Goedkoop eten in Athene: 5 restaurants waar locals dol op zijn

Weinig landen bieden een rijkere culturele ervaring dan Griekenland, vooral als het gaat om de eenvoudige en heerlijke geneugten van het genieten van gevulde druivenbladeren en tzatziki met een glas bier of wijn onder een zonnige hemel. Waar kun je je beter onderdompelen in deze traditie dan in het kloppende hart van het land, Athene?

Het vinden van de beste Griekse keuken met een beperkt budget kan echter een beetje moeilijk zijn, ondanks de relatief lage prijzen van Zuid-Europa. En het verschil zien tussen een toeristenval en een authentiek lokaal restaurant kan een uitdaging zijn, tenzij je weet waar je op moet letten.

Daarom hebben we ons tot de experts van Spotted By Locals gewend om ons te helpen de beste goedkope eetgelegenheden in Athene te vinden.

Bekritiseerd door Steki

Adres: Koilis 20

Kreta is een van de meest onderscheidende delen van Griekenland, met zijn eigen dialect, gebruiken en keuken. In feite is het mediterrane dieet eigenlijk gebaseerd op Kretenzische culinaire tradities. Bij Kritiko Steki (Hangout van Kreta) ontdek je een grote verscheidenheid aan Griekse gerechten en lokale gerechten die je alleen op het grootste Griekse eiland vindt. Probeer de Sfakiani pita gevuld met kaas en honing of de slakken in rode saus. Je kunt verwachten dat de prijs minder dan € 12 per persoon is voor de hele ervaring, inclusief de verplichte raki.

Je favoriete goedkope eten in Athene

Ben je in Athene geweest en weet je een goede plek voor de lokale keuken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.