Goedkoop uit eten in Milaan: 5 lokale tips om uit eten te gaan

Milaan trekt misschien geen toeristen zoals Florence, Rome of Venetië, maar het is een bezoek waard. De op een na grootste stad van Italië staat bekend als het centrum van Europees voetbal, opera, mode en eten. Klinkt duur, toch?

Het is echt niet nodig als je deze tips van Milanese locals opvolgt. Wees gerust, je wordt getrakteerd op de beste Italiaanse lekkernijen die de hoofdstad van Lombardije te bieden heeft, van € 3 voorgerechten tot betaalbare schotels zelfgemaakte risotto.

La Piccola Ischia

Viale Abruzzen, 62

Er zijn niet veel voedingsmiddelen in de wereld die populairder zijn dan pizza, maar Italianen weten wat goed is. Napels heeft een lange traditie van deze kunst en La Piccola Ischia is de perfecte plek om te ontdekken hoe echte Napolitaanse pizza smaakt. Je kunt hier ook gefrituurde pizza proberen; lokale Matto’s likt nog steeds zijn lippen van degene die hij had met worst, mozzarella en tomatensaus. Met zijn informele setting en lage prijzen (vanaf € 10 per persoon) vindt hij alles wat een echte Italiaanse pizzeria hoort te zijn.

La Ravioleria Sarpi

Via Paolo Sarpi 27

Er wordt gezegd dat pasta oorspronkelijk in de 14e eeuw door Marco Polo vanuit China naar Italië werd gebracht. We kunnen het niet zeker weten, maar La Ravioleria Sarpi geeft echt geloof aan deze legende, want wat is het verschil tussen dim sum en ravioli? Deze straatvoedseltent maakt ‘Chinese ravioli’ in het hart van Milaan’s Chinatown, met alleen hoogwaardige ingrediënten. Met ongeveer € 3,50 per gerecht is het moeilijk om fout te gaan – bestel als een lokale Carmen en probeer er meer dan één!

risolatte

via Camperio 6

Risolatte is een juweeltje verborgen in het hart van Milaan. Het opvallende interieur uit de jaren 60, afkomstig van vintage markten in het hele land, zou genoeg zijn om verliefd te worden op, zo niet de authentieke, huisgemaakte Italiaanse gerechten. Het menu verandert dagelijks, wat garandeert dat alles vers en van de hoogste kwaliteit is, maar de melkrisotto en cotoletta alla Milanese zijn een must-try. Misschien wel het beste deel? Gezien de service, charme en kwaliteit van het eten, zijn de prijzen (minder dan € 25 per persoon) redelijk in vergelijking met de rest van Milaan.