Florence: 10 tips voor een bezoek aan de Galleria degli Uffizi

Het meest bezochte kunstmuseum in Italië, de Galleria degli Uffizi in Florence, is de thuisbasis van enkele van de beroemdste meesterwerken van de Italiaanse Renaissance, waaronder Botticelli’s Geboorte van Venus. Voorheen de privécollectie van Francesco de’Medici, verdient het uw Italiaanse budget en een plekje op uw reisroute door Florence.

Trouwens, de rij kan lang zijn, de temperatuur binnen is niet zo aantrekkelijk en de toegangsprijs is niet erg goedkoop.

Dus wat te doen op de goedkope? Hier zijn onze toptips om het meeste uit uw tijd en euro’s in de Uffizi te halen.

1. Koop tickets op de officiële website van het museum

Er zijn veel tussenpersonen en websites van derden die museumtickets in Florence promoten. Als er niets is en je wilt echt gaan, moet je het overwegen. Houd er rekening mee dat u aanzienlijk hogere boekingskosten betaalt. De officiële site firenzemusei.it is wat moeilijker te gebruiken, maar je krijgt wel de beste prijs. Intermediaire sites zoals Florence.net brengen een extra commissie in rekening.

2. Ga vroeg

Als je het risico wilt lopen geen kaartje te krijgen voor de extra flexibiliteit en besparing van een paar euro (4 euro om precies te zijn), wees dan bereid om vroeg op te staan ​​en minimaal 30 minuten voordat het museum opengaat om 8 uur ’s ochtends in de rij te staan: 3 p.m. Probeer het niet tijdens het hoogseizoen, want het is onwaarschijnlijk dat u een last-minute ticket krijgt voor elk moment van de dag, laat staan ​​die ochtend.

3. Reserveer vooraf

Besteed € 4 extra en boek je ticket online. Je hebt gegarandeerd toegang en je kunt ook in het museum rondhangen, in plaats van in de rij te staan. Vergeet niet om minimaal 15 minuten voor je ticket te verschijnen.

4. Neem een ​​vrije dag

In Italië zijn openbare musea elke eerste zondag van de maand gratis. Plan uw bezoek aan de Uffizi indien mogelijk rond deze data, maar houd rekening met drukte (binnen en buiten). Ga vroeg en neem een ​​boek en een drankje mee om het meeste uit je tijd in de rij te halen.

5. Plan uw bezoek buiten het seizoen

Vanaf 1 november tot eind februari zijn tickets ongeveer de helft van de prijs van het hoogseizoen. Vergelijk € 12 per persoon voor een ticket voor de volle prijs in de late herfst en winter met € 20 per persoon in de warmere maanden van het jaar. De korting is helaas niet van toepassing op pre-order kosten. Ze kosten het hele jaar door altijd 4 euro per persoon.

6. Breng de kinderen

Kinderen onder de 18 jaar, vergezeld van hun familie, bezoeken het museum “gratis”. Waarom staat “gratis” tussen aanhalingstekens? Want als je je tickets van tevoren boekt (en niet in de rij hoeft te staan ​​met je kleintjes), moet je toch €4 boekingskosten betalen.

7. Doe je onderzoek eerlijk

De Uffizi staat om elke hoek vol met kunst van wereldklasse. Maar zelfs als je kunstgeschiedenis zou studeren, ben je misschien niet in alles geïnteresseerd. Om te voorkomen dat je doelloos ronddwaalt, controleer je wat je interesseert voordat je online gaat om een ​​spelplan te maken.

Of ga voor algemeen advies naar boven voor de schatten van Da Vinci, Michelangelo en Geboorte van Venus en keer dan terug naar de uitgang. Alles zien is overschat, vooral in de zomer wanneer de Uffizi een bijzonder mooie mix van mensen is, warm en benauwd.

8. Kom met het shirt op je rug

Sleep geen extra jassen, tassen of echt iets overbodigs het museum in. Dit bespaart u de tijd om uw tas/jas/paraplu voor uw bezoek te dumpen en alles op te halen als u klaar bent om te vertrekken. Natuurlijk, als dat niet lukt, is het goede nieuws dat jascheques hier gratis zijn.

9. Sla de audiogids over

Als je geen grote fan bent van audiogidsen in het algemeen, sla deze dan over. Voor een extra € 6, lezen we het liever op de officiële website dan een cappuccino net voordat we een café met wifi bezoeken, maar dat is aan jou.

10. Koop een Firenze-kaart

Laten we eerlijk zijn – als je genoeg in kunst geïnteresseerd bent om de Uffizi te bezoeken, zul je waarschijnlijk ook de David van Michelangelo bezoeken en zien in de Galleria dell’Accademia en verschillende andere musea en plaatsen in de stad. Met de Firenze-kaart kun je bijna overal van tevoren reserveren of in de rij wachten, behalve in de Duomo.

De prijs is 72 euro, maar het is inclusief toegang tot 72 locaties in de stad in 72 uur. Het is de moeite waard als je van plan bent drie of vier musea te bezoeken, vooral in het hoogseizoen, wanneer de toegangsprijzen bijna verdubbelen. Om in zoveel mogelijk musea te passen, voegt u de Firenze Card+ toe voor €5 meer voor transit en de haast.

Bonustip

Als je in Florence bent en er zijn geen tickets online beschikbaar, bel dan de officiële reserveringslijn van de Uffizi of ga naar de kerk van Orsanmichele (ma-za 9.00-16.00 uur) en vraag of er kortetermijntickets beschikbaar zijn. Je moet nog wel € 4 reserveringskosten betalen, maar je hoeft niet in de rij te wachten.

Galleria degli Uffizi

Adres: Piazzale degli Uffizi, 6
Openingstijden: 8:15 uur tot 18:50 uur (gesloten op maandag)
Website: www.uffizi.it/en/

Ben je in de Galleria degli Uffizi in Florence geweest? Deel uw tips of opmerkingen in het onderstaande gedeelte.