertien musea, waaronder het indrukwekkende Städel Museum, een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland, met werken van Botticelli, Vermeer, Rembrandt, Monet, Picasso en Gerhard Richter. Andere musea in de omgeving zijn het Deutsches Filmmuseum (Duits Filmmuseum), het Museum der Weltkunde (Museum voor Volkenkunde) en het Historisches Museum (Frankfurt History Museum). Zelfs als je geen cultuurhond bent, is Schaumainkai nog steeds een wandeling waard. Als je op zaterdag in de stad bent, ga dan zeker de straat op en bezoek de grootste vlooienmarkt van Frankfurt.

kerstmarkt

Als u van winkelen op de feestdagen in Europa houdt, is Frankfurt een van de beste. De kerstmarkt van Frankfurt heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1393!

Eten en drinken met een beperkt budget

Eten in het goedkope restaurant Äppelwoi Kneipe in Frankfurt is een must. Deze unieke cidertavernes in Frankfurt serveren een gemiddelde Duitse maaltijd met veel vlees en aardappelen, met een paar Hessische specialiteiten zoals Handkäse, een zachte kaas die vaak wordt geserveerd met uien en komijn, Äpfelwein (alcoholische cider) en een Frankfurter. de geliefde Grüne Soße (groene saus), een romige saus gemaakt van zeven verschillende kruiden. De cider is licht zuur, maar je kunt ook een süß gespritzt (gezoet met een beetje sinaasappel Fanta) bestellen of een van de vele tavernebieren kiezen als cider niet jouw ding is.

We hebben een aantal van onze favoriete Äppelwoi Kneipen geselecteerd:

Gaststätte Atschel
Wallstrae 7

Pfelwein Wagner
Schweizerstrae 71

pfelwein Dax
Willemerstrae 11

Een andere instelling in Frankfurt is de Frankfurt Kleinmarkthalle. Deze populaire markthal opende voor het eerst haar deuren aan het eind van de 19e eeuw en is een prima plek voor een goedkope lunch of een lekkere snack. De Kleinmarkthalle bevindt zich aan de Hasengasse 5-7 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. en zaterdag van 8u tot 16u. Gesloten op zon- en feestdagen.

Als je de voorkeur geeft aan pizza, ga dan naar Pizzeria 7 Bello (Niddastraße 82).

Gute Stute (Kölner Straße 42) is een gezellige duikbar buiten de gebaande paden. De naam vertaalt zich naar “goede merrie” en de band wordt compleet geleverd met een levensgrote opgezette paard- en wagenwielbekleding.

Je kunt ook bij een Lidl- of Aldi-kortingssupermarkt terecht voor snacks en picknickmaaltijden.

Tip: Probeer de bars en restaurants direct aan de Römerplatz of andere delen van de oude stad te vermijden, aangezien deze toeristisch en duurder kunnen zijn dan de gebruikelijke gebieden.

Extra manieren om te besparen

De Frankfurter Buchmesse in de herfst is de grootste boekenbeurs ter wereld. Hotels worden duur en raken snel vol, dus probeer de stad op dit moment te vermijden, tenzij je specifiek geïnteresseerd bent in een bezoek aan de beurs.

Als u van plan bent veel gebruik te maken van het openbaar vervoer en veel musea wilt bezoeken, wilt u misschien de Frankfurt Card aanschaffen. Deze kaart geeft je gratis openbaar vervoer, inclusief van en naar de luchthaven, en tot 50% korting bij veel van de musea van de stad, samen met verschillende andere voordelen. U kunt een losse dagkaart (€ 10,50) of een 2 dagen kaart (€ 15,50) of een groepskaart voor maximaal vijf personen kopen (1 dagkaart € 22; 2 dagen kaart € 32) .

Meer tips voor Duitsland:
• 50 manieren om te besparen op uw reis naar Duitsland
• 10-daagse route door Duitsland met een beperkt budget